Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από την ταφόπλακα των καταρρακτών στην πλάκα του άγνωστου Εδεσσαίου


Με καθυστέρηση μισού αιώνα, η σημερινή Δημοτική Αρχή…θυμήθηκε ότι πρέπει να αποδώσει φόρο τιμής, με τιμητική πλάκα σε όλους εκείνους τους Εδεσσαίους ανώνυμους και επώνυμους, που έδωσαν αγώνα ενάντια στην Δ.Ε.Η που ήθελε να εκμεταλλευτεί αυτό το φυσικό κάλος σε εκείνη την επίμαχη περίοδο.

Καλοδεχούμενη φυσικά η κίνηση αυτή, ως προς το περιεχόμενο της, καθώς αφενός θα τιμηθούν αυτοί που έδωσαν την μάχη για να παραμείνει αυτή η φυσική ομορφιά ως έχει και αφετέρου θα στείλει το μήνυμα στην νέα γενιά ότι όλα κατακτώνται με αγώνες.

Ωστόσο οι διοικούντες που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους για το κλείσιμο του κέντρου των <<καταρρακτών>>, αφού πρώτα το απαξίωσαν, το φόρτωσαν με ελλείμματα και υποχρεώσεις, που μετακύλησαν σε όλους εμάς τους δημότες, χωρίς ποτέ κανένας να λογοδοτήσει γι΄ αυτά τα χρέη και εν τέλει να το οδηγήσουν σε λύση και εκκαθάριση.


Ταυτόχρονα είναι οξύμωρο, η Δημοτική Αρχή να τιμά τους Εδεσσαίους για τους αγώνες που έδωσαν για τους καταρράκτες και την ίδια στιγμή τους εργαζόμενους που έδωσαν μάχη για να μην κλείσει το κέντρο να τους έχει σύρει στα δικαστήρια με μηνύσεις. Πραγματικά είναι αντιφατικό <<δεν μπορείς να είσαι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα>>.

Εν κατακλείδι διερωτώμαι εάν τους σημερινούς διοικούντες οι πολίτες θα τους <<τιμήσουν>> κάποτε με μια τιμητική πλακέτα ή θα τους κατατάξουν και αυτούς στο χρονοντούλαπο της τοπικής ιστορίας, ως τους ανθρώπους που έβαλαν ταφόπλακα σε ένα από τα σημεία ορόσημο για την Έδεσσα.

Δηλαδή τους Καταρράκτες της πόλης που άλλοι τιμούν στην δική τους μνήμη και άλλοι που τους <<τιμούν>> σύμφωνα με την δική τους…λογική!!!

ΘΩΜΑΣ Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Κάποιοι είναι πολύ μικροί σε ηλικία, σε μέγεθος και σε ειδικό βάρος για να κρίνουν. Οι αγώνες των Εδεσσαίων για τους Καταρράκτες, αναγνωρίζονται από την παρούσα δημοτική αρχή, αναδεικνύονται και τιμώνται και αντί να την συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία, την ψέγουμε για τις παραλήψεις των προηγούμενων...
    Όσο για την λειτουργία της επιχείρησης των Καταρρακτών, η λογική του κράτους ή δήμου-επιχειρηματία, πέρασε, δοκιμάστηκε και ξεπεράστηκε με παταγώδη αποτυχία. Οι λόγοι πολλοί και δομικοί και σίγουρα όχι ευθύνη της παρούσας δημοτικής αρχής, η οποία πήρε πρωτοβουλίες προκειμένου να σταματήσει τον κατήφορο, με αναδοχή των χρεών από τον Δήμο και την άμεση ένταξη τους στη λίστα των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου που επιχορηγούνται προς εξόφληση από την Γενική Κυβέρνηση σύμφωνα με το Ν. 4281/14, χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε Ευρώ ο Εδεσσαίος δημότης.
    Όσο για τους εργαζόμενους, η παρούσα Δημοτική Αρχή, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ενταχθούν στο προσωπικό του Δήμου.
    Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά, αλλά κάποιοι κουράστηκαν, φαίνεται, από το κράτημα της Louis Vuitton της αγαπητής Θοδώρας και επέλεξαν να ξεκουράσουν τα χέρια τους πάνω από ένα πληκτρολόγιο, γράφοντας ανακρίβειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για σου άρχοντα του ορεινού όγκου ! Άξιος ο μισθός σου ! Έχεις γίνει ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του αφεντικουλι σου !άσχετα αν κάποτε τον εβριζες... Ότι και να κάνεις χρόνος τελειώνει ΈΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΉΣ

