Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στο 36% η ανεργία στην Πέλλα, στο 40% στα Γιαννιτσά, 32% στην Έδεσσα


Σύσκεψη προέδρων Εργατικών Κέντρων Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη

Σύσκεψη της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με τα Προεδρεία των Εργατικών Κέντρων των νομών της Βόρειας Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη (Εργατικό Κέντρο).

Οι Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων, περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας των νομών της Βόρειας Ελλάδας, με την ανεργία, την απλήρωτη εργασία, την έλλειψη ελέγχων και τη συνολική απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, να αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά στην αγορά εργασίας. Οι στρατιές των "ημιανέργων", δηλαδή των εργαζομένων που δουλεύουν με μισθούς ίσους με τα επιδόματα ανεργίας είναι εκείνο το χαρακτηριστικό φαινόμενο της περιόδου που όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Μακεδονίας και της Θράκης έχει πάρει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας.

Τα στοιχεία που δόθηκαν είναι για ακόμα μια φορά ενδεικτικά της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα, με την ανεργία να ξεπερνάει σε κάποιες περιοχές ακόμα και το 75%.


Στο 36% η ανεργία στην ΠΕ Πέλλας, στο 40% τα Γιαννιτσά, 32% στην Έδεσσα



Αναλυτικά, τα ποσοστά ανεργίας όπως δόθηκαν από τους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων: Θεσσαλονίκη 30%, Δράμα 40%, Καστοριά 50%, Καβάλα 30% (60% στους νέους), Φλώρινα 42% (75% στους νέους), Κατερίνη 50%, Γιαννιτσά 40%, Έδεσσα 32%, Ξάνθη 45%, Σέρρες 33%, Χαλκιδική 14%-19% (το καλοκαιρινούς μήνες), Έβρος 22%, Ημαθία 35%.

Το Εργατικό Κέντρο Πέλλας (πρώην Γιαννιτσών) εκπροσώπησε η πρόεδρός του Θεανώ Ζουρνατζίδου, το Εργατικό Κέντρο Έδεσσας - Αλμωπίας ο πρόεδρός του Νίκος Γκοτζαμάνης και το Πανεργατικό Κέντρο Έδεσσας -Αλμωπίας ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Μιχάλης Ζούμπος.

Ειδικότερα για την ΠΕ Πέλλας, όπως ειπώθηκε από την κα Ζουρνατζίδου, σήμερα είναι καταγεγραμμένοι 10.088 άνεργοι σε σύνολο 28.000 εργατικού δυναμικού (ποσοστό 36%), 5.201 από τους οποίους είναι από τον δήμο Πέλλας, ο οποίος έχει εργατικό δυναμικό 13.000 άτομα περίπου.

Οι ομιλητές τόνισαν πως ο αγώνας είναι μονόδρομος, με τον Οργανωτικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ Βαγγέλη Μουτάφη, να απευθύνει κάλεσμα για μαζική, αγωνιστική και ειρηνική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου 2017, στις 6.00 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου με βασικό σύνθημα: "Αδιαπραγμάτευτη η αξιοπρέπεια μας".
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Τα πανυγύρια μας μάραναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α μόνο τοσο αντε και σε ανώτερα καντε πανηγύρια να έρχονται η βολευτες σας να τους δίνεται το χερι και να σας δουλεύουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιαα ανεργια μαυρη εργασια και ξερο ψωμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.