Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στο 30 με 40% η απορρόφηση των επιλαχόντων νέων αγροτών


Σε ποσοστό 30 έως 40% φθάνει η απορρόφηση των επιλαχόντων του προγράμματος νέων αγροτών η οποία θεωρείται σίγουρη, όπως ανέφερε ο υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου το απόγευμα του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου στο Επιμελητήριο του Αγρινίου, στα πλαίσια περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία.

Επίσης, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο υφυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της συνολικής απορρόφησης των επιλαχόντων για όλη τη χώρα.

Επί του θέματος των επιλαχόντων νέων αγροτών αναφέρθηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου το απόγευμα της Δευτέρας, 2 Οκτωβρίου, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο «Παυσίλυπο» της Καρδίτσας με θέμα «Ο Ρόλος της Κτηνοτροφίας στην Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας».

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως στο πρόγραμμα θα ενταχθεί και η πλειοψηφία όσων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν τις προϋποθέσεις, μετά την ευόδωση προσπαθειών για εξασφάλιση πόρων από υπερδεσμεύσεις. Επίσης, δήλωσε πως συνολικά θα ξεπεράσουν τις 13.000-14.000 οι αγρότες που θα ενταχθούν. 

Παράλληλα, τόνισε πως θα προβλεφθεί ενισχυμένη μοριοδότηση των ενδιαφερόμενων νέων αγροτών στα υπόλοιπα επί μέρους προγράμματα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να έχουν δυναμική προτεραιότητα στις επενδυτικές τους προσπάθειες.

Καταλήγοντας στο θέμα των νέων αγροτών στάθηκε στις στρεβλώσεις και αδικίες εις βάρος τους, που προέκυψαν από τον τρόπο κατανομής των ιστορικών δικαιωμάτων τους, στη διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ το 2013 και το 2014, και δήλωσε πως μετά από μάχες που δόθηκαν πολλοί νέοι αγρότες θα επανακτήσουν το 2017 δικαιώματα με αξία που θα προσεγγίζει την περιφερειακή μοναδιαία αξία του έτους 2019. «Δεν είναι η λύση που θέλαμε, είναι όμως αυτή που μπορούσαμε να κάνουμε, εντός κοινοτικού πλαισίου» επισήμανε. 

paseges.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 54,39 ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΡΙΑ,ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΟΘΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.