Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γιάννης Σηφάκης σε συνεδρίαση του ΣΕΑΣ μίλησε για όλα



Στην Πέλλα μέσα στον Οκτώβριο, σε εκδήλωση του ΣΕΑΣ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλης για το κούρεμα και τις ρυθμίσεις στα αγροτικά δάνεια

Ο βουλευτής μίλησε στους εκπροσώπους των συνεταιρισμών της Πέλλας για:

1. Την ανάγκη αντιμετώπισης των παθογενειών στον συνεταιριστικό χώρο.
2. Την προσπάθεια αποφασιστικής λύσης του μεγάλου προβλήματος με τα «στέκια».
3. Την ανάγκη το «συνεταιριστικό» εργοστάσιο στην Πέλλα να γίνει στην πράξη συνεταιριστικό.
4. Τα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης στο επιτραπέζιο ροδάκινο ( επισιτιστική, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ από τις βροχοπτώσεις, προσπάθεια για έκτακτη οικονομική ενίσχυση με έγκριση από την Κομισιόν) και την ανάγκη ενίσχυσης της διαπραγματευτικής θέσης του αγρότη για να επιτυγχάνεται καλή τιμή του προϊόντος για το συμπύρηνο ροδάκινο.
5. Την ανάγκη σαφούς σχεδιασμού από όλους τους εμπλεκόμενους για το μέλλον των αγροτικών προϊόντων της Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής και μέσω της ουσιαστικής ενίσχυσης της ποιότητας της παρουσίας των αγροτών στην διεπαγγελματική πυρηνόκαρπων.
6. Την ανάγκη σύνδεσης της επιδότησης με την παραγωγή και στις δενδρώδεις καλλιέργειες μέσω της κατάργησης, στην αναθεώρηση της ΚΑΠ, των ιστορικών δικαιωμάτων.
7. Ενημέρωσε για την επίλυση του προβλήματος με τα μεροκάματα και την ασφάλιση των αλλοδαπών εποχιακών εργατών γης που πλέον θα υπολογίζονται στα έξοδα του αγρότη.
8. Την προσπάθεια γρήγορης έκδοσης πορισμάτων από τον ΕΛΓΑ για τις πολλές φετινές ζημιές και στην ανάγκη να επιδιωχθεί για πρώτη φορά η χρηματοδότηση των αγροτών ,με εγγύηση των πορισμάτων, από τις τράπεζες μέχρι να εισπραχθούν από τον ΕΛΓΑ. Θετική η δήλωση του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ για έναρξη εντός του έτους των αποζημιώσεων για ζημιές του 2017.
9. Ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι ρυθμίσεις και το κούρεμα αγροτικών χρεών συνεταιρισμών και αγροτών.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των προέδρων και εκπροσώπων των συνεταιρισμών της Πέλλας και του βουλευτή για όλα τα παραπάνω θέματα.
Στην συζήτηση προέδρευε ο Νίκος Μηνάς προσωρινός πρόεδρος του ΣΕΑΣ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΥΣΗ ΕΙΣΤΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΜΗ.ΕΣΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟΝ ΒΑΡΒΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΦΚΑ.ΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΛΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σηφακης βγηκε και κατηγγειλε σαν περιφρονηση για τους αγροτες οτι δεν δοθηκαν εγκαιρως οι τιμες αλλα και για το υψος των τιμων. Οι αγροτες που ηταν; ειδες καμια διαμαρτυρια; κανεναν προεδρο συνεταιρισμου να συμπαραστεκεται, κσνεναν αγροτη στο δρομο; μηπως ειναι πουλημενο ολο το συστημα;
      και εσυ που υποστηριζεις αυτους που διελυσαν ολα τα προηγουμενα χρονια τον αγροτη της Πελλας και τον αφησαν χωρις επιδοτησεις και χωρις οργανωσεις και μονο πελατη βουλευτικων γραφειων πως τολμας και μιλας; καλυτερα κρυψου, καλυτερα και για σενα και για ολους τους αγροτες

      Διαγραφή
    2. ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΕΒΑΛΕ Ο ΣΗΦΑΚΗΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ.

      Διαγραφή
  2. Δεν πειράζει πρωτη φορα αριστερά να την θυμωμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικα θα τη θυμομαστε αφου πρωτη φορα μπαινουν σε συζητηση σοβαρα θεματα για να λυθουν και αρχιζει η οργανωση των αγροτων στην Πελλα μετα απο τριαντα χρονια καταστροφη

      Διαγραφή
  3. Αριστερα και σοβαρα δεν γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.