Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το αδιαχώρητο στις μουσικές-χορευτικές εκδηλώσεις στο Σταυροδρόμι Πέλλας


Ολοκληρώθηκαν με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου και μεγάλη επιτυχία οι Μουσικές-Χορευτικές Εκδηλώσεις για το Πανηγύρι της Παναγιάς και τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Σταυροδρομίου “ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ” το διήμερο 15 & 16 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο του Χωριού.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη μεγάλη ανταπό-κριση του κόσμου και τη στήριξη στις προσπάθειές του, αναφέρθηκε στην ενεργή παρουσία του Συλλόγου στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα από το 1997.

Όλα αυτά τα χρόνια αγκαλιάζει το σύνολο της νεολαίας του χωριού, τόσο σε πολι-τιστικές, όσο και σε άλλες δράσεις του χωριού, με κύριο στόχο & σκοπό τη διατήρηση και τη μετάδοση από γενιά σε γενιά της τοπικής Μακεδονικής παράδοσης, τα ήθη & έθιμα, τους χορούς & το τραγούδι, τη γλώσσα των προγόνων τους.

Είναι ξεκάθαρο, πως κάθε λαός ξεκομμένος από την παράδοσή του, την ιστορία & τον πολιτισμό του, δεν μπορεί να έχει ούτε παρόν, ούτε μέλλον.
Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό για τη νεολαία, που ο Σύλλογος του Σταυρο-δρομίου, σε όλα τα 20 χρόνια της ιστορίας του, είναι περήφανος για την ενεργή δραστηριοποίησή της και τη σταθερή συμμετοχή της στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού και της περιοχής.

Χορηγός των εκδηλώσεων ήταν οι Ηλιακοί Θερμοσύμφωνες “ΤΕΧΝΟΘΕΡΜ” - ΓKEΣΙΟΣ θΩΜΑΣ και χορηγός επικοινωνίας το ΡΑΔΙΟ - ΤΟΞΟΤΗΣ 96,3 FM, καθώς και πολλοί επαγγελματίες του χωριού & της περιοχής με δώρα για την λαχειοφό -ρο αγορά.

Την πρώτη ημέρα των Εκδηλώσεων στις 15 Αυγούστου ο κόσμος είχε την ευκαιρία να θαυμάσει και να χειροκροτήσει τα Χορευτικά Συγκροτήματα από την πόλη ΜΕZDRA της Βουλγαρίας, το Συγκρότημα “MIRCE ACEV” από την πόλη PRILEP της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ από την ΑΘΗΝΑ.
Στη συνέχεια ακολούθησε λαϊκό γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες με την Ορχήστρα “ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΕΡΑΚΙ”.

Την δεύτερη ημέρα των Εκδηλώσεων στις 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή βραδιά τοπικής Μακεδονικής παράδοσης με τη συμμετοχή 12 Συλλόγων, που χορεύοντας πατινάδα πέρασαν κατά μήκος όλο το χωριό και κατέληξαν σε μια κοινή χορευτική εμφάνιση στον χώρο των εκδηλώσεων με τοπικούς χορούς.

Συμμετείχαν οι Σύλλογοι :

1. Μορφωτικός Σύλλογος Ζέρβης “Αγία Παρασκευή”
2. Πολιτιστικός Σύλλογος Βρυτών “Μέγας Αλέξανδρος”
3. Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς “ Ο Αριστοτέλης”
4. Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελιών
5. Σύλλογος Ασβεσταριωτών Μελισσίου “Γκόνος Γιώτας”
6. Μακεδονικός Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβίων “Ο Αμύντας”
7. Λαογραφικός Πολιτιστικός Αθλητικός Όμιλος Πτολεμαϊδας “Ο Περδίκκας”
8. Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Καρδίας Πτολεμαϊδας “Η Μέρα”
9. Πολιτιστικός Σύλλογος Κοπανού-Νάουσας “ Μέγας Αλέξανδρος”
10. Μορφωτικός Χορευτικός Σύλλογος Χαρίεσσας-Νάουσας “Άγ. Δημήτριος”
11. Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας-Νάουσας “Οι Μακεδόνες”
12. Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών από την ΑΘΗΝΑ.
Τιμήθηκε από τον Σύλλογο για την πολυετή προσφορά του στη διατήρηση της τοπικής παράδοσης ο μουσικός-κλαριντζής Ζλατάνης Γιαννάκης.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο κόσμος συμμετέχοντας σ'ένα μαζικό λαϊκό γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες με την Ορχήστρα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΡΑΚΙ”.

Τις Εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Πέλλας Τζάκρη Θεοδώρα και ο Δήμαρχος Πέλλας Στάμκος Γρηγόρης με Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Πέλλας.

Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή τους & δίνουμε ραντεβού στο Σταυροδρόμι σε επόμενες εκδηλώσεις !

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. Του ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΕΥΓΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑ ΤΑΒ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπάμε Σταυροδρόμι ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.