Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1o Συνέδριο Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου στο Λουτράκι Αλμωπίας (φωτο)


Στο Λουτράκι Αλμωπίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου το 1ο Εθνικό Συνέδριο Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου υπό την αιγίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας. 

Στο συνέδριο  αναλύθηκαν εκτενώς οι διαδικασίες που μπορούν να διεξαχθούν στο χώρο του φαρμακείου, ο ρόλος του φαρμακείου ως εργαλείο μείωσης κόστους για την πολιτεία, η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της αγωγής των ασθενών με τη διαχείριση της φαρμακοθεραπείας τους, ο ρόλος του φαρμακείου ως σημείο συλλογής φαρμακοεπιδημιολογικών δεδομένων για φαρμακευτικές εταιρίες και δημόσιο.

Το ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας Παναγιώτη Ζαρογουλίδη έχει ως εξής:

"Βρεθήκαμε στο σύλλογο, γίναμε παρέα, το σκεφτήκαμε, το σχεδιάσαμε ΚΑΙ το πραγματοποιήσαμε !

Έτσι βγήκε το 1ο Συνέδριο Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου InPharma2017. Αυτές τις 2 μέρες όλοι ήταν μέσα και όχι σε άσκοπα πηγαδάκια και σε βόλτες συνειδητοποιημένοι ότι ήσαν εκεί μετά από την δική τους απόφαση να γίνουν καλύτεροι και να εκπαιδευτούν. Αντιστράφηκαν οι όροι που ξέραμε και αντί να είναι οι φαρμακοποιοί από έξω στους διαδρόμους μέσα ήρθαν ακόμα και τα στελέχη των εταιριών που στήριξαν το εγχείρημα για να εκπαιδευτούμε μαζί να επικοινωνήσουμε να ανταλλάξουμε.
Το InPharma2017 αποτέλεσε αφορμή ΚΑΙ κοινό τόπο επιστημονικής σύμπραξης: φαρμακευτικών εταιριών, του πανεπιστημίου της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και τους αισθητήριους υποδοχείς της Π.Φ.Υ, τους φαρμακοποιούς.

Καθοριστική η παρουσία των κ.Αλεξιάδη και κ.Σινοδινού, ο πρώτος ως εκπρόσωπος του ΕΟΠΥΥ ως μέλος του ΔΣ και σύμβουλός τους, ο δεύτερος ως ζωντανό κομμάτι όλου του υγειονομικού χάρτη της χώρας, αποτέλεσαν την αφορμή για μία εποικοδομητική συζήτηση έτσι ώστε να φωτιστούν πολλά γκρίζα σημεία στην λειτουργία του φαρμακείου με γνώμονα την "Ποιότητα" !

Ευχαριστούμε όλους εσάς που διανύσατε εκατοντάδες χιλιόμετρα απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα για να μας δώσετε την ευκαιρία να κάνουμε πραγματικότητα το όραμά μας.

Δηλώνω γοητευμένος από το τελευταίο μισάωρο όπου με την ενεργή συμμετοχή των συνέδρων άνοιξε διάλογος με τον κ.Δημητρέλο νομικό σύμβουλο του Π.Φ.Σ σχετικά με το τι μπορεί να διεκπεραιώσει νομικά ένα φαρμακείο και τι όχι.

Του χρόνου σας περιμένουμε σε ένα:
- ακόμα πιο πλήρες
- ακόμα πιο ουσιαστικό
- ακόμα πιο εκπαιδευτικό

Συνέδριο Υπηρεσιών Υγείας"
farmakopoii
Ζαρογουλίδης για Πατούλη: «Κάποιοι επιθυμούν σύγκρουση αντί για συνεργασία προς όφελος των ασθενών»

Με αφορμή την «ενόχληση» του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεωργίου Πατούλη για τη διεξαγωγή του 1ου Εθνικού Συνεδρίου Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου που έλαβε χώρα με επιτυχία στο Λουτράκι Πέλλας (διαβάστε εδώ (link is external)), ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας κ. Πάνος Ζαρογουλίδης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Κάποιοι επιθυμούν την σύγκρουση αντί για τη συνεργασία προς όφελος των πολιτών.

Ο ισχύων ορισμός της Υγείας περιλαμβάνεται στον πρόλογο του καταστατικού του ΠΟΥ. Υιοθετήθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη για την Υγεία (Νέα Υόρκη, 19-22 Ιουνίου 1946), τέθηκε σε ισχύ στις 7 Απριλίου 1948 και παραμένει αναλλοίωτος:

"Υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, νοητικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία νόσου ή αναπηρίας." ("Health is a state of complete physical, mental and social well-being and not merely the absence of disease or infirmity.")

