Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Απαράδεκτο να φορολογούνται οι αποζημιώσεις καλλιέργειας των αγροτών στην Πέλλα από την κατασκευή του TAP


Επικοινωνία Θεοδώρας Τζάκρη – Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου – Γενικού Γραμματέα Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή για το απαράδεκτο φαινόμενο να φορολογούνται οι αποζημιώσεις καλλιέργειας των αγροτών στην Πέλλα από την κατασκευή του Διαδρατικού Αγωγού TAP

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε σήμερα επικοινωνία με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Γενικό Γραμματέα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή για το απαράδεκτο φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί στην Πέλλα να φορολογούνται οι αποζημιώσεις καλλιέργειας των θιγόμενων αγροτών από την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού ΤΑΡ, με ποσοστό μάλιστα 35%, ενώ θα έπρεπε να παραμένουν αφορολόγητες, σε πλήρη αντίθεση με τις ρητές προβλέψεις της ισχύουσας νομοθεσίας τόσο για τον ίδιο τον αγωγό ΤΑP [Σύμφωνο Φιλοξενούσας Χώρας – Ν. 4217/2013 (ΦΕΚ Α΄267) «Κύρωση Συμφωνίας Φιλοξενούσας Χώρας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Trans Adriatic Pipeline AG»], όσο και με την ισχύουσα νομοθεσία για τα έργα Ενέργειας στην χώρα [Ν. 4001/2011 (ΦΕΚ Α΄179) «Για τη Λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Έρευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις»].


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις, ενώ τα ποσά που οφείλονται ως αποζημίωση στους δικαιούχους για τις ζημίες σε επικείμενα (κτίσματα, δένδρα, φυτά κλπ) απαλλάσσονται από κάθε φορολογία, κράτηση κλπ, στην Πέλλα από εσφαλμένη ερμηνεία εκλαμβάνονται ως κέρδη μίσθωσης και φορολογούνται ως εισόδημα.

Επομένως, ενώ προβλέπεται ρητώς η μη φορολόγηση της αποζημίωσης στους δικαιούχους για την καταστροφή των καλλιεργειών τους (είτε αυτή έχει περιέλθει σε αυτούς μέσω εθελοντικών συμφωνιών – σύμβαση αποζημίωσης καλλιέργειας, είτε αυτή έχει περιέλθει σε αυτούς μέσω αναγκαστικών διαδικασιών – αναγκαστική δουλεία και Ταμείο Παρακαταθηκών), παρατηρείται αυτή η διακριτική μεταχείριση προς τους αγρότες του Νομού Πέλλας, γεγονός που πρέπει να σταματήσει πάραυτα.

Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε και την κ. Παπανάτσιου και τον κ. Πιτσιλή για το ζήτημα που έχει ανακύψει, οι οποίοι δεσμεύθηκαν να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, ώστε να σταματήσει αυτή η άνιση και άδικη μεταχείριση των αγροτών της Πέλλας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Μας κοροϊδεύει η Τζάκρη. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ή ετοιμάζεται να φύγει για αλλού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ.
      ΤΟ ΟΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
      ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΑΛΑΞΗΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕ ΧΕΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ.
      ΕΔΩ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΩΡΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΓΟΝΕΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΑΝ;
      ΠΑΝΤΩΣ Η ΝΤΟΡΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΧΤΗ

      Διαγραφή
  2. ΣΤΡΕΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΠΕΙΝΆΜΕ ΡΕ ΤΙ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.