Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η... συνέχεια με τους υπαλλήλους της ελεγχόμενης στάθμευσης


Θα δανειστώ ένα σχόλιο από κάποιον/α που διάβασε καλά την ανάρτηση και κατάλαβε τι ήθελα να πω...

 Το θέμα είναι νομικής φύσεως ζήτημα. Στο άρθρο 17 του Π.Κ. αναλύεται επακριβώς ο "χρόνος τέλεσης της πράξης". Ως χρόνος τέλεσης της πράξης λοιπόν θεωρείται ο χρόνος κατά τον οποίο ο υπαίτιος στην συγκεκριμένη περίπτωση ο παραπάνω παραπονούμενος πολίτης διέπραξε ολικά ή μερικά την αξιόποινη ενέργεια ή παράληψη.... 
Η πρακτική που ακολουθείται λοιπόν στον Δήμο Έδεσσας και πολύ καλώς ακολουθείται είναι η εξής: Μπαίνει στο μπαμπρίζ του αυτοκινήτου αρχικά "ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ" προσοχή όχι "Έκθεση Βεβαίωσης Παράβασης" που είναι η επίσημη πράξη επιβολής Προστίμου. Η πρώτη προειδοποιεί δεν επιβάλει πρόστιμο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενώ η δεύτερη εφαρμόζει το νόμο. Συνεπώς η πρώτη η "Προειδοποίηση" δεν έχει νομική υπόσταση αλλά μόνο η δεύτερη η "Έκθεση Βεβαίωσης Παράβασης". Συνεπώς η δεύτερη αυτή που επιβάλει το Νόμο πρέπει να είναι πλήρης συμπληρωμένη ως προς τα στοιχεία της δηλαδή σύννομη. Αν κάτι δεν είναι συμπληρωμένο την καθιστά άκυρη (μη σύννομη). Έτσι οι συμπαθέστατοι κατά τα άλλα και φίλοι όλων των Εδεσσαίων (κυριολεκτικά) Δημοτικοί Αστυνομικοί δεν έπρεπε να επιβάλουν ποινή την 13,20' ώρα (ώρα τέλεσης του αδικήματος - ώρα που βεβαιώνουν την παράβαση) καθόσον εκείνη την στιγμή υπήρχε ισχυρή (σε ισχύ έως την 13,30΄) κάρτα στάθμευσης.

Μπορούσαν βέβαια να βεβαιώσουν την παράβαση κατά το προηγούμενο διάστημα πχ από την 12,00η έως την 12,29΄ώρα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βεβαιώσουν παράβαση ενώ υπάρχει κάρτα σε ισχύ στο μπαμπρίζ. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο κατά τα άλλα "απείθαρχος" και παράνομος ως προς την στάθμευση οδηγός και το έφερε στην δημοσιότητα. Γιατί όπως προαναφέρθηκε κατά το διάστημα 11,55 έως 12,29 είχε σταθμεύσει το όχημά του χωρίς να φροντίσει να τοποθετήσει ισχυρή κάρτα. Και για να ακριβολογήσω ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ την επιείκεια των Δημοτικών Αστυνομικών σε παρόμοια ζητήματα που κατά κανόνα λόγω του γεγονότος ότι ήμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ η πλειοψηφία το εφαρμόζει και τα εντεταλμένα Όργανα το ανέχονται. 
Καλή πρόθεση λοιπόν κύριε παραπονούμενε ωστόσο ΠΑΡΑΒΑΤΗ πιο προσεκτικοί κύριοι δημοτικοί Αστυνομικοί στα τυπικά ζητήματα πλην όμως ουσιώδη που αφορούν τη σύνταξη του επίσημου εντύπου που είναι η έκθεση βεβαίωσης παράβασης καθόσον καθίσταται άκυρη τυπικώς.

