Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας για τη στήριξη λειτουργίας του ΠΕΔΥ Έδεσσας


Από το πρακτικό της 15ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Έδεσσας στις 11 Αυγούστου 2017:

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 4ο θέμα εκτός ημερησίας διάταξης,  έθεσε υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου την από 11.8.2017 επιστολή της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου κας Ευτυχίας Ταμβίσκου, η οποία  έχει ως εξής:

«Ως γιατρός του Νοσοκομείου Έδεσσας, είμαι αποδέκτης σε καθημερινή βάση, των προβλημάτων που απασχολούν τους ασφαλισμένους συμπολίτες μας, στο πρώην Ι.Κ.Α. Πρόσφατα και το εργατοϋπαλληλικό κέντρο αφουγκραζόμενο την αγωνία των εργαζομένων και ασφαλισμένων συμπολιτών μας, έστειλε επιστολή για δεύτερη φορά, στο Υπουργείο Υγείας αλλά και στους λοιπούς αρμόδιους φορείς, ζητώντας στελέχωση από ειδικούς ιατρούς. 

Θα εμμείνω σε δύο προβλήματα που κατά την άποψή μου δύνανται να επιλυθούν άμεσα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος, με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία και του Νοσοκομείου Έδεσσας αλλά και Περιφερειακών Ιατρείων.

1. Όντως ένας μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων ταλαιπωρείται καθημερινά, αφού μία γιατρός του ΠΕΔΥ, δεν επαρκεί να καλύψει με τις δύο ημέρες παρουσίας της, όλες τις ανάγκες όχι μόνον ως προς την συνταγογράφηση αλλά και ως προς έκδοση ιατρικών γνωματεύσεων, βιβλιαρίων υγείας και άλλων τακτικών αλλά και έκτακτων περιστατικών. Ο περιορισμός (πλαφόν) επίσης που υπάρχει στην συνταγογράφηση φαρμάκων αλλά και στις εργαστηριακές εξετάσεις μηνιαίως, καθυστερεί περεταίρω την διεργασία. Η λύση του Νοσοκομείου δεν είναι η καλύτερη εφ όσον πρέπει να προϋπάρξει ραντεβού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οπότε πολλοί συμπολίτες μας καταφεύγουν στα ιδιωτικά ιατρεία όμως αυτό δεν αποτελεί λύση για τους πολλούς.

Άρα είναι απαραίτητη άμεσα η πρόσληψη 3 (τριών) γενικών ιατρών . Και αν αυτό δεν είναι εφικτό, είναι άμεσα εφικτή η μεταφορά, απόσπαση ή μετακίνηση εκ περιτροπής, ιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, από τα Κ.Υ. στο ΠΕΔΥ, ώστε να καλύπτεται όλη η εβδομάδα από όσο το δυνατόν όλες τις ειδικότητες.

2. Εξ ίσου σημαντικό ζήτημα είναι η λειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου του ΠΕΔΥ. Υπενθυμίζουμε ότι έχει στελεχωθεί με ιατρό ειδικότητας Ακτινολογίας εδώ και ένα 6μηνο, μα υπολείπεται μία γνωμάτευση από έναν ειδικό Ακτινοφυσικό, ο οποίος θα πιστοποιήσει την καλή λειτουργία του χώρου και του ακτινολογικού μηχανήματος. Το αποτέλεσμα αυτού θα είναι, αφενός η εξυπηρέτηση εκατοντάδων ασφαλισμένων αλλά και η μεγάλη αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου μας. Ο Δήμος Έδεσσας και το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει όχι μόνο να εκδώσει ψήφισμα υποστήριξης αλλά και να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για εξεύρεση άμεσης λύσης».

Ενόψει των ανωτέρω ο Πρόεδρος καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά με την έκδοση ψηφίσματος για τη στήριξη της λειτουργίας του ΠΕΔΥ Έδεσσας. Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του τις διατάξεις των άρθρων 93 του Ν. 3463/2006 – Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων και 65 του Ν. 3852/2010.

Αποφασίζει ομόφωνα

Α. Την έκδοση ψηφίσματος, με το ακόλουθο περιεχόμενο:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Έδεσσας, αλλά και των Περιφερειακών Ιατρείων, προτείνουμε και ζητούμε:

1. την άμεση πρόσληψη τριών [3] γενικών ιατρών, σε διαφορετική περίπτωση τη μεταφορά, απόσπαση ή μετακίνηση, εκ περιτροπής, ιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, από τα Κ.Υ. στο ΠΕΔΥ, ώστε να καλύπτεται όλη η εβδομάδα με όλες τις ειδικότητες.

2. την άμεση έκδοση γνωμάτευσης ειδικού Ακτινοφυσικού, που θα πιστοποιεί τον χώρο τοποθέτησης και το ακτινολογικό μηχάνημα προκειμένου να λειτουργήσει και να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.