Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

H «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας» για τις απολύσεις συμβασιούχων


Καταγγέλουμε τις απολύσεις των πέντε συμβασιούχων του Δήμου Πέλλας στον τομέα της καθαριότητας. Οι εργαζόμενοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην καθαριότητα των συνδημοτών μας.

Πέρα από τις αυτονόητες ευθύνες του Δημάρχου Πέλλας & της Παράταξής του, γι'αυτή του την ενέργεια, υπάρχουν ευθύνες για αυτήν την εξέλιξη και των υπόλοιπων Παρατάξεων, οι οποίες στήριξαν και στηρίζουν την ανακύκλωση των ανέργων, με ότι αυτό συνεπάγεται και για τους εργαζόμενους-ανέργους και για τις υπηρεσίες του δήμου.

Όλοι οι παραπάνω - Δήμαρχος και Δημοτικές Παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας - όσο κι αν προσπαθούν να διαφοροποιηθούν από τις κυβερνητικές επιλογές αυτές, στην πράξη εφαρμόζουν κατά γράμμα τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων και της αστικής τάξης της χώρας. Γνωρίσαμε την τακτική τους & τη στάση τους - τη γνώρισαν και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου - σε πρότασή μας σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για συμπαράσταση στους υπό απόλυση εργαζόμενους.

Το καθεστώς ομηρείας των εργαζομένων, με τις λεγόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής της ΕΕ με τις σχετικές Οδηγίες της από το 2001. Εξυπηρετούνται μ'αυτές και οι “τοπικοί άρχοντες” κάθε Δήμου - όπως και της Πέλλας - δημιουργώντας δεξαμενή μισοαπασχολούμενων και αξιοποιώντας την κάθε φορά εκβιαστικά σαν εκλογική πελατεία.

Αυτήν την πολιτική υλοποιεί και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - όπως και οι προηγούμενες - χωρίς να δίνει λύση στο πρόβλημα, υποσχόμενη προσλήψεις μόνο 2.500 εργαζομένων και θυσία στο βωμό της ανεργίας 10.000 νέους απολυμένου. Ανάμεσά τους και οι απολυμένοι από την καθαριότητα του Δήμου Πέλλας.

Αποδείχτηκε στην πράξη ότι η τροπολογία της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά δεν προσφέρει και καμιά εγγύηση ότι οι Δήμοι θα κρατήσουν το σύνολο των συμβασιούχων με νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου το αργότερο μέχρι το Μάρτη του 2018.

Ξεχαρβαλώνουν τους Δήμους, ώστε με το πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού να προετοιμά-σουν το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, πληρώνοντας το κόστος οι λαϊκές οικογένειες, χαρίζοντας σε μεγάλες επιχειρήσεις τεράστια κέρδη από τον χρυσοφόρο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η απόλυση των συναδέλφων συμβασιούχων μας αφορά όλους. Μας θέλουν όλους φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα και ζωή, για να πετύχουν την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Απάντηση σε αυτήν την πολιτική είναι ο αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρο-νων αναγκών του λαού μας, στον οποίο καλούμε σαν “Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πέλλας” τους συνδημότες μας, μαζί με τους απολυμένους και συνολικά τους εργαζόμενους, χωρίς να πέφτουν στην παγίδα της διαίρεσης και του κοινωνικού αυτοματισμού, που γίνεται κάθε φορά το βολικό εργαλείο, για να εφαρμοστεί η αντιλαϊκή πολιτική.

Είναι ο αγώνας για :

- Δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα, σε όλες τις φάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων (αποκομιδή, μεταφορά, εναπόθεση και επεξεργασία). Χωρίς ιδιώτες και επιχειρηματική δραστηριότητα.

- Που θα χρησιμοποιούν τις πιο σύγχρονες, επιστημονικές μεθόδους παίρνοντας υπόψιν την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος.

- Που δεν θα επιβαρύνουν τους συνδημότες μας με τέλη και νέους φόρους .

- Που θα έχουν τα κατάλληλα σύγχρονα μέσα και μόνιμους εργαζόμενους, σε επαρκή αριθμό και με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας»

Παπαδοπούλου Ολυμπία
Δημοτική Σύμβουλος
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.