Οστόσο πλήρωθηκε η κλήση σήμερα διότι ΚΑΝΕΝΑΣ απο τους ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ) ΔΕΝ εξήγησε τίποτα όσες φορές και αν ρώτησα....οι απαντήσεις τους απλές....κατέθεσε έγγραφο ένστασης και πάει λέγοντας...αναρωτιέται κανείς εδώ δε μπορούσαμε να συνεννοηθούμε στα γραφεία του Δήμου...θα συνεννοηθούμε γραπτός;;
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ...ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΚΛΗΣΗΣ....ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΩ ΣΑΝ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΑ 10 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΆΛΑ ΜΑΛΛΟΝ.....
Υ.Γ. ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ..ΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ...;
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Μου αρέσει που το συνεχίζεις ακόμη. Και δεν πήρες τα 21 αρνητικα σχόλια, αλλά αυτό που σε βόλευε.
    Η πονηράδα λοιπόν είναι ακατανίκητη.!
    Αφού λοιπόν έχεις ΄τόσο σιγουριά για το ότι δεν ΄ησουν παράνομος, γιατί δεν τους πηγαινεις όλους νομικά?
    Και να κερδίσεις την ηθική ικανοποίηση , και να τους.. "ξεφτιλισεις"?
    Και μια κόμη ερώτηση.
    Είναι η πρώτη σου κληση, ή το έχεις κάνει και άλλες φορές?
    Πέραν των άλλων είσαι και πολύ large. Πήγες να κάνεις την πονηράδα σου με 0,50 λεπτά, αλλά τώρα λές πώς κάνεις δωρεά 10 ε!!!
    Τραγικέ νεοέλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.
      ΚΑΝΤΟΥΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ, ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΡΟΜΠΑ.
      ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΓΕΓΟΝΤΑ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.
      Ο ΕΝΑΣ ΣΕ ΣΤΕΛΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.
      ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΕΙΔΑ, ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ, ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΩ Κ.Λ.Π
      ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ Η΄ ΘΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙΣ Η΄ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ.
      ΠΑΝΤΩΣ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:
      ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ, ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΦΙΡΤΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΛΕΓΕ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

      Διαγραφή
    2. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει δεν ξέρω, δεν είδα δεν θυμάμαι, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
      Αν πιστεύεις ότι έχεις δίκιο, (που δεν έχει και το ξέρει), και αφού δεν το βρίσκει αλλού (στις περιπτώσεις αυτές η ΜΟΝΗ λύση είναι αυτή της ένστασης, και μετα το κυνηγας αλλιώς),κυνηγα το κατευθείαν αλλιως.
      Το να το δίνεις στα ΜΜΕ, δεν κερδίζεις τίποτε.Ίσα ίσα, βλέπεις ότι οι περισσότεροι, το 95% σε βρίζουν, γιατί καταλαβαίνουν ποιος έχει δίκιο.!
      Αλλά παρόλα αυτά το συνεχίζεις χωρίς ουσιαστικό ρόλο.
      Αν έχεις λοιπόν τα κότσια, και αφού σου..αρέσουν οι δωρεές (τρομάρα σου, για 0.50 λεπτά γίνεσαι ρεζίλι), πήγαινε τους στα δικαστηρια.
      Εκτός αν φοβάσαι.

