Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μήνυμα Γ. Σηφάκη σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, σας εύχομαι ολόψυχα καλή σχολική χρονιά, καλή πρόοδο, δημιουργικότητα και προσπάθεια για την κατάκτηση της γνώσης με αφομοίωση των κατακτήσεων και της εμπειρίας της ανθρωπότητας από το παρελθόν. Έτσι θα γίνετε οι αυριανοί ενεργοί πολίτες που με την ευαισθησία και την αξιοσύνη σας θα δημιουργήσετε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Η φετινή σχολική χρονιά, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ξεκινά με την επιστροφή στην κανονικότητα, με εκπαιδευτικούς στη θέση τους και με βιβλία στα σχολεία. Πιστεύουμε ότι πέρασε πια ο καιρός που και αυτά ακόμη ήταν ζητούμενα.

Ακόμη οι αλλαγές στο πρόγραμμα των σπουδών σας θα συμβάλουν στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης, της φαντασίας και της δημιουργικότητα σας.

Χρειάζονται ακόμη αρκετά βήματα αλλά καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την κατοχύρωση της δημόσιας, δωρεάν, ποιοτικά αναβαθμισμένης και δημοκρατικής εκπαίδευσης μέσα στην παιδεία που αποτελεί , για μας, καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό που πρέπει να μπορούν να το απολαμβάνουν όλοι.

Προετοιμάζονται αλλαγές για την υποχρεωτικότητα της εκπαίδευσης από την προσχολική αγωγή μέχρι και την Β’ Λυκείου που θα επεκταθεί στην πορεία και στην Γ’ Λυκείου και ποιοτικής αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Λύκειο. Έτσι το σχολείο δεν θα θεωρείται πάρεργο και χάσιμο χρόνου αναδεικνύοντας σε πρωτεύουσα εκπαιδευτική διαδικασία την παραπαιδεία, όπως συμβαίνει τις τελευταίες δεκαετίες. Ακόμη με την αλλαγή που προτείνεται στο σύστημα εξετάσεων θα μειωθεί πολύ το άγχος των υποψηφίων και θα είναι αξιοκρατικότερη η είσοδος τους στις σχολές.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γνωρίζουμε το λειτούργημα που επιτελείτε με όχι και τόσο καλές ανταμοιβές. Σας εύχομαι δύναμη, απελευθέρωση της φαντασίας και των δυνατοτήτων σας για να προσφέρετε καλύτερη γνώση αλλά και ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και των ιδιαίτερων δεξιοτήτων του κάθε μαθητή.

Αγαπητοί γονείς, βοηθήστε τα παιδιά σας όσο μπορείτε στον αγώνα που δίνουν και τους εκπαιδευτικούς που μοχθούν. Να είστε σίγουροι ότι η πολιτεία κάνει το καλύτερο στις συνθήκες που βρισκόμαστε για την δημόσια παιδεία για όλους.

Καλή σχολική χρονιά με καλή διάθεση και δημιουργικότητα!!!

Και να θυμόμαστε όλοι τα λόγια του φιλοσόφου:

«Αν σκέφτεσαι για ένα χρόνο φύτεψε σπόρους, αν σκέφτεσαι για 10 χρόνια φύτεψε δέντρα, αν σκέφτεσαι για 100 χρόνια μόρφωσε τον άνθρωπο».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…