Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σηφάκης: Οι αγρότες θα πληρωθούν κανονικά αποζημιώσεις για τις βροχοπτώσεις στα ροδάκινα


sifapost39 Το 20% από τον ΕΛΓΑ που απομένει από τις   αποζημιώσεις του 2016 θα πληρωθεί ως εξής :
 Το 9 % στο τέλος της επόμενης βδομάδας
 Το υπόλοιπο 11% ( μετά την έγκριση της   τροποποίησης του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ   από το Υπ. Οικονομικών) που προβλέπεται από   τέλος Οκτωβρίου ως τέλος Νοεμβρίου.
 Πριν τα Χριστούγεννα ο ΕΛΓΑ θα δώσει περίπου 15 εκατ. πανελλαδικά για αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2017, μέρος εξ αυτών θα είναι αποζημιώσεις και στην Πέλλα.

Ο Υπουργός συναντήθηκε με τον βουλευτή στα πλαίσια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στην Βουλή και τον διαβεβαίωσε ότι η απόφαση του που ανακοινώθηκε στην ΔΕΘ (για την αποδοχή του πορίσματος της επιστημονικής επιτροπής για τις έντονες βροχοπτώσεις του Ιουλίου στα ροδάκινα) θα εφαρμοστεί.

Θα ασχοληθεί με αυτό από την επόμενη βδομάδα, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την πληρωμή των αγροτών μέσα σε δύο το πολύ μήνες για τα ευπαθή προϊόντα ( οπωροκηπευτικά, γάλα, κρέας, κλπ) που ψηφίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή.
Τις ίδιες μέρες θα ασχοληθεί με τους νέους αγρότες ( επιλαχόντες κλπ)








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Αυτά γινοντε πρωτη φορά στον ελγα και είναι παράνομο να μας κράταγε τα λεφτά 8μηνες.όσο για τη βροχόπτωση κοροϊδία μεγάλη μέχρι να αποφασησετε θα πιάσουμε καλοκαίρι και τι θα δούνε τώρα οι γεωπόνοι του ελγα;δώστε στεμματική ενυσχηση στα ροδάκινα και νεκταρίνια βοήθησε γενικά τους αγρότες γιατί στην Πέλλα ο Σύριζα δεν θα βγάλει βουλευτή.τα ψέματα τελείωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν δεν κρατείτο το 20% πίσω ( που πληρώνεται τώρα) κάποιοι συνάδελφοι σας αγρότες ( ή εσείς) δεν θα είχαν πληρωθεί ούτε το 80% αφού τα χρήματα του ΕΛΓΑ είναι τα δικά σας χρήματα και είναι δεδομένα. Να χαίρεστε που επιτέλους παίρνονται σωστές αποφάσεις και δεν ωφελούνται μόνο οι ημέτεροι ( κολλητοί των κομματικών γραφείων). Χάλασε η σούπα στους διάφορους ( γνωστούς άγνωστους) που με τηλέφωνα κανόνιζαν τι θα πάρει ο ένας και τι ο άλλος.
      Όσο για το ποιός θα βγάλει βουλευτή ή όχι θα το δούμε σε δυό χρόνια. Στο σπίτι τους θα πάνε αυτοί που κορόϊδεψαν τους αγρότες στις δενδρώδεις καλλιέργειες και τους έδωσαν ψίχουλα στις επιδοτήσεις

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΙΛΑΣ? ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΥΤΕ ΕΙΔΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΜΠΑΡΓΚΟ.

      Διαγραφή
    3. O ανθρωπος λέει για την μη εξόφληση και εσυ του τσαμπουνάς για τους προηγούμενους. Μαλλον οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι διότι ποτέ δεν πλήρωσαν έναντι κατόπιν πορίσματος. Και με ενδιαφέρει να μου εξηγήσεις με ποιον τρόπο μείναν δίχως μεγάλες επιδοτήσεις οι δενδροκαλλιεργητές. Μπορείς;

      Διαγραφή
  2. ΦΩΣΤΗΡΑ ΣΗΦΑΚΗ ,ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραφείο βουλευτή Γιάννη Σηφάκη5 Οκτωβρίου 2017 στις 12:49 μ.μ.

      Για ποιές ζημίες; του 2017; πότε πληρώθηκαν οι αγρότες τις αποζημιώσεις την ίδια χρονιά; η πληρωμή θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2018 και ίσως να ξεκινήσουν ( για κάποια μικρά ποσά) από τον Δεκέμβριο του 2017.

      Διαγραφή
  3. Που εισαι ρε ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ τοσο επικαιρος οσο ποτε.Βγαλαμε τα ματια μας μονη μας.Το ξερουμε καλα ολοι οι αγροτες αυτο ασχετος αν το ψηφιζαμε η οχι.Τωρα οσο και να γραφεται και να λετε ειναι αργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καποιοι απο εμας εχουμε σχεδον ολοσχερη καταστροφη στα δεντρα μας. Πραγμα που σημαινει οτι θα εχουμε απο μειωμενη εως και μηδενικη παραγωγη παραγωγη την επομενη σεζον. ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΕΛΓΑ.Οπως ΠΑΝΤΑ σαν ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ? Θα πρεπει να το εξετασει πολυ σοβαρα το υπουργειο το θεμα αυτο.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το απόθεμα του ελγα 50εκ που είναι κύριε σηφακη ;στην τράπεζα της Ελλάδας.γιατί το πηγατε εκεί;για να πληρωσετε τους ημετερους.με τα δικά μας λεφτά . και τώρα δεν έχετε να πληρωσετε .γιαυτό κρατησατε το 20% τα ίδια κάνατε και με τον οπεκεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελουν και οι πετρες με αυτα που σε εβαλαν να λες, ζηλεψες τον Αυτια η τον Πορτοσαλτε απο τον ΣΚΑΙ; μονο οι ψευτικες ειδησεις( fake news) σας εμειναν, δεν θα σας σωσουν παντως

      Διαγραφή
    2. Το πραγματικό έλλειμμα του ΕΛΓΑ είναι 2.5 δις ευρώ Τα 50εκ του φετινου πλεονάσματος είναι ψίχουλα μπρος στο συνολικό έλλειμμα !!!Όλων μυαλό είναι στο πάρε από τους άλλους και δώσε σε μας!!!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.