      Διαγραφή
    2. Τι λετε ρε.9.47.τα ληξιπροθεσμα θα μπορουσαν να εξοφλησουν προμηθευτές και οχι τα χρεη σας
      Και τοτε γιατι το κρατας το μαγαζι ακομα αφου δεν εισαι επιχειρηματιας..και γιατι δεν δινεις και τον Δημο σε ιδιωτη αφου δεν εισαι ικανος να κανεις διαχειρηση ..και τα νομικά προσωπα που διαχειριζονται δημοσιο χρημα επιχειρηματιες δεν ειναι και αυτα;; αλλο θες να πεις και παραδεχεσαι οτι δεν εισυε ικανοι να αντισταθειτε στο φαγοποτι..οσο για τους εργαζόμενους εσυ μονος σου τιποτα δεν θα εκανες αν δεν εκανε η θοδωρα που μας δουλευεις και απο πανω..που ξερεις απο vouton βλαχοδημαρχε;

      Διαγραφή
    3. καλα εκει στο γραφειο προπαγανδας το εχετε καψει τελειως ουτε τα προσχηματα πια.....ο πανικος ειναι κακος συμβουλος η αντιστροφη μετρηση εχει ξεκινησει θα παθετε μεγαλο ταρακουλο!!!

      Διαγραφή
  2. Μην ασχολεισαι, τους δίνεις και αξία. Αφού δεν παίρνουν από λόγια και η λογική τους μέχρι εκεί πάει, θα τους τιμωρήσει η ιστορία και η τιμωρία θα είναι χειρότερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι αρκετά νέος και εκτιμώ την προσπάθεια σου να δημοσιεύσεις επώνυμα ένα δελτίο τύπου με "σκέψεις δικές σου", για αυτό θα αναφερθώ στα γεγονότα, και όχι την πρόθεση σου. Γεγονός 1, κανένας Εδεσσαίος δεν πολέμησε για τους Καταρράκτες, εάν κάποιους πρέπει να "τιμήσουμε" είναι οι Γερμανοί κατακτητές που διαμόρφωσαν το χώρο "πάρκο καταρρακτών, πισίνες, καταρράκτης Κάρανος" και έκτοτε δεν έγινε τίποτα. Γεγονός 2,η ΔΕΗ ακόμα και σήμερα έχει τα νερά του Εδεσσαίου ποταμού στην κυριότητα της, προφανώς θα βλέπεις τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια καθώς και τον καταρράκτη χωρίς νερό της ώρες αιχμής των επισκεπτών στη πόλη μας. Γεγονός 3, η δωρεάν κίνηση στα υδροηλεκτρικά εργαστήρια και εργοστάσια έχει χαθεί εδώ και δεκαετίες διότι τα υδατικά δικαιώματα έχουν περιέλθει στη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα το κλείσιμο των εργοστασίων αυτών και τον από τότε οικονομικό μαρασμό στο δήμο. Γεγονός 4, η δημοτική αρχή φέσωσε όλους τους δημότες με χρέη του κέντρου καταρρακτών, κάτι σαν δημοτικό μνημόνιο που θα το αισθανθούν σιγά σιγά οι δημότες χωρίς μέχρι σήμερα να λογοδοτήσει κανένας. Γεγονός 5, κανένας εργαζόμενος δεν πολέμησε για το κέντρο καταρρακτών αλλά για άλλους σκοπούς, πολιτικούς, για τη τσέπη τους κ.