Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ευκαιρίες χρηματοδότησης για αναβάθμιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Μέσα στο Α’ τρίμηνο του 2018 αναμένεται να ανακοινωθεί ο Β’ κύκλος της δράσης «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων», με διαθέσιμο προϋπολογισμό 140 εκ. €.

Η πρόσκληση θα δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να γνωρίζουν από την ημερομηνία δημοσιοποίησης της πρόσκλησης τις τέσσερις ημερομηνίες μέσα στο 2018 κατά τις οποίες θα ανοίξει το σύστημα υποβολών, ώστε να έχουν όλο τον απαραίτητο χρόνο για την προετοιμασία και υποβολή ολοκληρωμένων επενδυτικών σχεδίων.

Οι τομείς στους οποίους θα πρέπει να δραστηριοποιείται η νεοϊδρυόμενη ή υφιστάμενη επιχείρηση είναι οι εξής:

· Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων
· Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)
· Υλικά / Κατασκευές
· Εφοδιαστική Αλυσίδα
· Ενέργεια
· Περιβάλλον
· Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ
· Υγεία-Φάρμακα

Στις επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος συμπεριλαμβάνονται κτίρια και λοιπές εγκαταστάσεις, μηχανήματα και εξοπλισμός, εγκαταστάσεις προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης, πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης, ενέργειες για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών, δαπάνες τεχνικής υποστήριξης για νέες αγορές ή νέα προϊόντα και υπηρεσίες., πιστοποίηση και τυποποίηση τελικών προϊόντων/υπηρεσιών σύμφωνα με αναγνωρισμένα πρότυπα (π.χ CE) και μισθολογικό κόστος εργαζομένων.

Όπως και στην Α’ φάση του προγράμματος, οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://kinotomi.gr/ministries/yfistamenes_mme_b/
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…