Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ελεγκτικό Συνέδριο: Αλλάζει ο τρόπος έγκρισης των ενταλμάτων πληρωμής


Μόνο σε Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα δίνεται, πλέον, η δυνατότητα να παραπέμπει στην Ολομέλεια ζητήματα μείζονος σπουδαιότητας ή γενικότερης σημασίας, τα οποία αφορούν διαφωνίες Επιτρόπων αναφορικά με την έγκριση χρηματικών ενταλμάτων. Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντωνή που κατατέθηκε χθες και ψηφίζεται σήμερα στο πλαίσιο του νομοσχεδίου «Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις – Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/41/ΕΕ».

Να σημειωθεί ότι με το καθεστώς που ίσχυε από το 2012 το Κλιμάκιο είχε τη δυνατότητα παράκαμψης του, ανώτερου ιεραρχικά, Τμήματος με την παραπομπή κατευθείαν της υπόθεσης στην Ολομέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζουν οι διαφωνίες Επιτρόπων αναφορικά με την έγκριση ενταλμάτων πληρωμής συμβασιούχων, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι, εφόσον κάποιος από αυτούς στείλει αθεώρητα τα εντάλματα, στο Ελεγκτικό Συνέδριο η διαδικασία που θα ακολουθηθεί πλέον δεν είναι: Επίτροπος, Κλιμάκιο, Ολομέλεια, αλλά Επίτροπος, Κλιμάκιο, Τμήμα και, εφόσον χρειαστεί Ολομέλεια.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.