Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκδηλώσεις Μνήμης για την Ομαδική εκτέλεση κατοίκων των Γιαννιτσών το 1944 (βίντεο)


Εκδηλώσεις Μνήμης, με αφορμή την 73η επέτειο της Ομαδικής εκτέλεσης κατοίκων της πόλης των Γιαννιτσών τον Σεπτέμβρη 1944, διοργάνωσε ο Δήμος Πέλλας, σήμερα Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη Γιαννιτσών) και στο Μνημείο του Ομαδικού Τάφου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στις 9:30 π.μ., στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη Γιαννιτσών) τελέστηκε Μνημόσυνο Εκτελεσθέντων, ενώ, λίγο αργότερα, στις 10:30 π.μ., στο Μνημείο Ομαδικού Τάφου έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση στη Μνήμη των θυμάτων.

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση πλαισίωσε τμήμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πέλλας.

Αναφορά στο ιστορικό της ημέρας έγινε από τον εκπαιδευτικό και ερευνητή Θανάση Μανούδη, o οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα των ομαδικά εκτελεσθέντων Γιαννιτσιωτών με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης Θωμά Μακριώτη, από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους Έλληνες συνεργάτες τους, πριν από 73 χρόνια.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο.

Στην εκδήλωση Μνήμης στον Ομαδικό Τάφο Γιαννιτσών, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν:

Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, οι Βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη, και Γιώργος Καρασμάνης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας Λάκης Βασιλειάδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέλλας Χρήστος Πασσαλής, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας Θεολόγος Τσακίρης, ο δντής της Δνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Θωμάς Μπαχαράκης, εκπρόσωποι από το Σωματείο Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι στρατιωτικών - αστυνομικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων και εκπρόσωπος από τους συγγενείς των θυμάτων κ.α.  omadikostafosgiannitson>
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.