Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κάτοικοι της Ξιφιανής διαμαρτύρονται για τις φόλες στα ζώα


Είναι έγκλημα η φόλα στα ζώα. Επιτέλους, κάντε κάτι

Εμείς οι κάτοικοι της Ξιφιανής είμαστε αναστατωμένοι και εκφράζουμε την εντονότατη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας, καθώς τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός σχεδίου μαζικής εξόντωσης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στην Ξιφιανή.

Οι αδίστακτοι δράστες έχουν τοποθετήσει δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) σε διάφορα σημεία του χωριού και κυρίως στο χώρο γύρω από την κοινότητα. Μέχρι σήμερα έχουν βρει φρικτό και επώδυνο θάνατο τέσσερα σκυλιά, εκ των οποίων τα δύο είναι δεσποζόμενα. Παράλληλα, άγνωστη παραμένει η τύχη και άλλων πέντε αδέσποτων σκυλιών, τα οποία ζούσαν στο χωριό και έχουν εξαφανιστεί «περιέργως» τις τελευταίες ημέρες. Οι αδίστακτοι δράστες έφτασαν στο σημείο να σπείρουν φόλα ακόμη και μέσα σε ιδιοκτησία και το σκυλί να σωθεί την τελευταία στιγμή από τον ιδιοκτήτη του. 

Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, όπως και τα δεσποζόμενα, προστατεύονται από το Ν. 4093/2012. Σύμφωνα με τις διατάξεις του οι δράστες κακοποίησης (δηλητηρίασης κ.λ.π.) τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης από 1 έως 5 έτη και  χρηματικό πρόστιμο έως 15.000 ευρώ.

Ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές να αναζητήσουν τους υπευθύνους και να τους τιμωρήσουν παραδειγματικά. 



Καλούμε τους συγχωριανούς μας να προσέχουν τα παιδιά τους και τα ζώα τους και να καταγγείλουν κάθε ύποπτη κίνηση σχετικά το αποτρόπαιο έγκλημα στην Αστυνομία και στο Δήμο. 
Οι φόλες σκοτώνουν τα ζώα, την ηθική μας και τον πολιτισμό μας. Δίπλα στις φόλες παίζουν τα παιδιά μας.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ. ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ. Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Οι διαμαρτυρόμενοι

Παρθένα Μάστορα
Τάκης Χατζόπουλος
Ελπίδα Χρυσίδου
Γιάννης Κωνσταντινίδης
Γιώργος Δούμος
Δέσποινα Παραστατίδου
Θεοφανία Ελευθεριάδου 
Δημήτριος Σαμαράς 
Ελένη Γιαλαμουίδου
Γεώργιος Κωνσταντινίδης
Ειρήνη Δούμου
Μήνου Μιχαήλ
Πετράκης Ευθύμιος 
Γρηγόριος Νικολαίδης
Γεώργιος Σαμαράς
Φανιάδης Γεώργιος 
Αθανάσιος Σαμαράς
Δημήτριος Τότσας
Εύδοξος Λόγγρος
 Κική Ελευθεριάδου
Χρυσάνθη Χατζοπούλου
Μαρία Παπασάββα
Ελένη Διονυσιάδου
Κιρπατσάς Κωνσταντίνος
Στεφανία Χατζοπούλου
Γάζη Αθανασιάδου Ξανθή
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Όλοι οι άλλοι κάτοικοι έχουν άλλη άποψη μάλλον....η κ Χρυσίδου που πρωτοστατεί κάτοικος αριδαίας είναι πάντως.Συμπαθητική προσπάθεια αν συνεχιστεί με το οργανωμένο μάζεμα περιτωμάτων απ τα δεσποζόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως με μπερδεύετε με κάποια άλλη κυρία Χρυσίδου. Εγώ τουλάχιστον που υπογράφω στην επιστολή ζω μόνιμα στην Ξιφιανή. Είναι λυπηρό σε τόσο σοβαρά θέματα να στοχοποιούμε ανθρώπους που απ΄ ό,τι φαίνεται ούτε καν τους γνωρίζουμε. Πριν ξανασχολιάσετε ανωνύμως, τουλάχιστον ενημερωθείτε πρώτα. Ελπίδα Χρυσίδου

      Διαγραφή
  2. οι μισοί εξ αυτών δεν πολυσυμπαθουν τα δίποδα.Υπέγραψαν τέτοιο κείμενο? α καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι άνθρωποι που προτιμούν τα ζώα απ τους ανθρώπους δεν θα σταματήσουν εκει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ολους εσας που σχολιαζετε "κραζετε" κοινως εχω να σας πω οτι ειμαι μονιμος κατοικος ξιφιανης αγαπω τα ζωα, αγαπω τους ανθρωπους. Το οτι καποιος μαλακας εχει βαλει στοχο να ξεπαστρεψει οτι κινειται και δεν μιλαω μονο για σκυλια προφανως αυτο ξερετε τι δειχνει;; μισος!! μισος για τα ζωα μισος για τους ανθρωπους μισος για τον ιδιο του τον εαυτο! Η επιστολη αυτη δεν εχει αρκετα ατομα καθως δεν ειχε γινει ευρεως γνωστο αλλα και να ειχε γινει παλι λιγοι θα ηταν αυτοι που θα εδιναν το ονομα του δημοσια. Ευχομαι σε ολους εσας που μονο να σχολιαζετε ξερετε, να αλλαξετε συντομα συμπεριφορα κ μυαλο γιατι η χωρα δεν προκειται να παει μπροστα οπως ολοι θελετε και ας μην παω μακρια, ο νομος μας, ο δημος, τιποτα δεν προκειται να αλλαξει προς το καλυτερο αν υπαρχουν ανθρωποι σαν κ εσας. Δεν το παιζω ουτε φιλοζωος ουτε οικολογος ουτε τιποτα ένας απλος ανθρωπος ειμαι οπως ολοι που με τρωει το δικιο. Μαθετε επιτελους να σκεφτεστε πριν μιλησετε μια φορα και πεταξετε την κακια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γνωστή η συμπεριφορά της πλειοψηφίας των κατοίκων του συγκεκριμένου χωριού. Υψηλή κριτική καφενείου για όλα τα θέματα. Ευτυχώς υπάρχουν και οι λιγοστοι αξιόλογοι πολίτες που διασωζουν την "μαύρη" φήμη του. Φυσικά αναφέρομαι στον ανδρικό πληθυσμό που στο χωριό αυτό έχει ξεπεράσει την κοτσομπολα τη Μαριω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.