Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύντομα θα ξεκινήσει την λειτουργία της η Τοπική Μονάδα Υγείας στα Γιαννιτσά - Θα στεγαστεί στο ΙΚΑ


Τοπική Μονάδα Υγείας θα λειτουργήσει μέσα στο επόμενο δίμηνο στα Γιαννιτσά, σε ιδιόκτητο χώρο στο κτίριο του ΙΚΑ (στον 1ο όροφο), αν και η φιλοσοφία της λειτουργίας των ΤΟ.Μ.Υ. σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, είναι να λειτουργήσουν σε γειτονιές, σε συνοικίες αστικών κέντρων και όχι σε κεντρικούς χώρους συγκεκριμένων ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών.

Στα Γιαννιτσά, από την 3η Υ.Π.Ε. σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας καταβλήθηκαν προσπάθειες για την ανεύρεση κάποιων περιφερειακών χώρων σε διάφορα κτίρια, φαίνεται ότι όμως ότι δεν βρέθηκε ο κατάλληλος χώρος που καλύπτει τις απαιτούμενες ανάγκες και προδιαγραφές.

Έτσι η ΤΟ.Μ.Υ. Γιαννιτσών θα λειτουργήσει τελικά στο κτίριο του (πρώην) ΙΚΑ και διαμορφώνονται κατάλληλα οι χώροι που τελικά θα λειτουργήσει.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται από πολλούς για την λειτουργία της ΤΟ.Μ.Υ. στο κτίριο του ΙΚΑ Γιαννιτσών, είναι ποιες ακριβώς υπηρεσίες θα προσφέρει μια νέα μονάδα υγείας η οποία θα δραστηριοποιείται μέσα... σε μια άλλη μονάδα όπως το ΠΕΔΥ, η οποία επίσης καλύπτει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής των Γιαννιτσών και του δήμου Πέλλας;

Το ΤΟ.Μ.Υ. Γιαννιτσών, σε πρώτη φάση θα διαθέτει έναν (1) Γενικό Γιατρό, έξι (6) νοσηλευτές και επισκέπτριες Υγείας και έναν (1) διοικητικό υπάλληλο.

Πάντως ο κ. Ξανθός ξεκαθάρισε ότι «η μεταρρύθμιση δεν γίνεται για να κόψουμε την πρόσβαση των πολιτών στα νοσοκομεία, αλλά για να μετατοπίσουμε το βάρος στην πρόληψη».

Να σημειωθεί ότι τους επόμενους δύο μήνες αναμένεται η έναρξη της σταδιακής λειτουργίας των 75 από τις 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας οι οποίες θα λειτουργήσουν σε ολόκληρη τη χώρα. Στη μεγάλη τομή η οποία πραγματοποιείται στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, λέγοντας ότι οι μονάδες αυτές θα λειτουργήσουν δορυφορικά στα αστικά κέντρα υγείας, και μέσα από τη λειτουργία τους θα επιτευχθεί ένα σημαντικό βήμα για την πρόληψη σοβαρών νοσημάτων. Παράλληλα, θα μπει φραγμός στον συνωστισμό που παρατηρείται στα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια των εφημεριών.

«Ήδη έχουν υποβάλει αιτήσεις 600 γιατροί και με μια καλή διανομή τους μπορούμε να κάνουμε ένα πρώτο βήμα, να θέσουμε δηλαδή σταδιακά σε λειτουργία αρκετές μονάδες σε όλη τη χώρα», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός, σύμφωνα με τον οποίο, αιτία για τη μη επαρκή ανταπόκριση των γιατρών στην προκήρυξη είναι η μεγάλη φυγή 17.500 επαγγελματιών στο εξωτερικό, αλλά και το γεγονός ότι έχουν ήδη

δοθεί κίνητρα για απασχόληση 1.400 επικουρικών γιατρών και 1.000 μονίμων από προηγούμενες προκηρύξεις.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.
    ΜΕ 1 ΓΕΝΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ, ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ, ΚΑΙ ΕΞΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ.
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ, Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΕΛΛΑ;
    ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ....΄΄ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΕΣ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.