Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απάντηση Δ.Π. Εκπαίδευσης Πέλλας για τις μετακινήσεις υπεράριθμων μαθητών στα δημοτικά σχολεία Πέλλας


Κατόπιν δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα με τον τίτλο «Κοινωνικό πρόβλημα δημιουργεί η απόφαση μετακίνησης υπεράριθμων μαθητών στα δημοτικά σχολεία της Πέλλας» σας στέλνουμε Δελτίο Τύπου και παρακαλούμε να δημοσιευθεί προς ενημέρωση των αναγνωστών σας.

Το ζήτημα στο οποίο αναφέρεται ο ανώνυμος συντάκτης του αφορά σε ένα από τα εκατόν δεκατρία (113) Δημοτικά Σχολεία της ΠΕ Πέλλας και συγκεκριμένα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών το οποίο έχει οργανικότητα 12/θεσίου Δημοτικού Σχολείου και κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει ως 15/θέσιο.

Η αναγκαστική μετεγγραφή έγινε με απόφασή μας σε εφαρμογή της με αρ. πρωτ. Φ.6/ΦΜ/66938/Δ1/24-04-2017 εγκυκλίου του ΥΠ.Π.Ε.Θ. που προβλέπει μεταξύ των άλλων ότι σε περιπτώσεις που ο αριθμός των αιτήσεων για εγγραφή είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των θέσεων του σχολείου, τα αρμόδια όργανα ( Διευθυντής και Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου, Διευθυντής Εκπαίδευσης ) πρέπει να προβούν στη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Η συγκεκριμένη μετεγγραφή αφορά σε σύνολο πέντε ( 5) μαθητών, οι διευθύνσεις των οποίων επιλέχθηκαν, ώστε να βρίσκονται στα όρια των σχολικών περιφερειών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών με αυτά των 5ου Δημοτικού Σχολείου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών με τα οποία γειτνιάζει και στα οποία έγινε η μετεγγραφή.

Σε καμία περίπτωση δεν συμπεριλάβαμε στους μετεγγραφέντες, μαθητές της Α΄ τάξης που έχουν αδέρφια που φοιτούν σε άλλες τάξεις του 1ου Δ.Σ ,διότι αυτό αντίκειται στις διατάξεις του Π.Δ 201/1998 (ΦΕΚ 161/1998 τ. Α’) το οποίο ίσχυε τότε καθώς και στις διατάξεις του Π.Δ 79/2017 ( ΦΕΚ 109/01-08-2017 τ. Α΄) το οποίο το αντικατέστησε.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι οι γονείς δύο εκ των ανωτέρω μαθητών υπέβαλαν αίτηση στην υπηρεσία μας δηλώνοντας ότι επιθυμούν τα παιδιά τους να εγγραφούν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών αντί του 7ου Δ. Σ.

Πέραν των ανωτέρω η μετεγγραφή έγινε από μία εκ των δύο πολυπληθέστερων σχολικών μονάδων (1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών) τα οποία, ενώ είχαν πρόβλεψη για να στεγάσουν τη λειτουργία 12/θέσιων Δημοτικών Σχολείων, καλούνται σήμερα να λειτουργήσουν ως 15/θέσιο και 17/θέσιο Δημοτικό Σχολείο αντίστοιχα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση των εν λόγω σχολικών μονάδων, ενώ αντίθετα παρακείμενες σχολικές μονάδες της πόλης των Γιαννιτσών λειτουργούν με πολύ λιγότερους μαθητές.

O Δ/ντής Π.Ε. Πέλλας
Νικόλαος Τσαλικίδης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.