Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έρχονται ανατροπές στη φορολογία ακινήτων


Ανατροπές σε ολόκληρο το φάσμα της φορολογίας ακινήτων επιφέρει η προσαρμογή, από το 2018, των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στα επίπεδα των αγοραίων τιμών, με τις βασικότερες αλλαγές να αφορούν τις κλίμακες υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική», η κατάρρευση της κτηματαγοράς, από το 2008 και μετά, αντέστρεψε τη σχέση αντικειμενικών και αγοραίων τιμών, με αποτέλεσμα κατά μέσο όρο οι “τιμές εφορίας” των ακινήτων να είναι υψηλότερες των τιμών αγοράς, μια σχέση που θα διορθωθεί έως τον Δεκέμβριο.

Στελέχη του ΥΠΟΙΚ θεωρούν τις εν λόγω αλλαγές επιβεβλημένες, καθώς εκτιμούν ότι το τοπίο που θα δημιουργηθεί στην κτηματαγορά μετά την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των εμπορικών θα αλλάξει άρδην και συνεπώς θα αλλάξουν και οι κλίμακες υπολογισμού των φόρων, καθώς και τα αφορολόγητα όρια σε ΕΝΦΙΑ και για την απόκτηση πρώτης κατοικίας.

Εφόσον τηρηθεί το τρέχον χρονοδιάγραμμα για την προσαρμογή των τιμών των ακινήτων έως τον προσεχή Δεκέμβριο, όλες οι ανατροπές θα εφαρμοστούν από τις αρχές του 2018.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.