Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκπαιδευτική επίσκεψη Νέων Γεωργών στην Κρύα Βρύση


Τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΒΙΟΑΓΡΟΣ ΑΕ» που εδρεύει στην Κρύα Βρύση Πέλλας, επισκέφτηκαν οι Νέοι Γεωργοί, κατά τη διάρκεια πρακτικής άσκησης των προγραμμάτων κατάρτισης που υλοποιεί ο ΕΛ.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας, στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο: «Δράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις».

Εκεί οι Νέοι Γεωργοί ενημερώθηκαν από τον ιδρυτή της εταιρείας κ Κώστα Παπαδόπουλο, γεωπόνο και βιοκαλλιεργητή, για την βιολογική γεωργία και την πορεία ανάπτυξής της στην Ελλάδα. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο ήδη από το 1990 με ένα ευρύ αντικείμενο που περιλαμβάνει τόσο την πρωτογενή παραγωγή βιολογικών προϊόντων, όσο και την τυποποίηση, τη συσκευασία και την εμπορία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έτσι υπήρξε εκτενής αναφορά σε όλα τα θέματα ξεκινώντας από τις πρακτικές δυσκολίες της παραγωγής και φτάνοντας μέχρι τις σημερινές απαιτήσεις της αγοράς. Αναλύθηκε όλη η διαδικασία με την οποία εντάσσεται μια καλλιέργεια στο σύστημα της βιολογικής γεωργίας και ο τρόπος με τον οποίο παρακολουθείται η πορεία ενός βιολογικού προϊόντος από το χωράφι του παραγωγού μέχρι το ράφι της λιανικής πώλησης.

Στη συνέχεια ο γεωπόνος της εταιρείας κ Σταύρος Ελευθερίου ξενάγησε τους Νέους Γεωργούς στις εγκαταστάσεις, στους χώρους αποθήκευσης και στο συσκευαστήριο, παρουσιάζοντας τη μεγάλη ποικιλία ειδών και προϊόντων που διακινούνται στη βιολογική αγορά και τα πρότυπα ποιότητας που ακολουθούνται, ενώ αναφέρθηκε και στο πολύ σημαντικό κομμάτι που αφορά τη σήμανσή τους, με επίδειξη της ετικέτας και της συσκευασίας.

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας ευχαριστεί θερμά τους υπεύθυνους της εταιρείας ΒΙΟΑΓΡΟΣ ΑΕ για τη λεπτομερή και ολοκληρωμένη ενημέρωση των Νέων Γεωργών της Π.Ε. Πέλλας σχετικά με ένα θέμα τόσο σημαντικό για όλη την κοινωνία, όπως είναι η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Ta left a apo this venzines gia ta prohgoumena thnmata pote tha dwthoune?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παλι εκδρομη!!! ωραια εκπαιδευση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελεος πια με αυτη την κοροιδια με ολα αυτα τα πρόγραμμα των δηθεν νεων αγροτων μόνο για τα λεφτα πανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.