Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εγκαινιάστηκε η Κάρτα Πόλης της Έδεσσας


Στις 27 Σεπτεμβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Στην Έδεσσα εγκαινιάστηκε επίσημα η κάρτα πόλης, η Edessa City Card ως το νέα εργαλείο που θα βοηθήσει τους επισκέπτες να γνωρίσουν εύκολα και οικονομικά τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής όπως δήλωσε ο δήμαρχος Έδεσσας Τάκης Γιάννου. Η Ορεινή Πέλλα με κέντρο την πόλη της Έδεσσας αναπτύσσεται ως ένας σημαντικός προορισμός σε ένα δίκτυο αξιοθεάτων που περιλαμβάνει τους Καταρράκτες της Έδεσσας, το Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας-Καϊμάκτσαλάν, τον Παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου, τα λουτρά Πόζαρ και βέβαια την Πέλλα με τους αρχαιολογικούς και βυζαντινούς θησαυρούς πατρίδα και γενέθλιος τόπος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στόχος δεν είναι άλλος από τον 12μηνο τουρισμό κάτι που μπορεί να αποτελεί σχέδιο για κάθε προορισμό της Ελλάδας σύμφωνα με τον Ευάγγελο Κυριακού, υπεύθυνο τουρισμού της πόλης. Όπως τονίζει είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την τοπική ταυτότητα, να της δώσουμε χαρακτήρα προϊόντος και να συνδυάσουμε τις υπηρεσίες των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων όχι μόνο για να λύσουμε προβλήματα αλλά και για να παρέχουμε στους επισκέπτες μας λύσεις που διευκολύνουν την ζωή τους και ταυτόχρονα παράγουν μοναδικές εμπειρίες.


Η Edessa City Card είναι ακριβώς ένα τέτοιο εργαλείο δικτύωσης αξιοθεάτων και υπηρεσιών που έχουν συμφωνήσει ότι ένας προορισμός μπορεί να οργανωθεί ώστε τα περισσότερα οφέλη να γυρνούν στην τοπική κοινωνία και να διευκολύνεται η επιχειρηματικότητα, η αποτελεσματικότητα και η βιωσιμότητα. Με την κάρτα πόλης και περιοχής ο επισκέπτης αρχικά μπορεί να επισκεφθεί προς το παρόν 10 Αξιοθέατα τα οποία συνεχώς θα εμπλουτίζονται, πρόσβαση σε πισίνες, πρόσβαση στο διαδίκτυο, εφαρμογή στο κινητό, οικοξενάγηση στους «Δρόμους του Νερού» και σημαντικές εκπτώσεις (10-25%) σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, υπαίθριες και αγροτουριστικές δραστηριότητες στην περιοχή μέσα σε 24/48/72/120 ώρες, φιλική στις οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η κάρτα πόλης διατίθεται από το δικτυακό τόπο της Έδεσσας και ήδη την προμηθεύονται επισκέπτες της περιοχής ενώ θα διευκολύνει σημαντικά τις μαθητικές εκδρομές και τα συνέδρια που οργανώνονται στην περιοχή. Μια καλή πρακτική που καλά είναι να εισαχθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Ελληνικού Τουρισμού.

Photo & Text : FB Edessa Tourist Information Center
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Τραπέζια, δεξιώσεις, ημέτεροι και στο βάθος "καρτούλα"!!!.... για να "....γνωρίσουμε εύκολα και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ..." όπως διατείνονται οι ειδήμονες του τουρισμού στην Έδεσσα τα αξιοθέατα της πόλης (Λουτρά Λουτρακίου!!!!!, Αρχαιολογικός χώρος Πέλλας!!!!! κλπ, κλπ).
    Ο δήμαρχος Τάκης Γιάννου, "το δικό μας παιδί" οικονομικά δίπλα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα τραπέζια τα κάμνανε άλλοι!!! Έναν μπουφέ είχαν προσφορά του Ηρθα κι Έδεσσα. Αμάν από κακίες. Κουραστήκαμε από την μιζέρια κσι για τα καλά και για τα καλά....

