Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Tα golden boys της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Είναι σε όλους γνωστό ότι πρωταθλητές της διαφθοράς είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες. Είναι επίσης γνωστό ότι το σύστημα διοίκησης στην Αυτοδιοίκηση είναι δημαρχοκεντρικό και οι αποφάσεις ακόμα και για ήσσονος σημασίας τοπικά ζητήματα παίρνονται στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, που στην περίπτωση της περιφέρειας είναι ο περιφερειάρχης και στην περίπτωση του Δήμου ο δήμαρχος.

Tα αποτελέσματα αυτής της διαχρονικής νοσηρής κατάστασης είναι η δημιουργία golden boys στο χώρο των απευθείας αναθέσεων, των προσλήψεων, των ΜΜΕ και όχι μόνο. Δημιούργησε αιρετούς με αυτοκρατορικές συμπεριφορές και παλαιοκομματικές πρακτικές με θύμα τους όπως πάντα τις τοπικές κοινωνίες, που θα πρέπει την ώρα των αποφάσεων να κρίνουν με σοβαρότητα και ευθύνη τους τοπικούς τους άρχοντες.       

Ενόψει των αποφάσεων που δρομολογούνται και αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να υπάρξει ριζική αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της  τοπικής αυτοδιοίκησης, που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών αλλά και στην ουσιαστική αποστολή της ίδιας της τοπικής αυτοδιοίκησης, που δεν είναι άλλη από την επίλυση των τοπικών ζητημάτων με δημοκρατικό, κοινωνικά δίκαιο και ορθολογικό τρόπο.

O Kαλλικράτειος
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. "Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά,
    που σκληρά πολεμάτε πάνω στα....ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόκειται για τους γνωστούς κάθε Δήμου που τον έχουν μετατρέψει σε μαγαζάκι τους εκμεταλλευομενοι την ανεπάρκεια των αιρετων. Περιουσίες εκατομμυρίων ευρώ σε τουριστικά ακίνητα σε σπίτια πολυτελείας με χρήματα σε ομορες και μη χώρες κλπ. Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα νικολακη γιαννακη πετρακη βαγγελακη σακη τακη λακη μακη. Οι πολίτες κρατάνε τον λογαριασμό και σας περιμένουν στη γωνία να επιστρέψετε τα κλεμμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγκληματίες του λευκού κολάρου ονομάζονται, εμείς στην Έδεσσα δεν έχουμε καθόλου περιστατικά διαφθοράς στον δήμο, ούτε στα δικαστήρια που πολλά καταγγέλλονται κατά καιρούς . Συνεργαζόμαστε όλοι άψογα με τους θεσμούς πολιτικούς και δικαστικούς. Κατά την άποψη μου θα έπρεπε να είχαν τιμηθεί από τον εισαγγελέα διαφθοράς με παράσημο διαφάνειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΟ!!!!!1
      ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ.

      Διαγραφή
  4. ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΔΗΜΟΙ ΚΑΤΕΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΑΥΤΙ ΔΕΝ ΥΔΡΩΝΕΙ
    ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΟΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΟΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΚΑΠΟΤΕ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΑΡΧΕΣ, ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ Κ.Λ.Π.
    ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ , ΠΟΥ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣΤΩΡΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ.
    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Έλληνας θέλει ένα γραμμάριο Δημοκρατίας και δέκα δικτατορίας αλλιώς κουμάντο δεν γίνεται

      Διαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ 7.24΄ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΨΟΓΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΜΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΑ ΚΟΛΠΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΞΕΧΝΟΥΝΤΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ Χ.Α.) ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΨΟΓΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΛΒΕΤΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΛΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΥΣ, ΜΕ ΤΟ ΠΡΌΣΧΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Η΄ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙΚΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΚΟΠΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
    ΣΙΩΠΗ.... ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΚΟΜΗ Ο ΚΑΙΡΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάποιος πολίτης πού προσπαθεί να αποδείξει τα αυτονόητα αυτά που όλοι ξέρουμε και σιωπούμε ΛΟΙΔΟΡΕΙΤΕ

      Διαγραφή
  6. Καλλικράτειε πολύ λίγα έγραψες για ta golden boys των Δήμων. Η "δράση" τους είναι πολύπλευρη και καταστροφική. Περιμένουμε να επανέλθεις και να αναλύσεις περισσότερο την κάθε μορφή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.