Είναι σαφές ότι η Υγεία είναι δικαίωμα και προνόμιο όλων των Ελλήνων και δεν θα επιτρέψουμε να αποτελέσει σημείο έριδας και μικροσυνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων.

Στην προσπάθεια με στόχο την ενεργητική πρόληψη δεν περισσεύει κανείς μας όταν, ειρήσθω εν παρόδω, το σύνολο των ενεργών φαρμακοποιών φθάνει το ιλιγγιώδες νούμερο των 10.500 σημείων, που καλύπτουν υγειονομικά το σύνολο της Χώρας μας ΑΚΟΜΑ και το μικρότερο χωριουδάκι, πάντα σε ετοιμότητα πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν.

Προσπαθώ να κατανοήσω το λόγο της αντίδρασης αλλά πραγματικά αδυνατώ 

Το να είσαι αντίθετος στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι φαρμακοποιοί με στόχο την ενημέρωση του κοινού: αφενός να απέχει από το κάπνισμα και αφετέρου τους λόγους για τους οποίους οφείλει να εμβολιαστεί, σε μια χρονική στιγμή που με στοιχεία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, 20.000 συνάνθρωποί μας κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους εξαιτίας της καπνιστικής συνήθειας και σε επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης παρουσιάζουμε τους χαμηλότερους δείκτες Πανευρωπαϊκά, δεν είναι σώφρον.

Ως φαρμακοποιοί η συμβολή μας στην υγεία των πολιτών αποτελεί κοινωνική ευθύνη και με αυτό τον στόχο συστρατευόμαστε με όλους εκείνους του επίσημους φορείς που μπορούν να μας βοηθήσουν να φέρουμε σε πέρας αυτή την αποστολή μας.

Με αφορμή αυτό ευχαριστώ δημόσια τους εξαίρετους επιστήμονες της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ.κ. Κυριόπουλο και Αθανασάκη τους Καθηγητές κ. Κωνσταντινίδη, διευθυντή του Εργαστηρίου Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος της Ιατρικής σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, την Καθηγήτρια Φαρμακολογίας κ. Χατζάκη, τους επίκουρους καθηγητές του Δημοκρίτειου κ. Νένα και κ. Στειρόπουλο, τον Λέκτορα της Ιατρικής σχολής κ. Κοντογιώργη, για την εποικοδομητική συνεργασία και εκπαίδευσή μας με στόχο μια Ελλάδα ακόμα πιο ενημερωμένη και Υγειονομικά θωρακισμένη.»

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. τα φαρμακα,τα παραιατρικα ,τα οπτικα κ,λ,π. στην σημερινη Ελλαδα της ΚΡΙΣΗΣ,παραμενουν ακριβα,πανακριβα,οταν οι μισθοι ,οι συνταξεις μειωνονται,η ανεργια ειναι στο ζενιθ!!!οι φαρμακοποιοι δεν δειχνουν καμια διαθεση να μειωσουν τα κερδη τους ,ουτε δε οι φαρμακοβιομηχανιες που τα παραγουν ,ουτε οι εταιριες που τα εισαγουν! εχουν να πουν τιποτα οι συνεδροι για αυτο;τα ιδια σκευασματα,τα ιδια ειδη τα συναντας στα Σκοπια .η,την Βουλγαρια 30% η, και 40% φθηνοτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε έχεις κολλήσει με τα Σκόπια και την Βουλγαρία. Κάνε επιτέλους αλλαγή υπηκοοτητας να ζήσεις ευτυχισμένος. Όλο με το χρήμα ασχολείσαι. Κανόνισε από τώρα να το πάρεις μαζί σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι αυτό έρχονται από τα Σκόπια και αγοράζουν φάρμακα από εδώ. Μήπως εκεί δεν υπάρχουν τα ίδια ή είναι αμφιβολου ποιότητας; Όσο για τις τιμές μπες στο Google και δες ένα οποιοδήποτε φάρμακο πόσο έκανε το 2010 και πόσο κάνει σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξερεις τωρα με την κριση μας περισσευει! το αποθηκευουμε,σε θυριδες το χρημα να το διαθεσουμε σε ιδιωτικα θεραπευτηρια οταν γερασουμε,για να αγοραζετε εσεις οι,γιατροι,φαρμακοποιοι κλπ καινουργια τζιπ,βιλες!

      Διαγραφή
    2. Ναι βλεπω ,ολους τους Σκοπιανους στο Πολυκαστρο,στην Γουμενισσα ουρα εξω απο τα οδοντοιατρεια, τα φαρμακεια τα οπτικα,θα σκοτωθουν,σμπρωχνονται στην σειρα1!! Ας δινει ο Δημαρχος χαρτακια με σειρα προτεραιοτητας,μην μαλωνουν οι ανθρωποι1!1

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.