Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη για νέα σχολική χρονιά: Από την προκοπή των μαθητών εξαρτάται η πρόοδος της Ελλάδας


Στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου και του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών παραβρέθηκε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας κ. Θεοδώρα Τζάκρη. 

Η κ. Τζάκρη στο σύντομο χαιρετισμό της, ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε μαθητές, καθηγητές και γονείς. Πιο συγκεκριμένα τόνισε: 

«Στους μαθητές, σε όλα τα παιδιά που ξεκινούν μια ακόμα χρονιά με σκοπό την κατάκτηση της γνώσης θα ήθελα να πω ότι τα σχολικά χρόνια είναι η μεγάλη σας ευκαιρία για να θέσετε στέρεες βάσεις για το μέλλον σας. Σας προτρέπω να μη δειλιάσετε μπροστά στο νέο, να μη φοβηθείτε μπροστά στο άγνωστο, να μην αποθαρρυνθείτε από την όποια δυσκολία μπορεί να συναντήσετε. Να θυμάστε ότι οι εμπειρίες που θα ζήσετε στο σχολείο, θα σας συντροφεύουν για την υπόλοιπή σας ζωή. Σας εύχομαι τη χρονιά αυτή να κατακτήσετε το μέγιστο δυνατόν της γνώσης και να προχωρήσετε με αυτοπεποίθηση, δυναμικά και με θάρρος. Εσείς άλλωστε είσαστε η ελπίδα, η φρεσκάδα της κοινωνίας και θα χαρούμε να σας δούμε να εξελίσσεστε και να προκόβετε. Γιατί από τη δική σας προκοπή εξαρτάται σε ένα μεγάλο ποσοστό και η ανάπτυξη και η πρόοδος της χώρας μας. 

Στους φίλους εκπαιδευτικούς θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη και να σας διαβεβαιώσω ότι η Πολιτεία θα είναι δίπλα σας, στις προσπάθειές σας να μεταδώσετε τη γνώση. Θέλω κυρίως ως μητέρα να σας ευχαριστήσω που στέκεστε δίπλα στα παιδιά μας, τα εμπνέετε, τα εμψυχώνετε και είσαστε για αυτά πολύτιμοι αρωγοί, συμπαραστάτες και σύμβουλοι Και σας ευχαριστώ βέβαια που όλα τα χρόνια της κρίσης, κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες, καταφέρνετε να λειτουργήσετε άψογα και να υπερασπιστείτε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια ποιοτική δωρεάν παιδεία. 
Στους γονείς που είναι οι στυλοβάτες κάθε μαθητή, εύχομαι καλή δύναμη στον αγώνα που δίνετε καθημερινά να στηρίξετε τα παιδιά σας όχι μόνο ηθικά, αλλά και υλικά και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε. 

Ζούμε σε μια πολύ δύσκολη εποχή, τα τελευταία 7-8 χρόνια ολόκληρη η χώρα μαστίζεται από μια πρωτόγνωρη οικονομική και όχι μόνο κρίση. Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι φέτος όπως και πέρσι, προσπαθήσαμε με αυστηρό προγραμματισμό ώστε παρά τις δυσκολίες τα σχολεία να λειτουργήσουν από την πρώτη μέρα. Αρνούμενοι να εξυπηρετήσουμε μικροσυμφέροντα, προγραμματίζοντας εγκαίρως όλες τις περίπλοκες υπηρεσιακές μεταβολές που έγιναν για πρώτη φορά τόσο νωρίς. Εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα κονδύλια για τις προσλήψεις των 20.000 αναπληρωτών. Έχοντας διανείμει τα σχεδόν 25.000.000 βιβλία σε όλα τα σχολεία. Γιατί για εμάς η Παιδεία μπορεί να δείξει το δρόμο. 

Η Παιδεία, η εκπαίδευση μπορεί να είναι η διέξοδος. Μπορεί να δυναμώσει τη νέα γενιά γιατί είναι η μόνη που μπορεί να της προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της νέας εποχής. 

Θέλω να ευχηθώ ξανά καλή σχολική χρονιά σε όλους και να ξέρετε ότι θα είμαι δίπλα σας με όλες μου τις δυνάμεις και κυρίως θέλω να ενημερώσω όλους ότι έχει μπει σε ένα καλό δρόμο η προσπάθεια που γίνεται για να αποκτήσει το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών μια σύγχρονη και λειτουργική σχολική στέγη».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.