Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Συνάντηση διευθυντών σχολικών μονάδων


Την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους διευθυντές και τους προϊσταμένους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με αντικείμενο τη λειτουργία και την οικονομική διαχείριση των σχολικών μονάδων.

Η προηγούμενη σύσκεψη διευθυντών και προϊσταμένων είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούνιο με αντικείμενο τις τεχνικές εργασίες και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες, που ήδη πραγματοποιήθηκαν για τη συντήρηση των υποδομών και την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία τους και την παροχή των καλύτερων δυνατών συνθηκών εκπαίδευσης στα παιδιά μας.

Ένα σημαντικό ζήτημα που παρουσιάστηκε στη συνάντηση είναι ο νέος τρόπος αντιμετώπισης των άμεσων αναγκών των σχολείων, τα οποία θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ποσό για κάλυψη άμεσων αναγκών προκειμένου να παρακάμπτονται χρονοβόρες διαδικασίες. Το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε σχολική μονάδα προκύπτει με βάση μαθηματικό τύπο, ο οποίος παρουσιάστηκε στους διευθυντές και προϊσταμένους των σχολείων.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα οικονομικής διαχείρισης με κοινά στοιχεία για όλες τις σχολικές μονάδες προκειμένου να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας. Με τον τρόπο αυτό αφενός δεν θα αντιμετωπιστούν προβλήματα στην αντιμετώπιση των αναγκών των σχολείων και αφετέρου θα εξοικονομηθούν πόροι.

Τέλος, συζητήθηκαν ζητήματα λειτουργίας των σχολείων και έγινε ενημέρωση για τον προγραμματισμό των επισκευαστικών εργασιών.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γιάννης Χατζόγλου, δήλωσε τα εξής:

«Συζητήθηκαν θέματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων μας. Πιστεύω ότι μέσα από το διάλογο με τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των σχολικών μονάδων και τις συναντήσεις που κάνουμε, λύνονται πολλά προβλήματα και βελτιώνεται η κατάσταση με συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας στις διαδικασίες. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια συνολική προσπάθεια για τον συντονισμό του τρόπου των σχολικών μονάδων σε ότι αφορά στην οικονομική τους διαχείριση και ελπίζω ότι θα δούμε άμεσα τα θετικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς θέλω να ευχηθώ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς και σε όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία μία καλή και δημιουργική χρονιά. Οι προσπάθειες όλων μας να συμβάλουν στην αναβάθμιση της Παιδείας που προσφέρουμε στα παιδιά μας».

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΙΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΘΕΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΑΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια η θερμοκρασία στα σπίτια των αιρετών και των διευθυντών των σχολικών μονάδων και ποια στις σχολικές αίθουσες. Ποια η θερμοκρασία στα γραφεία των δημοσίων υπηρεσιών και ποια των αιθουσών των Νηπιαγωγείων. Μήπως περιμένουμε και πάλι βοήθεια από τον γνωστό αμερικανοσκοπιανό Sorro. Σύντομα θα μπουν και πάλι στις αίθουσες οι ξυλόσομπες με προμήθεια καύσιμης ύλης από το σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελικά το προνόμιο να σχολιάζει ελεύθερα και ανυπόγραφα κάθε β....κας είναι μοναδικό.Τι σχέση μπορεί να έχει η συγκέντρωση των δντών με τη θέρμανση που έχει ο καθένας στο σπίτι του ή στο Δημαρχείο . Ας σοβαρευτούμε και ο κάθε κυκλοθυμικός που γράφει ας βγάζει τα απωθημένα του στο καφενείο ή στην πολυθρόνα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.