Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κοινωνικό πρόβλημα δημιουργεί η απόφαση μετακίνησης υπεράριθμων μαθητών στα δημοτικά σχολεία της Πέλλας


Η πρωτοφανής απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μετακινούνται οι υπεράριθμοι μαθητές, πού γράφτηκαν το τρέχον σχολικό έτος 2017-18, να φοιτήσουν στην Α΄ τάξη, σε άλλα Δημοτικά Σχολεία της πόλης,

- Χωρίς τη συναίνεση και σύμφωνη γνώμη των γονέων τους,

- Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η διεύθυνση κατοικίας τους, όπως επί σειρά δεκαετιών συνέβαινε,

- Παραβιάζοντας το Χάρτη του Δήμου, με τις περιοχές του κάθε Δημοτικού Σχολείου,

- Διαταράσσοντας τον οικογενειακό και κοινωνικό πραγραμματισμό κάθε οικογένειας, πού έχει παιδιά στην Α΄ τάξη,

- Δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα σε οικογένειες, πολλές από τις οποίες φέτος, μπορεί ένα παιδί να φοιτά σε ένα σχολείο και τα άλλα σε άλλο Δημοτικό Σχολείο,

- Και αγνοώντας τα προβλήματα των εργαζόμενων, ιδιαίτερα στη σημερινή, εξαιρετικά δύσκολη εποχή, λόγω της οικονομικής κρίσης, που συνήθως τα παιδιά τα φροντίζουν, τα πηγαίνουν και τα παίρνουν από το σχολείο, οι υπερήλικες, και συνήθως, με προβλήματα υγείας, παππούδες και γιαγιάδες.

- Και κυρίως ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ τους τεράστιους κινδύνους, που κρύβουν οι μετακίνησεις σε μεγάλες αποστάσεις των μικρών μαθητών, από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα.

Έχει αναστατώσει τους ΓΟΝΕΙΣ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, αλλά και έχει δημιουργήσει ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ στις οικογένειες των μαθητών, πού πλήττονται από την πρόχειρη και ΑΔΙΚΗ αυτή απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Κύριε Υπουργέ, κύριοι Περιφερειακοί Διευθυντές,

Πού είναι το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης μας;

Είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ και ΑΜΕΣΗ ανάγκη να διορθώσετε αυτήν τη λανθασμένη απόφαση, με ΟΣΜΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Κύριοι Κοινοβουλευτικοί μας Εκπρόσωποι,

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ για την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σας, για να σταματήσει αυτή η τεράστια αδικία στη ΛΑΪΚΗ οικοκογένεια, στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και στους ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ και να δοθεί μια πιο ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΥΣΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ σας ΠΡΟΣΩΠΟ στα μικρά ΠΑΙΔΙΑ, το ΜΕΛΛΟΝ αυτού του ΤΟΠΟΥ.

ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΑΘΗ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.
    ΞΕΡΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑΞΕΙΣ/ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ 5-6 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 200-300 ΜΕΤΡΩΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΣΟΙΧΗ ΤΑΞΗ ΜΕ ΑΛΛΑ 6-7 ΠΑΙΔΙΑ;
    ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ;
    ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΜΕ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΩ ΜΠΟΡΕΙ Η ΣΥΝΕΝΟΣΗ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΠΑΤΑΛΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ήθελες αυτό κατάλαβες.Δώσε σε παρακαλώ ένα τέτοιο παράδειγμα που αναφέρεις.
      Και αν θέλεις να μιλήσουμε για ΣΠΑΤΑΛΗ είναι το μόνο εύκολο με τους σημερινούς κυβερνώντες.

      Διαγραφή
  2. Αυτα τα γραφει καποιοσ που εχει παιδια για να αναρωτιουνται καποιοι ασχετοι σαν εσενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλο θα ηταν να γινεται σωστος ελεγχος των δικαιολογιτικων που προσκομιζουν για την αποδειξη της κατοικίας των γονιων και οχι να δειχνουν δικαιολογητικα ψευδή (π.χ κατοικθα παπου_γιαγιας ή και ακομη εργασιας ή διεύθυνση μονα ζυγά κτλ).Αν γινοταν σωστα ελεγχος δεν θα ειχαμε αυτο το πρόβλημα στο 1ο κ στο 2ο δημοτικο σχολειο γιατι εκει νομιζω μονο πως υπαρχουν υπεραριθμες εγγραφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λογω της δουλειας μου , περναω καθημερινα στις 7+15 με7+20 απο τα χωρια Γαλαταδες , Αγ. Γεωργιος , Δαφνη ,και συνεχιζω να παω στην δουλεια μου ,το τι βλεπω στον Αγ.Γεωργιο τα πρωινα δεν λεγεται.Σε καθημερινη βαση ,3 Λεωφορεια του ΚΤΕΛ ,των 54/55 θεσεων το καθενα, και να επιβηβαζωνται ,2 εως 3 παιδακια ,στο καθε Λεωφορειο,αναλογα οπως ερχονται απο τα σπιτια τους,αλλως ,θα παρη 5 παιδια και φευγει.Υπ'οψιν οτι τα παιδακια στο συνολο τους ειναι γυρω στα10. Απο αυτα αλλα θα κατεβουν στο Δημοτικο σχολειο Γαλαταδων, αλλα θα συνεχισουν για καρυωτισσα ,και Γιανντσα ,το δε μεσημερη παλι 3 Λεωφορια του ΚΤΕΛ ,επιστρεφουν,αυτο και αν δεν ειναι ΣΠΑΤΑΛΗ του δημοσιου χρηματος.Καποιος αρμοδιος να κοιταξη το θεμα.Αυτα τα δρομολογια γινωνται εδω και 3 χρονια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.