Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κι όμως: Το τυρί είναι το ίδιο εθιστικό με τα ναρκωτικά!


Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το τυρί περιέχει μια χημική ουσία που βρίσκεται και στα ναρκωτικά και η οποία δημιουργεί εθισμό.

Η επιστημονική ομάδα που διεξήγαγε την τελευταία αυτή έρευνα προσπάθησε να βρει τί είναι αυτό που κάνει ορισμένα τρόφιμα πιο εθιστικά από άλλα.

Χρησιμοποιώντας την Κλίμακα Διατροφικού Εθισμού του Yale, που έχει σχεδιαστεί ώστε να υπολογίζει την εξάρτηση που δημιουργεί ένα φαγητό, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το τυρί είναι ιδιαίτερα εθιστικό επειδή περιέχει καζεΐνη.

Η ουσία αυτή, η οποία βρίσκεται σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ενεργοποιεί τους υποδοχείς οπιοειδών του εγκεφάλου που συνδέονται με τον εθισμό.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα κορυφαία τρόφιμα στην Κλίμακα Εθισμού ήταν αυτά που περιείχαν τυρί.

Στην έρευνα συμμετείχαν 120 προπτυχιακοί φοιτητές που κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο της Κλίμακας του Yale και τους ζητήθηκε να επιλέξουν μεταξύ 35 τροφίμων διαφορετικής θρεπτικής αξίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα των TechTimes.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.