Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεκίνησε η συγκομιδή του βαμβακιού στον κάμπο των Γιαννιτσών - Τι γίνεται φέτος με την τιμή


Ξεκίνησε αυτές τις ημέρες η συγκομιδή βάμβακος στα ξερικά χωράφια, αλλά και στον κάμπο των Γιαννιτσών και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Πέλλας, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες. Το μάζεμα της δημοφιλούς για την περιοχή μας καλλιέργειας («Λευκός Χρυσός»), έχει ξεκινήσει για τα καλά σε όλες τις περιοχές του Ν. Πέλλας που καλλιεργείται βαμβάκι.

Αυτές τις ημέρες εξάλλου θα φανούν οι προθέσεις από τους εκπροσώπους των εκκοκκιστηρίων για τις τιμές παραγωγού.

Πάντως η σοδειά εξελίσσεται ικανοποιητικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στα χωράφια και οι περισσότεροι παραγωγοί αναμένουν σαφώς βελτιωμένες αποδόσεις.

Οι καιρικές συνθήκες του Σεπτεμβρίου τα κατέστησε «πρώιμα», σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια που επικράτησε, προμηνύονται καλοί οιωνοί για την παραγωγή....

Στην καλή πορεία και εξέλιξη της σοδειάς φυσικά θα συμβάλλει και η απουσία ασθενειών φέτος και ειδικά του πράσινου σκουληκιού.

Η τιμή

Πάντως σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον «ΑγροΤύπο», με 53 λεπτά το κιλό παραδοτέο παραλαμβάνει το σύσπορο βαμβάκι η «Επίλεκτος των αδελφών Δοντά» στην Κεντρική Ελλάδα, διαμορφώνοντας ένα καλό κλίμα για την εξέλιξη των τιμών παραγωγού στη συνέχεια.

Η παραπάνω προσφορά έρχεται ως αποτέλεσμα της καλής ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας που παρουσιάζουν οι πρώτες συγκομιδές αυτών των ημερών σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Η συγκομιδή έχει ξεκινήσει αλλά αναμένεται να κορυφωθεί την επόμενη εβδομάδα. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Απόστολος Δοντάς, «αναμένουμε μια πολύ καλή ποιότητα φέτος στο βαμβάκι. Έχουν αυξηθεί λίγο τα στρέμματα λόγω των καλών τιμών παραγωγού που είχαμε πέρσι. Ακόμη δεν έχει «ωριμάσει» το βαμβάκι και αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα να αυξηθούν οι ρυθμοί συγκομιδής». Και προσθέτει: «ποιοτικά έχουμε πολύ καλό βαμβάκι όπως δείχνουν τα αποτελέσματα από τις πρώτες συγκομιδές. Σημειωτέον ότι, παράλληλα με την υψηλή ποιότητα, καλά κινούνται μέχρι στιγμής και οι στρεμματικές αποδόσεις. Εκτιμώ ότι φέτος θα έχουμε 270.000 τόνους εκκοκκισμένο, όταν η περασμένη σεζόν, με 10% λιγότερα στρέμματα, έδωσε γύρω στους 228.000 τόνους. Πάντως μέχρι στιγμής οι ισοτιμίες δολαρίου με ευρώ δεν ευνοούν τις εξαγωγές».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΑ ΠΕΤΑΜΑΙ ΣΤΑ ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΡΩΤΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.