Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Tα εγκαίνια της 4ης PELLA AGRO στην Κρύα Βρύση (βίντεο)


Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, στην Κρύα Βρύση, τα εγκαίνια της 4ης Pella Agro 2017 (30η Γεωργική Βιοτεχνική Έκθεση). Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος.

Την έκθεση, η οποία αποτελεί σημαντικό θεσμό για τους επαγγελματίες του κλάδου καθώς είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της Κεντρικής Μακεδονίας, διοργάνωσε ο Δήμος Πέλλας και τα εγκαίνιά της τελέστηκαν από τους Ιερείς των τοπικών Ιερών Ναών, αλλά και των Γιαννιτσών, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Γιαννιτσών π. Ιωάννη Σπυρίδη.

Αμέσως μετά από τα εγκαίνια, απηύθυνε χαιρετισμό η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, η οποία αφού συνεχάρη το Δήμο Πέλλας και τους εκθέτες, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην διοργάνωση της έκθεσης και να τελεσφορήσουν οι σκοποί και τα οράματα των ανθρώπων της περιοχής, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «για να πάρει μπρος η οικονομία μας πρέπει να στηριχθεί πρωτίστως ο πρωτογενής τομέας, ο μόχθος του αγρότη, η κτηνοτροφία και η μεταποίηση».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός και επιχειρηματικός κόσμος της Πέλλας τα τελευταία χρόνια, καθώς όπως είπε, «διανύουμε ήδη 8 χρόνια οικονομικής κρίσης και φως στον ορίζοντα δεν φαίνεται». Σημείωσε ότι τα επιμελητήρια κατέθεσαν τις προτάσεις τους σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκαν. Παρόλα αυτά, όπως είπε, «ο επιχειρηματικός κόσμος τολμά, αλλά αν δεν σοκαριστεί η ελληνική οικονομία, λύση δεν θα υπάρξει». Κλείνοντας ο κ. Τσώτσος τόνισε με έμφαση ότι «τελικά ο πρωτογενής τομέας με τον αγρότη θα δώσει το ξεκίνημα για την ανάπτυξη».

Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος καλωσόρισε τους πολίτες και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών για την παρουσία τους, όπως φυσικά και τους εκθέτες για την συμμετοχή τους στην 4η Pella Agro, τονίζοντας:

«30 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ημέρα ίδρυσης της Γεωργικής Βιοτεχνικής Έκθεσης της Κρύας Βρύσης. Ένας θεσμός που άντεξε στο χρόνο και υποχρέωσή μας είναι να διαφυλάξουμε τη συνέχειά του και να φροντίσουμε για την αναβάθμισή του. Και μπορεί η ευθύνη αυτή να ανήκει στο δήμο ωστόσο καμία εκδήλωση και καμία δράση δεν μπορεί να έχει επιτυχία χωρίς τη δική σας συνδρομή και υποστήριξη. 
Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλους μας και ιδιαίτερα τον αγροτικό κλάδο ο οποίος τα τελευταία χρόνια πλήττεται ολοένα και περισσότερο. Και αυτό οφείλουμε να μην το ξεχνάμε.
Για να αναστρέψουμε αυτό το κλίμα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι: η πολιτεία, ο δήμος, οι γεωργοί να συνειδητοποιήσουμε και να ανταποκριθούμε με επάρκεια και ειλικρίνεια ο καθένας στο δικό του ρόλο. Ο παραγωγός του 2017 για να επιβιώσει, να αναπτυχθεί και να προκόψει ξανά, θα πρέπει να πάρει την τύχη στα χέρια του, να οργανωθεί, να διεκδικήσει νέες αγορές, να καταργήσει τους μεσάζοντες, που η δράση τους επιδρά αρνητικά στην τελική τιμή των προϊόντων καθιστώντας τα έτσι μη ανταγωνιστικά. Επίσης, να στραφεί προς την καινοτομία όπου υπάρχουν πολλά περιθώρια.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε «μια σειρά έργων και παρεμβάσεων που όταν ολοκληρωθούν θα αλλάξουν την όψη και την αισθητική ολόκληρου του δήμου», όπως στην μετεγκατάσταση του παιδικού σταθμού, σε ασφαλτοστρώσεις, ενώ, όπως είπε, άμεσα θα δημοπρατηθούν η ανάπλαση εισόδου στην Κρύα Βρύση καθώς και η ανάπλαση του οικολογικού πάρκου, ενώ θα προχωρήσει και η δημιουργία παιδικών χαρών.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Πέλλας προέτρεψε τους δημότες να εμπιστεύονται αυτούς που έχουν σχέδιο, όρεξη για δουλειά και τους λένε την αλήθεια. «Είμαι εδώ και εγώ και οι συνεργάτες μου να ακούσουμε τις προτάσεις σας, να συνεργαστούμε και να συνδιαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο και σοβαρό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής, σας περιμένω», κατέληξε.

Μετά το εθιμοτυπικό κόψιμο της κορδέλας ακολούθησε επίσκεψη στα περίπτερα της έκθεσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ακόμη οι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Σηφάκης και Γιώργος Καρασμάνης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Ζωγράφου- Τσαντάκη και Μαρία Καράμπελλα, ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Σπύρος Μάμαλης, Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των νομικών προσώπων του Δήμου Πέλλας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Στέλιος Αντωνίου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, οι πρώην βουλευτές Δ. Σταμενίτης και Ι. Τζαμτζής, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 19.00 μέχρι τις 24.00. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια μέσα από την κάμερα της ΗΕ karatzova.com:

4hpellaagro
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.