VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκλογές στα Επιμελητήρια και με ηλεκτρονική ψηφοφορία!

Ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών των Επιμελητηρίων του Ν. 2081/1992 (Α’ 154), οι οποίες θα διεξαχθούν μεταξύ 1ης και 17ης Δεκεμβρίου 2017, καθορίζεται με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομίας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (EE) 2016/881 και άλλες διατάξεις».

Οι εκλογές, όπως αναφέρεται σχετικά, διεξάγονται και με ηλεκτρονική ψηφοφορία, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, ύστερα από γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ρυθμίζονται θέματα διεξαγωγής των εκλογών με ηλεκτρονική ψήφο.

Ακόμη, ρυθμίζεται η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου των επιμελητηρίων. Ο αριθμός των αιρετών μελών του οργάνου συναρτάται με τον αριθμό των εγγεγραμμένων μελών του επιμελητηρίου, ούτως ώστε να επιτυγχάνεται η κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της αντιπροσωπευτικότητας και της λειτουργικότητας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ειδικά στα Διοικητικά Συμβούλια των Επιμελητηρίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, εκλέγονται 51 μέλη.

Αυτή η ρύθμιση αντανακλά την παρουσία μελών των συγκεκριμένων Επιμελητηρίων σε μεγάλο αριθμό νησιών, ο οποίος καθιστά αναγκαία την πολυμελή σύνθεση των οργάνων διοίκησης.

Επιπλέον, ρυθμίζεται το δικαίωμα ψήφου των μελών του Επιμελητηρίου και ορίζονται οι προϋποθέσεις κατάρτισης του ψηφοδελτίου.

Η υποχρέωση συμπερίληψης ενός τουλάχιστον υποψηφίου από κάθε τμήμα του Επιμελητηρίου αποσκοπεί στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ διαφορετικών κλάδων οικονομικής δραστηριότητας και στη σύνθεση των συμφερόντων τους στο πλαίσιο ενός βιώσιμου παραγωγικού προτύπου, το οποίο θα χαρακτηρίζει το σύνολο των αλυσίδων αξίας της ελληνικής οικονομίας.

Ταυτόχρονα η εισαγωγή ποσόστωσης φύλου στα ψηφοδέλτια, ίσης με το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού του Διοικητικού Συμβουλίου, επιδιώκει την ενίσχυση της εκπροσώπησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον θεσμό.

Επιπλέον, ρυθμίζεται η κατανομή των εδρών στους συνδυασμούς ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη και καθορίζεται η διαδικασία εκλογής του προέδρου του Επιμελητηρίου, μεταξύ των επικεφαλής των συνδυασμών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 σχόλια:

 1. Πρόεδρε του επιμελητηρίου είσαι ομοίωμα του αειμνήστου Μητσοτάκη, μετά από αυτόν διεκδικείς άνετα τον τίτλο βαμπιρ που κατείχε, άφησε τον δήμο και την Πέλλα να ζήσει επιτελούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τζάμπα εκλογές θα κάνουν,
  πάλι μια από τα ίδια θα βγει ο ίδιος, έχει βρει το κόλπο (ψηφίζουν περισσότεροι εδεσσαίοι)
  αν το έπαιζαν στο στοίχημα να βγει άλλος θα ήταν 1/10000!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επιτέλους βρε παιδιά ένα νέο πρόσωπο σαν τον Ιορδάνη χρειαζόμαστε....που ήρθε από ένα φτωχό χωριουδάκι της Φλώρινας και πατρωναρει όλο το δεξιό κόσμο σαν να είναι πιόνια του......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Υπαρχουν και χειροτερα. Σκεφτειτε ποιος ειναι δημαρχος. Τουλαχιστον ο αιωνιος τσωτσος εχει και καποιες δυνατοτητες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι βλέπουμε της δυνατότητες του με τους αντιδημάρχους του επιμελητηρίου και τον δήμαρχο, ρημαδιό και καταστροφή.

   Διαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…