      Διαγραφή
    2. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΝΕΙΣ Η΄ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ;
      ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΡΙΞΑΝΕ ΕΞΩ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

      Διαγραφή
    3. Δήμαρχε το πόσο δουλευόμαστε στο Έδεσσα είναι απίστευτο και επειδή ο Δήμος Έδεσσας που είσαι άρχων δεν είναι σημερινός - σου υπενθυμίζω ότι παρόμοια κάρτα είχε βγει από τους ¨επιστήμονες" του τουρισμού και επί Σώντρα με μεγάλη αποτυχία. Πάρε λοιπόν τον ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ και βάλε αν θες δωρεάν είσοδο και στον αέρα.

      Διαγραφή
    4. ας μην ξεχάσουμε τα τσιμπούσια, οτι λάθη έχουν γίνει μέχρι σήμερα και να μην κάνουμε τίποτα οι ίδιοι άλλα και να κατακρίνουμε κάθε προσπάθεια με αρνητικό τρόπο. Έτσι θα είμαστε αυθεντικοί Εδεσσαιοι... ουτε ο τουρισμός θα αλλάξει αλλα πανω ολα ουτε η μιζέρια του Εδεσσαιου. Επειδή δεν παιδεύουμε το σπίτι μας φυσικό είναι να πέφτει και να μας πλακώνει.

      Διαγραφή
    5. Το σπίτι για να μην πέσει πάνω στο κεφάλι σου δεν το παινεύεις, το συντηρής πετάς τη σαπίλα από μέσα και μετά καλείς τους επισκέπτες σου και με μια ευπρεπή ως οικοδεσπότης συμπεριφορά να το χαρούν μαζί σου και να σου ξανάρθουν. Το αυτό και στον τουρισμό, με σάπια υλικά όσο και να το βάψεις αυτό θα βρωμάει.

      Διαγραφή
    6. αυτό που ήθελα να πω είναι οτι όπου κοιτάς εκει και πας...τωρα αν θες συνέχισε να εστιάζεις στα σάπια υλικά...και ναι δεν γίνεται να φύγουν και οι Εδεσσαιοι απο την πόλη τους για να φύγει η σαπίλα απο μέσα.

      Διαγραφή
    7. Ο Εδεσσαίος είναι ένας άριστος οικογενειάρχης και φιλήσυχος πολίτης, τώρα για μερικά μήλα που σαπίζουν στη κλούβα δεν θα φύγει από την πόλη του. Τα σάπια πετάμε από τη κλούβα. Αλλά έτσι όπως πάνε τα καθεστώτα σε αυτή τη πόλη πετάνε τα υγιεί και κρατάνε τα σάπια μαζί με τη βρώμα γιατί βρωμάνε και αυτοί από πάνω μέχρι κάτω. Και μια και το κείμενο αναφέρετε στον τουρισμό κανε μια βόλτα στη πόλη και ακόμα πιο καλά διάβασε το κείμενο που ανάρτησε ένα νεαρό παλικάρι.

      Διαγραφή
  2. Για ποιον τουρισμο μιλαμε;βλεπετε εσεις κανεναν τουριστα να μενει;και που ειναι ο συνεδριακος τουρισμος;μια ζωη μιζεροι ειμασταν και μιζεροι θα μεινουμε..δυστυχως δεν βλεπω φως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξερω ξερω οπως καθε νεο παλικάρι που λατρευει να πηγαίνει Θεσσ/νικη χωρις να εστιαζει σε ολη την σαπιλα (σκουπιδια, σκατανθρωπους, καυσαέριο, μποχα, παρκινγκ κ.α) αλλα βλεπει τον ωραιο κοσμο, την παραλια σαν μαλδιβες με περαντζαδα, τα μαγαζια και ονειρευοντας ποτε θα γινει 18 να σηκωθεί να φυγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.