Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ν. Ανδρουλάκης από την Έδεσσα: «Η ενότητα δεν είναι ομερτά - Να μην ξαναπρωταγωνιστήσουν οι παλιοί»


Την εκτίμηση ότι «η δημοκρατική παράταξη έχει πολλά περιθώρια ανάταξης», εξέφρασε στην Έδεσσα, σε συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος με σαφήνεια τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού κράτους και κόμματος.

Δίνοντας περιεχόμενο στην έννοια «ανανέωση», έκανε λόγο για σεβασμό του κράτους, αξιοκρατία, «θάνατο» του πελατειακού κράτους. Σε απάντηση σχετικής ερώτησης της εφημερίδας μας, ανέφερε: «Έγινα γραμματέας και Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ χωρίς να έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου ένα ρουσφέτι. Δεν κατάλαβα, γιατί να είμαστε όλοι το ίδιο; Αυτό είναι το νέο. Να είσαι στην πολιτική χωρίς να εκμεταλλεύεσαι τις δημόσιες δαπάνες. Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα σεβασμού προς το κράτος. Αυτό είναι το νέο. Και ο Τσίπρας νέος είναι. Τα έφερε αυτά; Γέμισε το κράτος με αποτυχόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Τι καινούριο έφερε; Εθνολαϊκιστής, δημαγωγός, συνέχεια του πελατειακού κράτους».

Επίσης ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά του νέου φορέα και τα μέλη του να συμμετέχουν στις αποφάσεις.

Για την ενότητα

Σε ότι αφορά στην ενότητα του χώρου την επόμενη μέρα της εκλογής του νέου ηγέτη της κεντροαριστεράς, τόνισε: «Η ενότητα δεν είναι ομερτά. Δεν είναι το μοίρασμα της εξουσίας σε διάφορους παλιούς παράγοντες. Η ενότητα είναι ενότητα ιδεών, θέσεων, ήθους, είναι η ενότητα ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό για τη χώρα. Αυτή η ενότητα είναι πάρα πολύ κρίσιμη και αυτή την ενότητα εγώ θα υπηρετήσω εγώ, αν κληθώ. Την άλλη ενότητα δεν τη χρειάζεται η πατρίδα, δεν τη χρειάζεται ο λαός. Δεν γίνεται όλη η κοινωνία να σφαδάζει, να στοιβάζονται χιλιάδες άνθρωποι στα αεροπλάνα για να φύγουν στο εξωτερικό και να θέλουμε να δείξουμε ότι όλο αυτό γίνεται για να ξαναπρωταγωνιστήσουν οι παλιοί πρωταγωνιστές, τους οποίους με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, η κοινωνία τους έθεσε παραπίσω».

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία ότι «εάν αυτό το εγχείρημα προχωρήσει με ενότητα και αλλαγή γενιάς και ήθους, εκτιμώ ότι θα συντρίψουμε το σημερινό μικρό δικομματισμό».

Σε ερώτηση για την ηλεκτρονική ψήφο στις επικείμενες εκλογές χαρακτήρισε «καθαρά τεχνικό» το ζήτημα που κάποιοι προσπαθούν να το πολιτικοποιήσουν

Λίστα με 1700 υπογραφές

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε σήμερα λίστα με 1.700 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, στον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ), κ. Νίκο Αλιβιζάτο, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Πρόκειται για μέρος των χιλιάδων υπογραφών που συλλέχθηκαν μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Ανδρουλάκη στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 και οι οποίες αποτυπώνουν τη μαζική, εθελούσια δημόσια στήριξη», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης ενημερώνοντας ταυτόχρονα ότι «κατατέθηκαν 1.300 υπογραφές από τις 13 περιφέρειες της χώρας και άλλες 400 από επιστήμονες και εργαζόμενους που διαμένουν στο εξωτερικό».

Αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε επαφές με πολίτες στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά.

Δείτε τι απάντησε σε ερωτήσεις της Εφημερίδας μας:

androulakisedessa


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Τρείς και ο κούκος παιδιά καληνύχτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα λεφτά του νέου ΠΑΣΟΚ κόντρα στο παλιό ΠΑΣΟΚ ο ... Αλεπός! Και πολλοί ανάμεσα στους λιγοστούς παρευρισκόμενους από το ... Βαθύ ΠΑΣΟΚ. Καλή ανανέωση ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μην ξαναπρωταγωνιστίσουν οι παλιοί... είπε ο Ανδρουλάκης στους παλιούς Πασόκους που τον άκουσαν. Οι εικόνες είναι κάτι σαν γελοιογραφία του Αρκά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ολος ο παλιος παραγοντισμος του δημου εδεσσας και αλλοι 10 ηληκιωμενοι. φρεσκα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To να μην ξαναπρωταγωνιστησουν οι παλιοι πρεπει να προκαλεσε ριγη συγκινησης σε σοντρα δασκαλου και λοιπους συγγενεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καινούργια παιδική χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Δραγούμης κρατούσε και σημειώσεις στο κινητό του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκείνος ο παλιός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τακατζογλου γιατί απουσιαζε. Μήπως έγινε συριζα όπως και ο κολλητός του. Γιαννου γερά για υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ με την στήριξη Σοντρα και λοιπών επαγγελματιων της πολιτικής. Η νεολαία του τόπου σας περιμένει στη γωνία να σας μαυρισει. Καλά, ο ιστορικός περιμένει να πλεξει το εγκωμιο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.