Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η δράση των βουλευτών της Πέλλας με επίσημα στοιχεία από τη Βουλή


Πόσες ομιλίες, ερωτήσεις, επερωτήσεις και αναφορές έκαναν στην τρέχουσα περίοδο

Συνεχής και διαρκής είναι η «μάχη» των βουλευτών σε όλες τις κατηγορίες και τα πεδία των δράσεων που έχει ο καθένας, για να ανταποκριθεί στην εντολή των εκλογέων. Τουλάχιστον στο επίπεδο των αριθμών, η μάχη αυτή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αφού υπάρχουν πεδία και απεριόριστες δυνατότητες για να «μετρήσει» ο καθένας με τις δυνάμεις του:

Οι ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής, οι ερωτήσεις, αλλά και οι αναφορές που μπορεί να καταθέσει, καθώς και η συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. 

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια διακρίνουμε έναν έντονο προβληματισμό των πολιτών -κυρίως στην περιφέρεια- όσον αφορά την εκπροσώπηση τους στη Βουλή και κατ’ επέκταση την συμβολή των βουλευτών στα τεκταινόμενα και στα προβλήματα της κάθε περιοχής. 

Η Η.Ε. karatzova.com έκανε έρευνα σχετικά με την κοινοβουλευτική δραστηριότητα και των τεσσάρων βουλευτών της Πέλλας. 

Από τον Ιανουάριο του 2015 και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, οπότε και διεξήχθησαν οι τελευταίες εθνικές εκλογές, έως σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, έχουν περάσει από το Κοινοβούλιο πλήθος νομοθετικών πρωτοβουλιών. Εκτός από τις δεκάδες κυρώσεις συμβάσεων και συμφωνιών, η Βουλή έχει ψηφίσει και σημαντικότατα νομοσχέδια. 

Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες ήταν οι παρεμβάσεις και γενικά η κοινοβουλευτική δραστηριότητα των εκλεγμένων βουλευτών από τον λαό της Πέλλας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε από τον επίσημο ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων (www.parliament.gr). 

Αναλυτικά:


Τζάκρη Θεοδώρα (ΣΥΡΙΖΑ)

Η κυβερνητική βουλευτής και πρώην υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει συνολικά δεκατρείς (14) ομιλίες στην Ολομέλεια: Τρεις (3) το 2015, επτά (7) το 2016 και τέσσερις (4) το 2017 (μέχρι σήμερα). 
Κατέθεσε δε και δέκα τρεις (13) ερωτήσεις για διάφορα θέματα, αλλά και μία επίκαιρη ερώτηση (εμπορία πυρηνόκαρπων 2017).
Η θητεία της ως υφυπουργός Βιομηχανίας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, περιόρισε την δράση της στα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα, καθώς ήταν πολλές οι υποχρεώσεις της και αυξημένα τα καθήκοντα της ως υφυπουργού. Άλλωστε η αλήθεια είναι πως θα ήταν παράδοξο ένα μέλος κυβέρνησης να καταθέτει επίκαιρες ερωτήσεις σε άλλο μέλος της κυβέρνησης στην οποία και οι δυο συμμετέχουν.
Επίσης η Θεοδώρα Τζάκρη ήταν (Τρέχουσα Περίοδος):
Εισηγητής σε Ν.Σ/Π.Ν στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές:
- Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας (Πρόταση Νόμου)
- Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας (Πρόταση Νόμου).
Ήταν εισηγητής στα Νομοσχέδια (Τρέχουσα Περίοδος):
- Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις 
- Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις. 
Είχε συμμετοχή στις παρακάτω Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος):
- Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
- Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.


Σηφάκης Γιάννης  (ΣΥΡΙΖΑ)

