Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άμεσα η προκήρυξη του Β΄ κύκλου της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας


Είναι γνωστό ότι η προκήρυξη προγραμμάτων του ΕΣΠΑ έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά, αλλά όλα δείχνουν ότι έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία και αναμένονται άμεσα οι προκηρύξεις των προγραμμάτων.

Έτσι, αναμένεται η ανακοίνωση του Β’ κύκλου του προγράμματος «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα», μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων για την παραγωγή σύνθετων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής έντασης γνώσης. Για την επίτευξη αυτού του στόχου το πρόγραμμα θα ενισχύσει και θα ενθαρρύνει συνεργατικά σχήματα οριζόντιας αλλά και κάθετης συνεργασίας. Στη λογική αυτή, μοριοδοτούνται σχήματα συνεργασίας που θα αναπτυχθούν με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς - συνεργασία μεταξύ ανέργων και υφιστάμενων επιχειρήσεων, συνεργασίες μεταξύ νέων και παλιών αυτοαπασχολούμενων, συνεργασία μεταξύ ίδιων και συμπληρωματικών ειδικοτήτων.

Η δράση αναμένεται να διατηρήσει το ποσοστό ενίσχυσης 100% για την κατηγορία των ωφελούμενων και τις προϋποθέσεις που έθετε ο Α΄ κύκλος (π.χ. άνεργοι) και παράλληλα να δώσει την δυνατότητα για χρηματοδότηση 50% για την ίδρυση νέας επιχείρησης σε διευρυμένη κατηγορία ωφελούμενων (π.χ. μισθωτοί, υφιστάμενες επιχειρήσεις), σε ένα πλαίσιο λιγότερων δεσμευτικών προϋποθέσεων (π.χ. για το ποσοστό ενίσχυσης 50% δεν θα υπάρχει η απαίτηση για κατάργηση του υφιστάμενου ΚΑΔ).

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας θα επιδοτηθούν επιχειρηματικά σχέδια με ποσά από 15.000€ έως 60.000€.

Οι τομείς στους οποίους θα πρέπει να δραστηριοποιείται η επιχείρηση είναι οι εξής:

· Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων
· Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)
· Υλικά / Κατασκευές
· Εφοδιαστική Αλυσίδα
· Ενέργεια
· Περιβάλλον
· Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ
· Υγεία-Φάρμακα

Στις επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος συμπεριλαμβάνονται η αγορά εξοπλισμού σε ποσοστό μέχρι 40% του προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου, λειτουργικά έξοδα και δαπάνες για αμοιβές τρίτων (νομική, λογιστική υποστήριξη), υπηρεσίες φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες, δαπάνες προβολής, δικτύωσης και συμμετοχής σε εκθέσεις, εξοπλισμός, αναλώσιμα, ασφαλιστικές εισφορές επιχειρηματία και μισθολογικό κόστος.

Όπως και στην Α’ φάση του προγράμματος, οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: 
kinotomi.gr/ministries/neofuis_b/
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.