Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα κατάφερε ο ιερέας Θεόδωρος Περπερίδης από τις Αμπελειές Πέλλας - Ολοκλήρωσε τον Σπάρταθλο! (βίντεο)


Ο μεγαλύτερος στόχος του στον αθλητικό τομέα ήταν να καταφέρει να ολοκληρώσει το Σπάρταθλο, όπου προκρίθηκε να συμμετάσχει φέτος.

Αυτό δήλωνε, μεταξύ άλλων, πριν από λίγους μήνες ο υπερμαραθωνοδρόμος, μέλος της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών, ιερέας των Αμπελειών π. Θεόδωρος Περπερίδης, σε συνέντευξή του στην Η.Ε. Karatzova.com, ο οποίος τελικά τα κατάφερε!!!

Μπορεί ο Λιθουανός υπερμαραθωνοδρόμος Σορόκιν να έφτασε πρώτος στον τερματισμό του φετινού Σπαρτάθλου, που διοργανώθηκε 29 και 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ένας άλλος αθλητής που συμμετείχε σε αυτήν την τιτάνια δοκιμασία συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων με την συμμετοχή του. Φέτος το ενδιαφέρον και τα βλέμματα τράβηξε ένας Σπαρταθλητής, διαφορετικός από τους άλλους, που δεν φορούσε φανέλα και σορτσάκι, αλλά… ράσα.

Ο π. Θεόδωρος Περπερίδης, που αποφάσισε να δοκιμάσει τα όρια του τρέχοντας στα βήματα του Φειδιππίδη από την Αθήνα έως την Σπάρτη, συγκίνησε τη στιγμή του τερματισμού του, ο οποίος τερμάτισε έχοντας τα χέρια του σηκωμένα στον ουρανό κρατώντας τη γαλανόλευκη και καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του.

Ο υπερμαραθονοδρόμος ιερέας από τις Αμπελειές είχε τοποθετήσει «ψηλά τον πήχη» για φέτος και εκπλήρωσε ένα από τα όνειρά του.
Ο Σπάρταθλος είναι ένας απαιτητικός αγώνας διάρκειας 36 ωρών που ξεκινά από την Ακρόπολη και καταλήγει στην Σπάρτη στο άγαλμα του Λεωνίδα. Η απόσταση υπολογίζεται περίπου στα 247χλ. Η επιφάνεια είναι κυρίως ασφαλτική με πολύ μεγάλες ανηφόρες αλλά και κατηφόρες αντίστοιχα. Συμμετέχουν κάθε χρόνο 390 υπερμαραθωνόδρομοι απ’ όλο τον κόσμο. Την Ελλάδα αντιπροσωπεύουν 60 αθλητές. Για να πάρει κάποιος μέρος πρέπει να έχει και τις απαραίτητες προϋποθέσεις, δηλαδή να έχει διανύσει μέσα σε επίσημο αγώνα είτε 100χλμ σε 10 ώρες, είτε 180χλμ σε 24 ώρες, είτε 280χλμ σε 48 ώρες κ.τ.λ. 
Το επίτευγμα του π. Θεόδωρου ήταν 181χλμ σε 23 ώρες και 40 λεπτά.

Υπενθυμίζουμε τι έλεγε στη συνέντευξή του στις 27/3/2017 στην εφημερίδα μας: «Ο μεγαλύτερος στόχος μου σαν χριστιανός και πιο συγκεκριμένα σαν Ιερέας είναι να πάω στον παράδεισο και γι’ αυτό αγωνίζομαι καθημερινά με τα πάθη μου να καταφέρω να τα δαμάσω. Ο μεγαλύτερος στόχος μου τώρα στον αθλητικό τομέα είναι να καταφέρω να ολοκληρώσω το Σπάρταθλο. Αυτοί οι 2 στόχοι για μένα είναι το όνειρο της ζωής μου και με την βοήθεια του Θεού τους συνδυάζω καθημερινά και τους δυο και πιστεύω να τους εκπληρώσω. Πιστεύω πως ο ένας με βοηθάει να πετύχω τον άλλον».

Συγχαρητήρια πατέρα Θεόδωρε!!!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.