Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΥΑ Αλμωπίας - Σημαντική ευκαιρία για τους καταναλωτές που έχουν οφειλές


Από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) του Δήμου Αλμωπίας ανακοινώνεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους κατόπιν σχετικής αιτήσεως στα γραφεία της Επιχείρησης (Δημαρχείο, Πλατεία Αγγελή Γάτσου, τηλ. 2384024590), στα πλαίσια του νόμου υπ’ αριθμ. 4483.

Με αυτόν τον τρόπο, όσοι ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις με ελάχιστη δόση τα 20 ευρώ, απαλλάσσονται από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ως εξής:

α) αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%),

β) αν εξοφληθούν σε δύο (2) έως είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%),

γ) αν εξοφληθούν σε εικοσιπέντε (25) έως σαράντα οκτώ (48) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%),

δ) αν εξοφληθούν σε σαράντα εννέα (49) έως εβδομήντα δύο (72) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%),

ε) αν εξοφληθούν σε εβδομήντα τρεις (73) έως εκατό (100) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης από την επόμενη της ημέρας που όφειλε αυτή να καταβληθεί.

Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στις παραπάνω ευνοϊκές ρυθμίσεις έως τις 30 Νοεμβρίου 2017, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Χρήστος Γεωργίου, «οι καταναλωτές που έχουν οφειλές, μπορούν να επισκεφθούν τα γραφεία μας και να ενημερωθούν εκτενώς για όλες τις λεπτομέρειες της παραπάνω ρύθμισης. Είμαστε καθημερινά στη διάθεση του κάθε συμπολίτη μας και θεωρούμε ότι με αυτή τη ρύθμιση θα διευκολυνθούν σημαντικά οι καταναλωτές μας που βιώνουν μία δύσκολη καθημερινότητα λόγω της οικονομικής κρίσης και δυσκολεύονται πολλές φορές να πληρώσουν ακόμα και τις βασικές τους υποχρεώσεις».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. "...Σημαντική ευκαιρία για τους καταναλωτές που έχουν οφειλές..."
    ".....η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης από την επόμενη της ημέρας που όφειλε αυτή να καταβληθεί..."

    Με απλά λόγια αν κάποιος χρωστάει πχ 100 ευρώ τον Ιανουάριο και εφόσον δεν ξοφλήσει το ποσό έγκαιρα την 1η Φεβρουαρίου θα οφείλει 105 ευρώ, την 1η Μαρτίου 110,25 ευρώ, την 1η Απριλίου 115,76 ευρώ, την 1 Μαΐου 121,55, ευρώ, την 1η Ιουνίου 127,62 ευρώ, την 1η Ιουλίου 134,00 ευρώ, την 1η Αυγούστου 140,71 ευρώ, την 1η Σεπτεμβρίου 147,74 ευρώ, την 1η Οκτωβρίου 155,13 ευρώ, την 1η Νοεμβρίου 162,89 ευρώ, την 1η Δεκεμβρίου 171,03 ευρώ και κλείνοντας το έτος την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους 179,58 ευρώ (κατά προσέγγιση 180 ευρώ).
    Δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο το χρέος των 100 ευρώ έγινε 180 ευρώ, το χρέος των 1000 ευρώ έγινε 1800 ευρώ, το χρέος των 10000 ευρώ έγινε 18000 ευρώ, σχεδόν διπλασιάστηκε δηλαδή. Ετήσια προσαύξηση δηλαδή της τάξης του 80%.
    Μετά δεν θα μας πάρουν σπίτια, χωράφια μαγαζιά και ό,τι ακίνητη περιουσία έχουμε για να την δώσουν στους τοκογλύφους και τα "παιδιά", τους πολιτικάντηδες όψιμους "Γερολαδάδες", (Θυμούνται οι παλαιοί από τις σχετικές κινηματογραφικές ταινίες).
    Ξυπνάτε ορέ τίμιοι Άρχοντες, όσοι μείνατε ακόμη και μαζί με τίμιους πολίτες, μακριά από κάθε κομματικό βδέλυγμα οποιασδήποτε απόχρωσης, να "αναστήσετε" το ελληνικό γένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.