Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι ροδακινοπαραγωγοί


Η ποιότητα φταίει για τις χαμηλές τιμές επιμένει η ΕΚΕ

Δυσαρεστημένοι σε ό,τι αφορά τις τιμές που προσφέρουν οι βιομηχανίες για τα συμπύρηνα ροδάκινα δηλώνουν οι παραγωγοί του προϊόντος που ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις με την ολοκλήρωση της συγκομιδής.

Για τις πρώιμες ποικιλίες οι βιομηχανίες δίνουν τιμή παραγωγού στα 24 λεπτά το κιλό, ενώ ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει τιμές για την ποικιλία «Άντρος» που ολοκληρώνεται η συγκομιδή τις επόμενες μέρες και ακολουθεί η Έβερτ, με την περίοδο να ολοκληρώνεται περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου.


«Λαμβάνοντας τιμές κάτω των 30 λεπτών του ευρώ και με το κόστος παραγωγής να κυμαίνεται στα 22-24 λεπτά, αδυνατούμε να φροντίσουμε όπως πρέπει τα χωράφια μας», δηλώνει ο παραγωγός και γραμματέας Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας, Τάσος Κυραλίδης. «Είναι η χειρότερη χρονιά για τους ροδακινοπαραγωγούς η φετινή», αναφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Α.Σ. Βέροιας Τάσος Χαλκίδης.

«Οι τιμές για τις πρώιμες είναι πολύ χαμηλές. Για τις υπόλοιπες ποικιλίες - αν και πλησιάζει η ολοκλήρωση της συγκομιδής - ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει τιμές. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που στα τιμολόγια δεν αναγράφουμε τιμή. Κάποιοι κάνουν πάρτι στις πλάτες των παραγωγών. Μας μιλάνε για ποιότητα, όμως με τι χρήματα θα μπορέσει ο παραγωγός να εργαστεί για να φτιάξει την ποιότητα. Το ΥπΑΑΤ απουσιάζει. Ζητάμε στρεμματικές ενισχύσεις για την απώλεια εισοδήματος λόγω του ρώσικου εμπάργκο», προσθέτει.

Στο μεταξύ υψηλότερο έναντι των προηγούμενων χρόνων είναι φέτος το εισόδημα των παραγωγών συμπύρηνου ροδάκινου, λόγω της αυξημένης παραγωγής, υποστηρίζει από την πλευρά της η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ). Ο πρόεδρος της ΕΚΕ, Κώστας Αποστόλου, δήλωσε ότι η μη βελτίωση της ποιότητας ασφαλώς δεν θα σηκώσει και την τιμή του προϊόντος στον παραγωγό.

Από την πλευρά τους οι παραγωγοί επισημαίνουν ότι αν υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα να γυρίσουν το φορτίο πίσω από εκεί που το παρέλαβαν όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

info@agrotypos.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. ΤΟ ΚΡΆΤΟΣ ΤΙ ΚΆΝΕΙ ΝΤΡΟΠΉ ΓΛΙΤΣΕΣ ΌΛΟΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ ΟΛΑ ΜΛΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΝΕ.
      ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΑΠΟΣΥΡΡΣΕΙΣ Κ.Λ.Π
      ΣΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΕΟΚ ΤΩΝ ΕΚΑΤΤΟΜΥΡΙΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΨΗΦΙΖΑΝ ΓΚΑΠ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΘΑΒΑΝ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ.
      ΚΑΝΑΤΕ ΧΑΡΚΙΡΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.
      ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΜΡΤΥΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΑΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΕΚΕΤΙΕΣ. ΟΥΤΕ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΠΑΝΩ ΒΟΥΛΙΑΖΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΖΑΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
      ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΜΙΛΑΤΕΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
      ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΤΡΑΒΑ ΟΙ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ;
      ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΕ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
      ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.
      ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΣΑΣΤΑΝ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΛΕΙΝΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΑΝ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΠΟTIΣΜΑ;

      Διαγραφή
  2. Στο τέλος θα καταντησετε γραφικοί και αναξιόπιστοι. Τάσο αν έχεις κόστος παραγωγής 24 λεπτά στο συμπυρινο καλύτερα άστο άσε άλλους να καλλιεργούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TA ΕΠΙΤΡΑΠΈΖΙΑ ΕΙΔΙΚΆ ΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ ΈΧΟΥΝ Κ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΚΌΣΤΟΣ ΈΛΑ Ν ΣΤΑ ΠΩ ΑΝ ΘΕΣ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΟ

      Διαγραφή
  3. ΕΚΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΟΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΓΙΝΗ,ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΗΣ ΚΟΤΕΤΣΙΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΥ ΧΡΟΥΝΟ ΘΑ ΝΕ ΜΕΙΩΜΈΝΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΉ ΛΟΓΟ ΞΥΛΟΜΑΤΟΣ ΠΌΛΩΝ ΧΩΡΑΦΙΏΝ ΕΙΔΙΚΆ ΣΤΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ

      Διαγραφή
  4. ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ "ΖΗΤΗΣΟΥΝΕ" Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"!!!...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΑΣ ΣΕ...ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ (Ν.Π.Α.-ΝΕΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολο μαλακιες λετε. Πώς φαίνεται οτι το μονο που ξερετε ειναι να κατηγορείται και να μαλακιζεστε. Άνθρωποι της καρεκλας και της τεμπελιας. Αν ειναι τοσο καλα οι αγροτες και τα κονομανε τρελα οπως εμμεσως πλην σαφως λετε γιατι δεν πατε να γίνεται κι εσεις;;;;; ΑΑΑΝ εχεται κωλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. απο τη μια μερια το κρατος με τα μνημονια εβαλε δεκαδες νεους φορους απο τη αλλη οι βιομηχανοι με τα ψιχουλα που δινουν θελουν και ποιοτητα συν τις κακες καιρικες συνθηκες ειμαστε σε απογνωση δεν πατε στο διαολο ολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.