      Διαγραφή
  2. Πονηρές Αριδαιοτη η Έδεσσαιε....το συνεχίζεις και μας έχεις κουράσει...πλήρωνε να τελειώνουμε...να μάθεις να κυκλοφορείς με ποδήλατο ή με τα πόδια την άλλη φορά, όταν θα θες να πίνεις καφέ.. άντε τώρα δουλεύαμε και λίγο το μυαλό σου και σταμάτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε φίλε το εμπεδώσαμε ότι είσαι κουτοπόνηρος και πήγες να τους κοροιδέψεις. Γιατί επενέρχεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ντρέπεσαι ρε φίλε δεν έχεις τσίπα επάνω σου που κοιτάς το γράμμα του νόμου Όταν την έκανες την πουστ@@ ντροπή άλλη δουλειά δεν έχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εδώ ο κόσμος καίγεται βαρκούλες αρμενίζουν. Λοιπόν παρά το ότι ζούμε στην Έδεσσα, δεν βγαίνουμε για καφέ με το αυτοκίνητο (ναι υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι). Παρά το ότι καιγόμαστε για το αυτοκίνητο και την χρήση του, φροντίζουμε να το παρκάρουμε λίγο πιο πέρα,και ας περπατήσουμε λίγο, δεν χάθηκε ο κόσμος. Και επιτέλους ας μάθουμε ότι υπάρχει και νομοθεσία γύρω από την ελεγχόμενη στάθμευση! Και αν θέλετε κάνουμε έρανο να σας δώσουμε τα χρήματα της κλήσης. Έλεος πια!Έχουμε και άλλα θέματα να ασχοληθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ και η κάστα σου καταστρέψατε την Ελλάδα, εσύ που ψάχνεις παραθυράκια για να δικαιολογήσεις την απατεωνιά, εσύ και οι όμοιοι σου που βρήκατε τρόπο να ξελασπώνετε τα λαμογια που καταστρέφουν και κλέβουν τον τόπο ΝΑΙ!!! έχεις βρει ενα παραθυράκι μπράβο!!! τραγικέ Ελληνα να σε χαίρονται τα παιδιά σου να τους διξεις και σε αυτά τον τρόπο πως να κάνουν λαμογιες αλλά να είναι καθαρές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταρχήν ευχαριστούμε που μας λές όλους τους υπόλοιπους βλάκες, και πήρες κάποιον που "υποτίθεται" σε υποστηρίζει.Πάμε λοιπόν.
    " Η πρακτική που ακολουθείται λοιπόν στον Δήμο Έδεσσας και ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΣ ακολουθείται είναι η εξής: Μπαίνει στο μπαμπρίζ του αυτοκινήτου αρχικά "ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ" προσοχή όχι "Έκθεση Βεβαίωσης Παράβασης" που είναι η επίσημη πράξη επιβολής Προστίμου."
    Το ότι βρε παμπόνηρε, σου έγραψαν στη προειδοποίηση, προφανώς για να σε βοηθήσουν, ότι έχεις λάθος ώρα, (12.30), ενώ σε βρήκαν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στις 11.55, δεν λέει τίποτε για σένα? Ε, παμπόνηρε εξυπνάκια?
    Συνεχίζουμε.
    "Μπορούσαν βέβαια να βεβαιώσουν την παράβαση κατά το προηγούμενο διάστημα πχ από την 12,00η έως την 12,29΄ώρα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βεβαιώσουν παράβαση ενώ υπάρχει κάρτα σε ισχύ στο μπαμπρίζ. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο κατά τα άλλα "απείθαρχος" και παράνομος ως προς την στάθμευση οδηγός και το έφερε στην δημοσιότητα. Γιατί όπως προαναφέρθηκε κατά το διάστημα 11,55 έως 12,29 είχε σταθμεύσει το όχημά του χωρίς να φροντίσει να τοποθετήσει ισχυρή κάρτα. Και για να ακριβολογήσω ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ την επιείκεια των Δημοτικών Αστυνομικών σε παρόμοια ζητήματα που κατά κανόνα λόγω του γεγονότος ότι ήμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ η πλειοψηφία το εφαρμόζει και τα εντεταλμένα Όργανα το ανέχονται.
    Καλή πρόθεση λοιπόν κύριε παραπονούμενε ωστόσο ΠΑΡΑΒΑΤΗ πιο προσεκτικοί κύριοι δημοτικοί Αστυνομικοί στα τυπικά ζητήματα πλην όμως ουσιώδη που αφορούν τη σύνταξη του επίσημου εντύπου που είναι η έκθεση βεβαίωσης παράβασης καθόσον καθίσταται άκυρη τυπικώς"
    Αυτό ίσως ήταν και το μόνο λάθος τους..ότι δεν σε έγραψαν στις 11.55 που σε πρωτοείδαν.
    Σε έγραψαν όμως βάσει της προειδοποίησης, για να σου δώσουν να καταλάβεις, παμπόνηρε φίλε μας, ότι κατάλαβαν ότι θέλεις να τους δουλέψεις..
    Προτείνω λοιπόν, και εγώ να πάς στα δικαστήρια.πάρε και για μάρτυρα ή δικηγόρο και τον μοναδικό που "φαίνεται" να σε υποστηρίζει, και πάνε να γελάσουν και τα τσιμέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποδήλατο πάρτε....εεεεε.να ξεβρομισει ο τόπος από καυσαέρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να συμορφω8ητε συμφωνα με το κοκ κ οι ποδηλατατες.μονοδρομους βαρατε οπως γουσταρετε πηγαινετε πεζους χτυπατε σε πεζοδρομια.οι πεζοι περπατανε στον δρομο αντι στα πεζοδρομια που φτιαχτηκαν φαρδενανε με πολυ χρημα που πληρωνουμε.χωριατες

      Διαγραφή
    2. Από τον τρόπο που γράφεις και διατυπώνεις την άποψη σου φαίνεται ποιος είναι ο χωριάτης, τράβα στα γίδια σου και άσε το έρμο το πληκτρολόγιο.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.