Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στενή συνεργασία του Δήμου Πέλλας με την ΔΕΘ - Pella, Discover the Past: Προβολή σε όλο τον κόσμο


Μια αξιέπαινη και σημαντική πρωτοβουλία που συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στην προβολή και στην εξωστρέφεια του Δήμου Πέλλας, πήρε η δημοτική αρχή στο πλαίσιο της λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.).

Στα εκδοτήρια εισιτηρίων, στην κεντρική είσοδο της ΔΕΘ μοιράζεται ένα ξεχωριστό έντυπο (Pella: discover the past) για την Πέλλα, το οποίο παίρνουν -μαζί με το εισιτήριό τους- οι επισκέπτες της έκθεσης. Στο έντυπο αυτό μπορούν να διαβάσουν έναν μικρό, αλλά πολύ ξεχωριστό, χαιρετισμό του Δημάρχου Πέλλας Γρηγορίου Στάμκου, στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό το έντυπο είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ από όλους τους δήμους που μοιράζεται στην κεντρική είσοδο της ΔΕΘ, τότε μπορούμε να πούμε ότι η ιδέα αυτή ήταν επιτυχημένη και το εγχείρημα μπορεί να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα προβολής του Δήμου Πέλλας και -γιατί όχι;- να αυξήσει την επισκεψιμότητά του.

Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, με αυτό τον έξυπνο τρόπο, πληροφορούνται και μαθαίνουν για την Πέλλα, το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο της, τα Οθωμανικά Μνημεία των Γιαννιτσών, τον Μακεδονικό Αγώνα...

Αναφέρει χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πέλλας:
Pella: Discover the Past

«Όταν επισκεφθείτε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, σταθείτε μπροστά στις λαβές αμφορέων από πόλεις της Μεσογείου, αυτές που έφερε στο φως η αρχαιολογική έρευνα, και τότε σκεφθείτε ότι η Πέλλα δεν είναι απλά ένας αρχαιολογικός τόπος. Είναι η πόλη του Μεγαλέξανδρου, η αφετηρία του οράματος της οικουμενικότητας και της ανοιχτοσύνης.

Αλλά ο ιστορικός χρόνος της Πέλλας δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε στους αιώνες αφήνοντας ζωντανό αποτύπωμα στην Εγνατία Οδό τα Οθωμανικά Μνημεία των Γιαννιτσών, το Μακεδονικό Αγώνα.

Σήμερα η Πέλλα είναι ένας τόπος προσιτός, ζωντανός και αυθεντικά φιλόξενος. Κάθε ταξίδι στην Πέλλα σε αποζημιώνει με νέες εμπειρίες, διαφορετικές εικόνες και συναισθήματα».

Κόκκινα κινέζικα φαναράκια στο Δημαρχείο Πέλλας


Παράλληλα, επειδή, ως γνωστόν, η Κίνα είναι η τιμώμενη χώρα στην 82η ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Πέλλας στόλισε το Δημαρχείο, στα Γιαννιτσά, με τα χαρακτηριστικά κόκκινα φαναράκια.

Ο Δήμος Πέλλας μαζί με τον Δήμο Βέροιας είναι οι μοναδικοί στη Βόρεια Ελλάδα (εκτός από τους Δήμους του συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης) που προχώρησαν σε αυτό τον στολισμό.

Η συνεργασία αυτή, που «εγκαινιάστηκε» φέτος, μεταξύ του Δήμου Πέλλας και της Δ.Ε.Θ., αναμένεται να ανοίξει νέους δρόμους και να είναι η απαρχή μίας εποικοδομητικής συνεργασίας για πολλά χρόνια στο μέλλον.

Τελικά, χωρίς λεφτά μπορείς να κάνεις πολλά, αρκεί να υπάρχουν ιδέες και βούληση...


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Δλδ είχαμε μια ευκαιρία να προβάλλουμε τον δήμο μας και το καλύτερο που σκέφτηκαν ήταν αυτό; Δε λέω καλή η σκέψη αλλά η φάτσα του Στάμκου τι χρειαζόταν; Πρόβαλε τις ομορφιές και το πολιτισμό όχι τη φάτσα του στάμκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γω θα προτιμουσα να εχει μια εικονα μια οψη απ το μουσειο ωστε αυτοι που επαιρναν το υλικο να εβλεπαν και ως εικονα το μουσειο...να επαιρναν μια " οπτικη γευση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.