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης, ο οποίος πρωτοεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015, έχει να επιδείξει πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο που άπτονται όλων των θεμάτων της Π.Ε Πέλλας (αγροτικών, εργατικών, απασχόλησης, υγείας, παιδείας κ.λ.π.) και συγκεκριμένα:
Πραγματοποίησε έντεκα (11) Ομιλίες στην Ολομέλεια, κατέθεσε σαράντα πέντε (45) ερωτήσεις, ενώ κατέθεσε επίσης και μία (1) επίκαιρη ερώτηση. Να σημειωθεί ότι μέσα στο καλοκαίρι (17-7-2017) κατέθεσε και μία (1) αναφορά για «τα προβλήματα μόλυνσης που σχετίζονται με την τεχνητή τάφρο περισυλλογής επιφανειακών υδάτων στην Κεντρική Μακεδονία μήκους 35 χιλιομέτρων, γνωστή ως "Τάφρος 66"».
Τον Μάιο του 2015, μαζί με άλλους 28 συναδέλφους του, κατέθεσε μια (1) ερώτηση σε συνδυασμό με Α.Κ.Ε. (Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων) με θέμα τις «Επιλογές Διευθυντών και Υποδιευθυντών σε φορολογικές υπηρεσίες με αναξιοκρατική διαδικασία».
Επίσης, ο κ. Σηφάκης υπήρξε:
Εισηγητής στα Νομοσχέδια (Τρέχουσα Περίοδος):
- Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενσωμάτωση στο Ελληνικό Δίκαιο της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2012 «Για την ενεργειακή απόδοση, την τροποποίηση των Οδηγιών 2009/125/ΕΚ και 2010/30/ΕΕ και την κατάργηση των Οδηγιών 2004/8/ΕΚ και 2006/32/ΕΚ», όπως τροποποιήθηκε από την Οδηγία 2013/12/ΕΕ του Συμβουλίου της 13ης Μαΐου 2013 «Για την προσαρμογή της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ενεργειακή απόδοση, λόγω της προσχώρησης της Δημοκρατίας της Κροατίας» και άλλες διατάξεις. (05-11-2015)
- Νέο καθεστώς στήριξης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης - Διατάξεις για το νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό των κλάδων προμήθειας και διανομής στην αγορά του φυσικού αερίου και άλλες διατάξεις. (04-08-2016)
Συμμετείχε στις Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος):
-Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων
- Υποεπιτροπή με θέμα «Το χρέος και η απομείωσή του»
- Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου
- Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος
- Υποεπιτροπή υδατικών πόρων
Συμμετείχε στους παρακάτω Διεθνείς Οργανισμούς (Τρέχουσα Περίοδος):
- Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Αυστραλίας
- Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Ιορδανίας
- Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Βραζιλίας
- Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας


Καρασμάνης Γιώργος (Νέα Δημοκρατία)

Υπερδραστήριος ο έμπειρος βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης που σε αντίθεση με τον αριθμό ομιλιών του, έχει … «βομβαρδίσει με ερωτήσεις και επερωτήσεις τους υπουργούς της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα: 
Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πέντε (5) ομιλίες στην Ολομέλεια, ενώ κατέθεσε… εκατόν πενήντα επτά (157) ερωτήσεις, δεκαεννέα (19) επίκαιρες επερωτήσεις, εκατόν είκοσι μία (121) αναφορές, μία (1) επερώτηση, μία (1) Α.Κ.Ε. (Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων) και δέκα πέντε (15) ερωτήσεις σε συνδυασμό με Α.Κ.Ε. (Αιτήσεις Κατάθεσης Εγγράφων). 
Η κοινοβουλευτική του δραστηριότητα αφορά βεβαίως ζητήματα που άπτονται της εκλογικής μας περιφέρειας, της Πέλλας, αλλά κυρίως αφορούν σε αγροτικά θέματα για τα οποία έχει αποκτήσει ιδιαίτερη εμπειρία και γνώση.
Συμμετοχή σε Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος): 
- Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων
- Υποεπιτροπή με θέμα «Το χρέος και η απομείωσή του»
- Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
- Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς.
Συμμετοχή σε Διεθνείς Οργανισμούς (Τρέχουσα Περίοδος):
- Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - Κροατίας
- Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - Νορβηγίας
- Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - Κίνας.


Σαχινίδης Ιωάννης (Χρυσή Αυγή)

Ο νεοεκλεγέντας βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» από την Κρύα Βρύση  Γιάννης Σαχινίδης, από τον Σεπτέμβριο του 2015 που εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέχρι σήμερα, έχει ρεκόρ ομιλιών και κατάθεσης ερωτήσεων στη Βουλή: 
Πραγματοποίησε συνολικά… εξήντα δύο (62) ομιλίες στην Ολομέλεια και κατέθεσε: εκατόν σαράντα έξι (146) ερωτήσεις, μία (1) επίκαιρη επερώτηση, είκοσι πέντε (25) αναφορές, οκτώ (8) ερωτήσεις σε συνδυασμό με Α.Κ.Ε. (Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων) και έξι (6) επίκαιρες ερωτήσεις.
Συμμετοχή σε Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος):
- Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων
- Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου
Συμμετοχή σε Διεθνείς Οργανισμούς (Τρέχουσα Περίοδος):
- Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Σερβίας
- Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Ιταλίας
- Ομάδα Φιλίας Ελλάδας–Κίνας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.