Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αθώοι οι αγρότες της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης για τα μπλόκα του 2016


Την πόρτα του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης πέρασαν αγρότες της Χαλκιδικής και περιοχών της ανατολικής πλευράς της πόλης για τις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους τον Φεβρουάριο του 2016.

Ειδικότερα, δέκα πρόεδροι αγροτικών συνεταιρισμών από τους δύο νομούς κλήθηκαν ενώπιον του ακροατηρίου του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας από κοινού και κατά μόνας σε παρακώλυση συγκοινωνιών, κατ’ εξακολούθηση, η οποία είχε σημαντική διάρκεια. Πρόκειται για τα μπλόκα με τρακτέρ που είχαν στηθεί στον κόμβο του Αεροδρομίου «Μακεδονία», στην αερογέφυρα της Θέρμης και στα «Πράσινα Φανάρια».

Στη δίκη κατέθεσε πλήθος μαρτύρων υπεράσπισης και η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική για τους κατηγορούμενους.«Ομόφωνα ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας μάς έκριναν αθώους. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για όλους τους συναδέλφους που επί 40 ημέρες βρισκόμασταν στους δρόμους διεκδικώντας λύση στα προβλήματα του κλάδου», σχολίασε μιλώντας στο halkidikifocus.gr το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών Δημήτρης Παπαδάκης.

Όπως γνωστοποίησε, ανάλογες δίκες αναμένεται να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και για τις κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα στις αρχές του 2017. «Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ημερομηνία εκδίκασης, βρισκόμαστε σε αναμονή ευελπιστώντας ότι θα δικαιωθούμε και πάλι», υπογράμμισε ο κ. Παπαδάκης.

Στα Γιαννιτσά

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος «Ενότητα» Πέλλας καλεί όλους τους αγρότες και όλους τους φορείς της ευρύτερης περιοχής του νομού Πέλλας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας-συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους, που δικάζονται τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου από το Δικαστήριο των Γιαννιτσών.

Η συγκέντρωση θα γίνει το πρωί της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου, έξω από το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.