Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το γραφείο σας... αλλιώς


Προετοιμάστε τον εαυτό σας για μια επιτυχημένη, παραγωγική χρονιά δημιουργώντας ένα χώρο που θα σας εμπνέει να ασχοληθείτε με τα βιβλία. Οι καλύτεροι χώροι μελέτης είναι άνετοι, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στα καθήκοντά σας και να κάνετε περισσότερα πράγματα σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Δεν χρειάζεται να έχετε ένα ολόκληρο δωμάτιο αφιερωμένο στην εργασία σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο μελέτης σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας για να επωφεληθείτε από ένα σημείο όπου μπορείτε πραγματικά να αφοσιωθείτε στη μελέτη σας. Έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να μετατρέψετε το γραφείο σας σε ένα λειτουργικό και κομψό χώρο που θα λατρεύετε να μελετάτε χωρίς περισπασμούς, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στα καθήκοντά σας.

Ο καλός φωτισμός είναι απαραίτητος 

Εάν το γραφείο σας δεν βρίσκεται κοντά σε ένα παράθυρο, πρέπει να έχετε αρκετό φως για να σας βοηθήσει να μελετήσετε σωστά. Οι λάμπες γραφείου εστιάζουν το φως σε πίνακες ζωγραφικής η στα βιβλία σας, ώστε να βλέπετε καθαρά και να μην πέφτει το φως στο κεφάλι σας . Το να μην έχεις αρκετό φως μπορεί να καταστήσει ευκολότερο να χάσεις τη συγκέντρωσή σου όταν προσπαθείς να μελετήσεις, γι' αυτό είναι σημαντικό να φωτίσεις σωστά τον συγκεκριμένο χώρο. Μια διακοσμητική λάμπα γραφείου προσθέτει χρώμα και στυλ στο χώρο σας, διευκολύνοντας παράλληλα το έργο σας.

Κρατήστε τα αντικείμενα σας οργανωμένα 

Εξοικονομήστε χρόνο που διαφορετικά θα ξοδέψετε για να ψάχνετε για τα πράγματα σας, βεβαιωθείτε ότι όλα τα βιβλία, τα χαρτιά και τα αντικείμενα γραφής σας είναι οργανωμένα και έχουν το δικό τους χώρο. Όταν δημιουργείτε ένα χώρο για κάθε αντικείμενο, θα ξέρετε ακριβώς πού να το αναζητήσετε όταν το χρειάζεστε. Ένα μοντέρνο αξεσουάρ γραφείου με πολλές εσοχές κρατά μικρά αντικείμενα όπως μολύβια, στυλό, γόμες και χάρακες σε τάξη, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πού να τα βρείτε. Επιπλέον, θα βρείτε αξεσουάρ γραφείου σε πολύ όμορφα σχέδια που δίνουν στο γραφείο σας μια τακτοποιημένη, αλλά και όμορφη εμφάνιση.

Προσθέστε αντικείμενα που τονίζω την προσωπικότητά σας 

Εμπνευστείτε από τις φωτογραφίες των διακοπών και γενικά όμορφων στιγμών με φίλους και τοποθετήστε καδράκια γύρω από το γραφείο σας, ή μπορείτε να κρεμάσετε έναν πίνακα ανακοινώσεων και περιμετρικά να τοποθετήσετε φωτογραφίες και στο κέντρο να αφήσετε χώρο για να κρεμάτε σημειώσεις ή διάφορα σημαντικά μηνύματα. Επιλέξτε χρώματα που ταιριάζουν στο στυλ σας, καθώς και στη διακόσμηση που υπάρχει στο υπόλοιπο δωμάτιο. Μία εξίσου ιδανική λύση είναι να τοποθετήσετε αυτοκόλλητα τοίχου με χαρούμενα θέματα γύρω από το χώρο μελέτης. Επιλέξτε χαλαρωτικές εικόνες για τα αυτοκόλλητα τοίχου έτσι ώστε να μην αποσπούν την προσοχή σας αλλά να δημιουργούν ευχάριστο περιβάλλον.

Σημαντικές συμβουλές

Εάν έχετε μια μακρά περίοδο μελέτης μπροστά σας, είναι σημαντικό να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο χαλαροί και συγκεντρωμένοι ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στην εργασία σας αντί να ψάχνετε τρόπους για να αναπροσαρμόσετε το χώρο μελέτης. Αφήστε διαθέσιμο χώρο στο γραφείο σας για να μπορείτε να τοποθετήσετε το λάπτοπ ή τον υπολογιστή σας.

Φροντίστε το γραφείο σας να είναι εργονομικά σχεδιασμένο και να περιλαμβάνει αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε όλες τις προμήθειές σας οργανωμένες.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.