Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πανελλαδική κινητοποίηση εκπαιδευτικών


Την πρώτη πανελλαδική κινητοποίηση από το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού για το σχολικό έτος 2017-18, θα πραγματοποιήσουν αύριο,  δάσκαλοι και καθηγητές. Ήδη, πάνω από 80 Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) και Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, έχουν κινητοποιηθεί, ώστε να πραγματοποιηθούν διαμαρτυρίες, στην Αθήνα στις 13:30 στο υπουργείο Παιδείας, στη Θεσσαλονίκη στις 13:00 στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και στις κατά τόπους Διευθύνσεις.

Οι εκπαιδευτικοί, από τη μία αντιδρούν στην αξιολόγηση που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Οκτωβρίου κι από την άλλη απαιτούν μόνιμους διορισμούς, καθώς επίσης και εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρουν οι Ενώσεις, οι κινητοποιήσεις αυτές αποτελούν «μια πρώτη πανελλαδική και συντονισμένη απάντηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, που τσακίζει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα στο όνομα της «εξοικονόμησης» και στην εκπαίδευση, που τρέχει μαραθώνιο για να πιάσει του αντιλαϊκούς στόχους του 3ου Μνημονίου».

ΑΜΠΕ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ...απαιτούν μόνιμους διορισμούς...
    το ακουσαμε και αυτο.
    υπαρχουν ταξεις με 3-4 παιδια και σχολεια με 20-25 παιδια και 4-6 εκπαιδευτικους και ζητάνε μονιμους διορισμούς;
    για τους ποσους υπεραρθμους εχουν ποιος θα απαντησει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λόγω ιδιομορφίας της Ελληνικής υπαίθρου (πολλλά μικρά νησιά και απομονωμένα χωριά στην ορεινή ηπειρωτική Ελλάδα) υπάρχουν σχολεία που έχουν πολύ λίγους μαθητές. Αλλιώς θα έπρεπε να κάνουν 40-50 χιλιόμετρα κάθε πρωί για να πάνε στο σχολείο και άλλα τόσα το μεσημέρι για να γυρίσουν στο σπίτι. Κανένας γονιός δεν θέλει να βάζει σε τέτοια δοκιμασία το παιδί του που το χειμώνα, λόγω παγετού και γενικά δύσκολων καιρικών συνθηκών, γίνεται και πολύ επικίνδυνη για τη ζωή τους. Στις μεγάλες, αλλά και στις μικρότερες πόλεις, δεν υπάρχουν τάξεις με τόσο λίγα παιδιά. Αυτό συμβαίνει μόνο σε περιπτώσεις που δεν γίνεται διαφορετικά. Ακόμα και στις περιπτώσεις που τα παιδιά πρέπει να μετακινηθούν λιγότερα χιλιόμετρα (20-30) το κράτος πληρώνει ταξί (!!!) για την μετακίνηση των παιδιών, που κοστίζει πολύ περισσότερο από την πρόσληψη ενός δασκάλου ή νηπιαγωγού. Η άλλη λύση είναι να ερημώσουν τα χωριά μας και να μαζευτούμε όλοι στις πόλεις για να μη χρειάζεται να πληρώνουμε εκπαιδευτικούς ούτε να ξοδεύουμε πετρέλαιο για να θερμαίνουμε τα σχολεία για ελάχιστα παιδιά!
    Αν χρειαστεί μπορώ να αναφέρω περιοχές και χωριά που συμβαίνει αυτό, καθώς ζω σε μια τέτοια.
    Και φυσικά στις περιπτώσεις που συμβαίνει αφορά μόνο δημοτικά και νηπιαγωγία και ΠΟΤΕ Γυμνάσια και Λύκεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλή η εκθεση αλλά γραψε τι συμβαίνει π.χ στους νομούς της Κ.Μακεδονίας.
      υπαραρηθμίες κ.λ.π
      Για τα νησιά ξερουμε τι συμβαίνει αλλά κανεις δεν μιλά για το διορίζομαι στο νησί και τον επόμενο χρόνο ζητώ και παίρνω μετάθεση στην 'ηδη κορεσμένη ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά μένουν ξανα΄ χωρίς εκπαιδευτικούς, μια πρακτική που χρόνια γινόταν

      Διαγραφή
  3. Όπως συμβαίνει πάντα και παντού, όλοι ειδικοί σε όλα!!!!! Αν δεν κάνεις τη συγκεκριμένη δουλειά μην γίνεσαι κριτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.