α. Γεγονός 6, αυτή η δημοτική αρχή έχει σύρει πραγματικά εργαζόμενους και δημότες στα δικαστήρια με νομικούς εκπροσώπους μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις μέσα από την ίδια την παράταξη της. Γεγονός 7 και τέλος, η δημοτική παράταξη και οι διοικούντες έβαλαν ταφόπλακα σε όλο το δήμο Εδεσσας με την ανικανότητα διοίκησης και με τα ανόητα δελτία τύπου. Σου εύχομαι καλή συνέχεια και επέλεξε ένα "καθαρό" πολιτικό πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουλάχιστον ο πιτσιρίκος δημοσίευσε επώνυμα οι σχολιαστές απο κάτω ο 9:47μμ είναι απαράδεκτος και τσουτσέκι του βλαχοδήμαρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως με ενοχλεί το θράσος κάποιων που ενώ δεν δούλεψαν ποτέ γίνονται "υπερασπιστές" των εργαζομένων του κέντρου Καταρρακτών (που έχουν μεγάλη ευθύνη για το χάλι της επιχείρησης).
    Με ενοχλεί που οι ιπποκόμοι της βουλευτίνας που ψήφισε όλα τα μνημόνια μιλούν για ταφόπλακες.
    Επίσης είναι πολύ άσχημα και τα σχόλια για αυτούς που αγωνίστηκαν για τους Καταρράκτες πριν 50 χρόνια (τους χρωσταμε πολλά), αλλά και τα θετικά σχόλια για τους Ναζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Φίλε" 10 και 12 μην παραποίησης αυτό που έγραψα για τους Γερμανούς και όχι ΝΑΖΙ, είναι η αλήθεια, και το κύπελλο στο ποδόσφαιρο ένας ΝΑΖΙ μας το χάρισε ο ΡΕΧΑΓΚΕΝ, και αυτό είναι αλήθεια. Συμφωνώ για τους εργαζόμενους μαζί σου καθώς και για την βουλευτίνα. Θα σε παρακαλούσα ακόμα μιας και αναφέρεις τους τότε αγώνες κάποιων που τους αναζητούμε με δελτία τύπου να μας γράψεις τα γεγονότα. Και φυσικά να μας πεις τα υδατικά δικαιώματα και τα νερά του Εδεσσαίου ποταμού και του καταρράκτη που ανήκουν σήμερα μετά τους αγώνες των Εδεσσαίων.

      Διαγραφή
  6. ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ.
    ΟΜΩΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ: ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Κ.Λ.Π ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΄΄ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ΄΄ ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΝΑ ΑΒΓΑΤΙΖΕΙ;
    ANIKANOTHTA;
    MAΛΛΟΝ ΟΧΙ.
    ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θελει να τιμησει τους αγωνες για τους καταρρακτες απεναντι στον πανισχυρο καραμανλη ο δημαρχος. Να αγωνιστει ομως για τη διασωση του πανεπιστημιου απεναντι στη φιλικη κυβερνηση σαμαρα καμια προθεση δεν ειχε. Ολα γινονται χαριν του λαϊκισμου που λειτουργει ο δημαρχος απο την ωρα που εκλεχτηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μέχρι και η νεολαία σε πήρε στο ψιλό τάκη!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ από βοηθός μηχανήματος στο ακτινολογικό ξαφνικά σε μια καρέκλα δύσκολο πράμα, το καλάμι είναι μεγάλο.

      Διαγραφή
  9. Μπραβο στο νεαρο που παροτι θα μπορουσε να βρισκετε στην καφετερια με τους υπολοιπους αυτος προβληματιζεται και δρα για τον τοπο του τετοια νεα προσωπα θελει η κοινωνια μας για να παει μπροστα οι υπολοιποι πεξτε με τα κουβαδακια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.