Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στις Βρυξέλλες (φωτο)


Πολλαπλά τα οφέλη δηλώνει η υπεύθυνη καθηγήτρια Έλσα Ηλιάδου

Σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με την συμμετοχή 108 καθηγητών από όλες τις χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία- Πρέσβεις του Ε.Κ.», συμμετείχε το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, με την φιλόλογο Έλσα Ηλιάδου.

Από τους 108 καθηγητές, οι τέσσερις ήταν από την Ελλάδα και αυτό γιατί τα σχολεία που διακρίθηκαν στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπροσώπησαν τη χώρα μας ήταν το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών και άλλα 3 σχολεία: από την Καβάλα (5ο ΓΕΛ), τη Θεσσαλονίκη και το Αιγάλεω.

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που από το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών είχαν αναλάβει οι καθηγήτριες Ελισάβετ Ηλιάδου και Μακρίνα Τουρπτσόγλου, το πλήθος, η πρωτοτυπία και η ποιότητα των δράσεων που είχε φέρει σε πέρας η ομάδα των μαθητών και οι υπεύθυνες καθηγήτριες, εντυπωσίασαν τους εκπροσώπους του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τις Βρυξέλλες.
1ogelgiavri
Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που έγινε στις Βρυξέλλες, οι καθηγητές όλων των χωρών συνεργάστηκαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικές με το πρόγραμμα «AmbassadorSchool» και τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών τους. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επισκέφθηκαν το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν debate με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα οποία τέθηκαν ερωτήσεις για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο παρελθόν και στο μέλλον.

Η καθηγήτρια του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών Έλσα Ηλιάδου παρακολούθησε τις καλές πρακτικές των καθηγητών των ευρωπαϊκών σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και παρουσίασε τις δράσεις που υλοποίησαν καθηγητές και μαθητές από το 1ο Λύκειο στο πλαίσιο του προγράμματος

«Πολλαπλά τα οφέλη...»

Όπως τονίζει στην εφημερίδα μας η Έλσα Ηλιάδου «τα οφέλη από τέτοιου είδους συναντήσεις είναι πολλαπλά, καθώς η συνεργασία των καθηγητών και η αλληλεπίδρασή τους προάγει με τον καλύτερο τρόπο το ευρωπαϊκό ιδεώδες για ειρήνη, συμφιλίωση, συνεργασία, πρόοδο, για μια δυνατή Ευρώπη».

Την Ελληνική αποστολή συνόδευσε ο Χάρης Κούνδουρος, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας και Δικτύων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα "Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα "Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου", στο οποίο συμμετέχει και διακρίθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών, είναι ένα πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υλοποιείται τακτικά σε ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Ισπανία, Ολλανδία, Ιρλανδία) και πιλοτικά πέρσι σε Ελλάδα και Μάλτα. Την προηγούμενη σχολική χρονιά, σχολεία από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν με δράσεις που σκοπό είχαν να αναδείξουν το ευρωπαϊκό ιδεώδες και τις ευρωπαϊκές αλλά και πανανθρώπινες αξίες.

Στη περσινή σχολική χρονιά (2016-2017) η Ελλάδα εντάχθηκε στο επίσημο δίκτυο των "Σχολείων Πρέσβεων του ΕΚ" και συμμετείχε με 108 σχολεία, μεταξύ των οποίων και το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών.

Η θεματολογία κατά τη νέα τριετή περίοδο (2017-2019) και με ορίζοντα τις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2019 θα στοχεύει περισσότερο στις αξίες της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, του αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτικού συστήματος στην Ευρώπη, καθώς και στη λειτουργία και αποστολή των Ευρωπαϊκών θεσμών και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.