Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μητσοτάκης: Θα ολοκληρώσουμε την κάθετη διασύνδεση της Εγνατίας με τα Γιαννιτσά


Με κεντρικό σύνθημα «οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιο του και τις τρεις προτεραιότητες του στην περίπτωση που το κόμμα του γίνει κυβέρνηση, στην ομιλία που έκανε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις αυτές προτεραιότητες, είπε ο κ. Μητσοτάκης, είναι οι εξής: Πρώτον, να δημιουργήσουμε πολλές νέες δουλειές μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων. Δεύτερον, να μειώσουμε τα φορολογικά βάρη και να εξορθολογήσουμε τη λειτουργία του κράτους. Τρίτον, να σταθούμε κοντά στους νέους και στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Οι στόχοι για τη Βόρεια Ελλάδα

Σχετικά με τα θέματα της Βόρειας Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Στη Βόρεια Ελλάδα διαθέτουμε μια ακόμα ανεκμετάλλευτη πηγή πλούτου. Και αναφέρομαι στον ορυκτό μας πλούτο, καθώς η Μακεδονία και η Θράκη προσφέρουν ευκαιρίες για επενδύσεις δισεκατομμυρίων και δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Θέλουμε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα μας, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και στο αυστηρό κοινοτικό πλαίσιο. Άλλες Σκουριές δεν πρόκειται να έχουμε. Αν μια εταιρεία σέβεται την περιβαλλοντική νομοθεσία και δικαιώνεται δικαστικά θα συνεχίζει τη δραστηριότητά της κανονικά. Οι δουλειές που χάνονται σήμερα στη Χαλκιδική θα ανακτηθούν. Και αυτό αποτελεί προσωπική μου δέσμευση. Να ολοκληρώσουμε τα έργα υποδομής που πραγματικά χρειαζόμαστε. Τις κάθετες διασυνδέσεις με την Εγνατία για να βγουν από την απομόνωση πόλεις, όπως η Δράμα και τα Γιαννιτσά. Και τις σιδηροδρομικές διασυνδέσεις των λιμανιών μας».

Όσον αφορά την αναβάθμιση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων τόνισε: «Δίνουμε γενναία κίνητρα για να ανακαινισθεί το απόθεμα των παλιών ακινήτων, να γίνουν πιο "πράσινα" και φιλικά στο περιβάλλον, να ομορφύνουν οι πόλεις και τα χωριά μας, να αυξηθεί ο πλούτος των Ελλήνων. Εκτός από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αναστέλλουμε τον Φ.Π.Α. στις νέες οικοδομές και τον φόρο υπεραξίας για τρία χρόνια και απλουστεύουμε τη διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων. Ταυτόχρονα, παρέχουμε έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης που - με όλα τα νόμιμα παραστατικά - κατέβαλλε ο ιδιοκτήτης για λειτουργική, αισθητική, αντισεισμική και ενεργειακή αναβάθμιση, συντήρηση και αξιοποίηση υφιστάμενων κατοικιών».

Ως προς τον ρόλο του κράτους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Χωρίς περαιτέρω εξοικονόμηση δαπανών δεν μπορούμε να μειώσουμε όσο θέλουμε τη φορολογία. Εισάγουμε και λειτουργούμε ένα καινοτόμο σύστημα για τον έλεγχο και την αξιολόγηση των κρατικών δαπανών, λειτουργιών και προσωπικού. Και τασσόμαστε απερίφραστα υπέρ της παραχώρησης περισσότερων λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα μέσω συμπράξεων του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Όχι μόνο για υποδομές, αλλά και για υπηρεσίες. Μια ψηφιακή επανάσταση διαφάνειας που θα απλοποιήσει την επαφή του πολίτη με το κράτος. Και θα έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την έκδοση νέας ταυτότητας σε κάθε πολίτη με δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕΣ;
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΗ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ:
    ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΑΘΕΤΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ;
    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΡΟΜΟ, ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ ευχήθηκε καλή ευρωπαϊκή πορεία στον ΠΑΟΚ που έχει αποκλειστεί από την Ευρώπη. https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=7U6AUso4EF0

    Είναι τόσο φελλός. Απορώ πραγματικά με τους νεοδημοκράτες. Ας του ευχηθούμε λοιπόν κι εμείς καλή πρωθυπουργική θητεία. Μπας και σωθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ λέω να ξαναψηφίσουμε τον παπαροαλέξη.Έσκισε μνημόνια,κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ ,αύξησε συντάξεις,μισθούς κτλ.κτλ.

      Διαγραφή
  3. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑΝ ΕΠΙ 13 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΚΑΛΗ... ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ακιμη πιο ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ ΖΩΤΩΝΤΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί αυτοί να μην τέλειωσαν την παράκαμψη αλλά οι άλλοι έφτιαξαν σιδερόδρομο.ΧΑ ΧΑ

      Διαγραφή
  4. Η εγνατία από τα Γιαννιτσά είναι μόλις 15λεπτά(Νησελούδι).Το πρόβλημα είναι η παράκαμψη Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών .Μάλλον δεν ξέρει καλά τα θέματα και εκτείθεται!!!Φοβάμαι ότι σε όλα τα θέματα τα ίδια ισχύουν .Οταν γίνουν κυβερνήτες ,τότε γνωρίζουν τα πραγματικά προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις πάει ποτέ προς Κατερίνη !!!Τι δεν καταλαβαίνεις;Ξέρεις να οδηγείς;

      Διαγραφή
  5. Δεν φτάιει αυτός . Τα τσιράκια του από την Πέλλα φταίνε που του λένε τέτοιες βλακείες .

    Π.χ. Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πέλλας Γιάννης Οτουντζίδης . Με 5 λεπτά συζήτηση μαζί του καταλαβαίνεις την ποιότητα της ΝΔ στην Πέλλα .

    Καληνυχτα . Έχετε ότι σας αξίζει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.
      ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚ@@@@Α ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΠΕΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠ΄ ΕΞΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΝΑ ΕΞΚΛΕΓΟΥΝ ΙΔΙΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ

      Διαγραφή
  6. Ενω του τσιριζα αετοπουλα χα χα χα ρε ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΟΜΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;
      ΞΥΠΝΑ!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ρε μαϊντανε ξύπνα τέλος τα κομματόσκυλα

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.