Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χρηματοδότηση τουριστικών επιχειρήσεων


Ένα πρόγραμμα που αναμένεται από πολλούς επαγγελματίες του τουρισμού είναι η δράση που αφορά στην ενίσχυση της υλοποίησης επενδυτικού σχεδίου για τη δημιουργία νέας ΜΜΕ τουριστικής επιχείρησης και στην υποστήριξη της λειτουργίας της για διάστημα έως 6 μηνών από την έναρξη.

Στο πρόγραμμα θα είναι επίσης επιλέξιμα τα επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην ολοκλήρωση καταλυμάτων, των οποίων η κατασκευή έχει αρχίσει και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωθεί και να λειτουργούν, λόγω δυσκολιών οφειλόμενων στην οικονομική κρίση. Έμφαση ακόμη θα δοθεί στη δημιουργία μονάδων που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και συμβάλουν ταυτόχρονα στη διαφοροποίηση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Στις επιλέξιμες δαπάνες συγκαταλέγονται κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος, μηχανήματα και εξοπλισμός, εγκαταστάσεις προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας, πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης, μισθολογικό κόστος εργαζομένων, μεταφορικά μέσα, δαπάνες προβολής και προώθησης.

Ο συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων θα μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 80.000 € και 400.000 €, που θα εξειδικεύεται σε επίπεδο πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων. Το ποσοστό χρηματοδότησης θα είναι 40%, ενώ σε περίπτωση που στο επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνεται η δαπάνη μισθολογικού κόστους, θα ανέρχεται σε 50%.

Το πρόγραμμα αναμένεται να προκηρυχθεί στο Α’ τρίμηνο του 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: 

http://kinotomi.gr/ministries/mme_tourismos/
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.