Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χώρο για τη στέγαση των γραφείων του ζητά ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας από τον Δήμαρχο


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια προηγούμενων ενεργειών μας με επίσημα έγγραφα προς τον Δήμο Αλμωπίας καθώς και τη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΣ Αριδαίας μαζί σας, στο γραφείο σας, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε εκ νέου όπως προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την παραχώρηση χώρου σε δημοτικό κτίριο για την στέγαση των γραφείων του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αριδαίας.

Ο ΕΟΣ Αριδαίας, είναι αναμφίβολα ένας δραστήριος σύλλογος που επί μία δεκαπενταετία προάγει τις αρχές του εθελοντισμού, της ανιδιοτελούς προσφοράς, της φυσιολατρείας, και της υπαίθριας άσκησης. Η πίστα αναρρίχησης στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας αποτελεί παρακαταθήκη του ΕΟΣ Αριδαίας στην αθλούμενη νεολαία της Αλμωπίας. Ο Σύλλογος έχει έντονο κοινωνικό πρόσωπο με δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, ενημέρωση μαθητών, περιβαλλοντικές δράσεις, εκπαίδευση και κατάρτιση πολιτών, διοργάνωση πιστοποιημένων σχολών αναρρίχησης και ορειβασίας για ασφαλείς δράσεις. Με συμμετοχή στο παρελθόν σε επιχειρήσεις διάσωσης στο βουνό, αποτελεί φύσει και θέσει μέλος της Πολιτικής Προστασίας ενώ βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ταυτόχρονα, αποτελεί πρέσβη της εικόνας της Αλμωπίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, προάγοντας τις ομορφιές της περιοχής μας σε συλλόγους, ορειβάτες, δρομείς, ποδηλάτες, φυσιολάτρες και τουρίστες από όλη τη χώρα ενώ μεταξύ άλλων έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση και εφαρμογή του προγράμματος Ζωντανή Φύση - Ζωντανή Ιστορία προμηθεύοντας υλικό και προσφέροντας τις γνώσεις, τον χρόνο, την εργασία και την εμπειρία των μελών του για την ασφάλεια και επιτυχία των εξορμήσεων.

Σήμερα ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας αντί να είναι η προμετωπίδα της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής για ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος του τόπου μας, αντιμετωπίζει ζήτημα βιωσιμότητας. Η οικονομική δυσπραγία των μελών, απότοκος της διαρκούς οικονομικής ύφεσης και επαγγελματικής αβεβαιότητας, έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική απομείωση των εισφορών σε επίπεδα που επ ουδενί δεν επαρκούν για την κάλυψη των πάγιων εξόδων. Η διατήρηση χώρου γραφείων, όπως απαιτεί απαρέγκλιτα από τα μέλη της η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης, αλλά και όπως είναι αυτονόητο για την εύρυθμη και ομαλή δράση και λειτουργία οποιουδήποτε συλλόγου, είναι πρακτικά αδύνατο να συνεχίσει να γίνεται σε ενοικιαζόμενο χώρο. Ωστόσο, ακόμα και αν υπήρχαν ή βρίσκονταν οι οικονομικοί πόροι θα ήταν αντιπαραγωγικό να σπαταλούνται σε πάγια έξοδα όταν μπορούν να επενδύονται σε εξοπλισμό για την ασφάλεια των μελών.

Η πρόσφατη Τακτική Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αριδαίας της 20ής Σεπτεμβρίου 2017, λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία πληρωμής των πάγιων εξόδων στέγασης αποφάσισε ομόφωνα την άμεση αποχώρηση του Συλλόγου από τον ενοικιαζόμενο χώρο του εντευκτηρίου επί της οδού Γεωργίου Αβέρωφ μετά από δεκαετή παραμονή. Αυτή τη στιγμή ο Σύλλογός μας είναι μετέωρος και ουσιαστικά άστεγος από την 1η Οκτωβρίου καθότι δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα μετεγκατάστασης. Τα περιουσιακά στοιχεία του (ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ορειβατικά υλικά, ορειβατική βιβλιοθήκη, ορειβατικός εξοπλισμός, έγγραφα, έπιπλα κλπ) βρίσκονται στον αέρα έως ότου αποθηκευτούν προσωρινά έστω και επισφαλώς σε υπαίθρια αποθήκη που παραχώρησε ανιδιοτελώς μέλος του ΕΟΣ Αριδαίας.

Η κατάσταση είναι αν μη τι άλλο ζοφερή. Τέτοιες στιγμές αποτελούν κομβικά σημεία στην ιστορική πορεία ενός Συλλόγου. Εμείς αρνούμαστε να παραμείνουμε αδρανείς και να γίνουμε μάρτυρες της σταδιακής απαξίωσης του αγαπημένου μας Ορειβατικού. Από τον Δήμο Αλμωπίας αιτούμαστε τα στοιχειώδη και αυτονόητα, αυτά που έχουν παρασχεθεί σε πλείστες άλλες περιπτώσεις συλλόγων, ομάδων, συλλογικοτήτων, παλαιών και ιστορικών, αλλά και νέων δίχως το ελάχιστο μέγεθος προσφοράς και ιστορίας σε σύγκριση με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αριδαίας. Είμαστε ένας σημαντικός και ιστορικός σύλλογος της Αριδαίας και αξίζουμε έναν αξιοπρεπή χώρο εντός της πόλης για την συνέχιση του έργου και της δράσης μας.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού, αναμένουμε με αγωνία την απάντησή σας το ταχύτατο δυνατό. Είμαστε στη διάθεσή σας για άμεση συνεργασία στην εύρεση του κατάλληλου χώρου και την διεκπεραίωση των διαδικαστικών θεμάτων. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Αλέξανδρος Μυλωνάς
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.