Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παγκόσμια διάκριση για τον κωπηλάτη Βασίλη Τσαλικίδη από τα Γιαννιτσά!


Παγκόσμια διάκριση και μεγάλη η επιτυχία για τον κωπηλάτη Βασίλη Τσαλικίδη από το Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών, που στον μεγάλο τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τρακάι, στη Λιθουανία, το τετραπλό σκιφ των εφήβων με τους Γκαϊδατζή Πέτρο- Σχιζοδήμο Γρηγόρη –Τσαλικίδη Βασίλη (από το Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών) -Μαρόκο Γιάννη προσπάθησαν για το καλύτερο απέναντι σε πολύ καλούς αντιπάλους για να πάρουν τελικά την 6η θέση στον μεγάλο τελικό, με χρόνο 6:16.39!.

Στο μεταξύ, την κατάκτηση δυο μεταλλίων ενός ασημένιου κι ενός χάλκινου πανηγυρίζει η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που ολοκληρώθηκε χθες στο Τρακάϊ της Λιθουανίας.

Ότι δεν κατάφεραν πέρυσι στο Ρότερνταμ οι Μαργαρίτα Γεωργούδη και Χριστίνα Μπούρμπου  όταν είχαν τερματίσει στην 4η θέση του τελικού στη δίκωπο το πέτυχαν χθες. Το ελληνικό πλήρωμα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις εξαιρετικές παρουσίες του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τρακάι.

Λίγο αργότερα ήρθε και το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα. Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό που τα μετάλλια κρίθηκαν μέσα σε περίπου έξι δευτερόλεπτα οι Χρήστος Στεργιάκας και Χαράλαμπος Ντινενής χαρίζουν στην Ελλαδα ακόμη ένα μετάλλιο τερματίζοντας στην 3η θέση με 6:40.86 πίσω από την Αυστραλία που κατέκτησε το χρυσό με 6:34.05 και την Λευκορωσία που πήρε το ασημένιο με 6:37.07. Η ελληνική βάρκα ξεκίνησε από τη 2η θέση στα πρώτα 500μ. Και στη συνέχεια υποχώρισε στην 3η την οποία και υπερασπίστηκε μέχρι τη γραμμή τερματισμού για να δώσει το παρών στην τελετή απονομών και να φύγει με το χάλκινο από τη Λιθουανία.

“Και για τους δυο μας ήταν μια τέλεια, μια σπουδαία κούρσα. Είναι πολύ όμορφο να κατακτάς μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχουμε ακόμα πράγματα να διορθώσουμε αλλά τώρα είμαστε πολύ χαρούμενοι” τόνισε στους διοργανωτές μετά τον τελικό ο Χαράλαμπος Ντινενής

Η τρίτη ελληνική συμμετοχή σε μεγάλο τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τρακάι το τετραπλό σκιφ των εφήβων με τους Γκαϊδατζή Πέτρο- Σχιζοδήμο Γρηγόρη –Τσαλικίδη Βασίλη-Μαρόκο Γιάννη προσπάθησαν για το καλύτερο απέναντι σε πολύ καλούς αντιπάλους για να πάρουν τελικά την 6η θέση στον μεγάλο τελικό με χρόνο 6:16.39.


Οι μικροί τελικοί

Για τα πληρώματα που αγωνίστηκαν στους μικρούς τελικούς σπουδαία κούρσα πραγματοποίησε η τετράκωπος άνευ των εφήβων. Οι Κοκκινίδης Ηλίας-Βασίλης Κουκουτής-Ανδριανός Οικονόμου-Δημήτρης Μπουκουβάλας αν και ξεκίνησαν από την 4η θέση , ήταν 3οι στα μισά και μέχρι τα 1500 για να κάνουν ένα πολύ καλό φινάλε και να τερματίσουν στη 2η θέση και 8η στη γενική με χρόνο 6:33.68.

Το αντίστοιχο πλήρωμα των νεανίδων τερμάτισε στην 3η θέση του μικρού τελικού και κατετάγη 9ο στη γενική. Οι Βιτζιλαίου Ιωάννα- Μήτση Αριάδνη-Βαρελοπούλου Ειρήνη-Δεμέλη Ευαγγελία αν και ήταν 4ες ως τα 1500 κατάφεραν να σκαρφαλώσουν μια θέση και να τερματίσουν στην 3η με 7:15.45.

Την 6η θέση στον μικρό τελικό και 12η στη γενική κατέλαβε το διπλό σκιφ των νεανίδων με τις Αρτεμις Ντούσκου και Μαρία Κυρίδου που τερμάτισαν σε 7:44.73

Τέλος εντυπωσιακή στον Γ΄τελικό ήταν η δίκωπος των εφήβων. Οι Παντελής Σωτηρακόπουλος-Αντώνης Παπακωνσταντίνου ξεκίνησαν από την 4η θέση , στα μισά της κούρσας ήταν 2οι ενώ στο υπόλοιπο μέρος πέρασαν μπροστά για να τερματίσουν 1οι και 13οι στη γενική σημειώνοντας χρόνο 6:58.20.
Συγχαρητήρια σε όλα τα πληρώματα μας για τις προσπάθειες και τις επιτυχίες που σημείωσαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.