Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Πολιτική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση


ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ 100ΧΡΟΝΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗΣ με ΣΩΤΗΡΗ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ (Copy)Εκδήλωση με τίτλο : “100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση” “Ο καπιταλισμός είναι το χθές, ο Σοσιαλισμός είναι το αύριο” , πραγματοποίησε η Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γιαννιτσών ( Αίθουσα Η/Υ ).
Στην Εκδήλωση υπήρχε πλούσιο πρόγραμμα με προβολή ιστορικού βίντεο από τη μεγαλειώδη Επανάσταση των Μπολσεβίκων ενάντια στο τσαρικό καθεστώς, απαγγελίες ποιημάτων, θεατρικό δρώμενο και μουσικό πρόγραμμα. Στο χώρο λειτούργησε και Έκθεση Βιβλίου της “Σύγχρονης Εποχής” με ιστορικό-λογοτεχνικό-πολιτικό βιβλίο.
Ομιλήτής στην Εκδήλωση ήταν το μέλος της Επιτροπής Κ.Μακεδονίας & Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, που ανάφερε στην τοποθέτησή του :
“Τιμούμε σαν ΚΚΕ την 100η επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης, τους αγώνες και τις θυσίες για την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που βίωσαν κι εξακολουθούν να βιώνουν οι λαοί στον καπιταλισμό. Και αυτή η νικηφόρα επανάσταση ενέπνευσε την εργατική τάξη και όλους τους λαούς του κόσμου, απέκρουσε τις μετέπειτα ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, συνέτριψε το φασισμό που ήταν “γέννημα-θρέμα” του καπιταλισμού.
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ για 100χρονα ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗΣ με ΟΜΙΛΗΤΗ ΣΩΤΗΡΗ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ (Copy)Η φαινομενική κυριαρχία της καπιταλιστικής βαρβαρότητας δεν είναι ακλόνητη, κλονίζεται καθημερινά από τους αναταγωνισμούς των επιμέρους κρατών της, οδηγείται σε πολέμους και ανακατατάξεις. Η κρίση του βαθαίνει σε όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των ανθρώπων της εργασίας ( ανεργία, απλήρωτη & ελαστική απασχόληση, εξουθενωτική φορολογία, πανάκριβη υγεία & παιδεία,....).
Οι κατακτήσεις της Σοσιαλιστικής οικοδόμησης για τους εργαζόμενους στα παραπάνω ζητήματα επιβίωσης αναμφισβήτητες, η αναγκαιότητα της πάλης τους και σήμερα για το δικαίωμα στη ζωή παραπάνω από δεδομένη.
Πρέπει οι εργαζόμενοι και συνολικά τα λαϊκά στρώματα να πάψουν να στοιχίζονται κάτω από ξένες σημαίες, να βγούν στην αντεπίθεση με τον καθημερινό τους αγώνα για τα δικά τους δικαιώματα”, επισήμανε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος.







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.