Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με την καθιερωμένη εκδήλωση ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Παιονίας ΕΥΚΡΑΝΤΗ τίμησε και φέτος το έπος του "40"


Το " ΝΙΚΗΣ ΣΑΛΠΙΣΜΑ "ξεκίνησε με χαιρετισμό - μήνυμα της προέδρου κ.Γαρυφαλλιάς Καρβουνιάρη η οποία μίλησε για το θαύμα του "40. Ενος θαύματος που προστέθηκε στην μακρά αλυσίδα

Παρόμοιων γεγονότων στην Ιστορία του Ελληνισμού. Ενος θαύματος που είχε πολλές προϋποθέσεις.Με βασικότερη όμως την ενότητα και την ομοψυχία των Ελλήνων.Μια προϋπόθεση που χάριζε πάντα τις μεγάλες επιτυχίες από Έθνος και Λαό.Μια ομοψυχία που οδήγησε από τις Θερμοπύλες στις Πλαταιές, από την ταπείνωση του 1897 στο θρίαμβο του
1912-13.Μια ενότητα που οδήγησε στην εποποιία του γειτονικού μας Σκρα. Μια ενότητα που όταν εξέλιπε τρία χρόνια αργότερα, οδήγησε στην εθνική καταστροφή του 1922.Μια ενότητα που μέσα από τεράστιες δυσκολίες, ζωντάνεψε ξανά με τρόπο θαυμαστό και οδήγησε τον Λαό όλων των τάξεων στο Αλβανικό Μέτωπο μόνο με την επιλογή της ΝΊΚΗΣ.Μια ενότητα βέβαια, που λίγο αργότερα εξέλιπε και πάλι και οδήγησε σε καταστροφικούς αλληλοσπαραγμους με θύμα ξανά τη χώρα και την κοινωνία. Σημερα αυτή η ενότητα,η συνεννόηση και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητες ίσως όσο ποτέ άλλοτε. 

Σήμερα σε καιρούς ,που επιφανειακά δείχνουν ειρηνικοί,η πατρίδα και ο λαός καλούνται να δώσουν μια πρωτόγνωρη μάχη. Αυτή τη φορά χωρίς πολεμικά όπλα,χωρίς αίμα. Ειναι μια μάχη ένα τια στην οπισθοχώρηση, την φτώχεια,την απόγνωση.Τα αίτια της συμφοράς έχουν παραταθεί και είναι γνωστά και αποδεκτά,από οποία οπτική γωνία και αν τα κοιτάει κάνεις. Ειναι καιρός όμως να αφήσουμε πίσω την απόρριψη ευθυνών για τα αίτια της συμφοράς. Ειναι και πάλι ο καιρός της Ενότητας, της Αλληλεγγύης,της απόφασης για κοινή δράση με πνεύμα ανυποχώρητο και αισιόδοξο.Και κατέληξε λέγοντας πως είναι καιρός να ακούσουμε όλοι το νέο " ΝΊΚΗΣ ΣΆΛΠΙΣΜΑ " και να λάβουμε μέρος στον κοινό αγώνα με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια. Το οφείλουμε στη Πατρίδα και στις επόμενες γενιές. Είναι το πιο δύσκολο και το πιο συναρπαστικό Χρέος μας.

Στη συνέχεια οι αφηγητές Ειρήνη ΓΙΑΝΝΕ και Γιωργος Καπετανάκης οι οποίοι είχαν επιμεληθεί τα κείμενα έκαναν ένα ιστορικό ταξίδι το οποίο εμπλουτίστηκε από οπτικό υλικό
και τραγούδια από την αθάνατη φωνή τηςΣοφίας Βέμπο.Ιστορικη αναφορά έγινε για την περιοχή Πολυκαστρου ,μαρτυρία από το βιβλίο του κ Δικαιου Βασιλειάδη.Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα η εκδήλωση έκλεισε με ιδιαίτερη αναφορά στην συμβολή των Κρητών στον αγώνα κατά των κατακτητών .

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα παιδικά τμήματα και το τμήμα ενηλίκων Πολυκαστρου
του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς καθώς και χορευτές από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌ συλλογο
Κουφαλιων "Ο Αριστοτελης "τα οποία χόρεψαν χορούς της Ηπείρου και της Κρήτης αντίστοιχα.

ΤΟ Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί όλους αυτούς που συμμετείχαν και βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εξαιρετική εκδήλωση.Ευχαριστει επίσης τον π. Δωρόθεος, τον βουλευτή της ΝΔ του νομού μας κ.Γεωργιο Γεωργαντά, τους δημοτικούς συμβούλους Κ.Κωστα Σιωνιδη ,Γιώργο Γεωργιτσαρο ,Αιμίλιο Δεβετζοπουλο και Μπερμπεριδου Ελένη,τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής κ.Αντωνη Παπαδόπουλο ,τους εκπροσώπους Συλλόγων και Φορέων της περιοχής Παιονίας και όλους τους πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.