Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα Γιαννιτσά γιόρτασαν την 105η επέτειο της απελευθέρωσής τους (βίντεο)


apelgiannt467Με πανηγυρικό τρόπο, με την παρουσία του Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλας & Αλμωπίας κ. Ιωήλ και με την συμμετοχή επισήμων, μαθητών, του στρατού, φορέων και πολιτών, εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 από τον Δήμο Πέλλας, η 105η επέτειος για την απελευθέρωση της πόλης των Γιαννιτσών από τον Τουρκικό ζυγό.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν χθες με τις καταθέσεις στεφάνων από τους μαθητές των σχολείων της πόλης των Γιαννιτσών σε ιστορικά Μνημεία της πόλης (προτομές Μακεδονομάχων, Δημάρχου Θ. Μαγκριώτη, Μνημείο Μακεδονικού Αγώνα και Μνημείο Εθνικής Αντίστασης) και συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί με τη Δοξολογία στον ιστορικό Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από την Ελισάβετ Χλαπουτάκη, Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Γιαννιτσών.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μεγάλη παρέλαση μαθητών, συλλόγων και στρατού στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Εκτός του Σεβασμιωτάτου κ. Ιωήλ, στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρ. Στάμκος, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι Βουλευτές Πέλλας Θ. Τζάκρη, Γιάννης Σηφάκης και Γιώργος Καρασμάνης, η αναπλ. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αηδονά, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών κ.α.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο από τις εκδηλώσεις μέσα από την κάμερα της ΗΕ karatzova.com:
 

parelasigiannitswn2017

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.