Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αντιπλημμυρικά έργα στον Λουδία και την πολύπαθη τάφρο 66

Το Π.Σ. Κ. Μακεδονίας ενέκρινε τον τρόπο δημοπράτησης του έργου με επιλογή αναδόχου και εφαρμογή της ανοιχτής διαδικασίας για έργα κάτω των ορίων

Παρεμβάσεις για τη διατήρηση της διοχετευτικότητας και τη συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Λουδία και της Τάφρου 66 προγραμματίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εργασίες κρίνονται απαραίτητες λόγω καταστροφών στα αντιπλημμυρικά έργα τα περασμένα χρόνια και εμφάνισης μεγάλου πλημμυρικού φορτίου στην περιοχή που ανήκει γεωγραφικά στην αρμοδιότητα των Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας και Ημαθίας, ειδικότερα στους δήμους Σκύδρας και Αλεξάνδρειας.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε χθες Δευτέρα τον τρόπο δημοπράτησης του έργου με επιλογή αναδόχου και εφαρμογή της ανοιχτής διαδικασίας για έργα κάτω των ορίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, προβλέπεται να γίνουν εργασίες εκσκαφής του αναχώματος και ανακατασκευής του, απομάκρυνσης των φερτών υλικών από τις θέσεις των γεφυρών, ανακατασκευής του αναβαθμού και διαμόρφωσης των πρανών.

Στόχος των έργων είναι η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων και η βελτίωση της ομαλής υδραυλικής λειτουργίας της τάφρου, ώστε να επανέλθει η κατάσταση διαχείρισης της ροής με τη μείωση του ενεργειακού φόρτου της. Σημειώνεται, ότι η Τάφρος 66, κάθε χρόνο, κατά την περίοδο μεταποίησης των φρούτων, δέχεται οργανικό ρυπαντικό φορτίο από τις βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Για απώλεια κονδυλίων έκανε λόγο ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» Γιάννης Ανδρίτσος, ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας» Γιώργος Θεοδωρόπουλος επισήμανε ότι τίθεται ζήτημα κατάτμησης των έργων. Ο Δημήτρης Μούρνος από την παράταξη «Συμμετέχω» μίλησε για μεγάλο περιβαλλοντικό ζήτημα στην Τάφρο 66 και σημείωσε ότι δεν γίνονται σχετικές ρηξικέλευθες παρεμβάσεις, όπως θα έπρεπε. Το έργο θα έπρεπε να ειδωθεί με μία πιο ολοκληρωμένη ματιά υπογράμμισε η Νιόβη Παυλίδου από τους «Πολίτες Μπροστά». Λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις της «Ελληνικής Αυγής», της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Ανταρσίας».

Πηγή: voria.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…