Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δικαίωση για τον πρώην πρόεδρο της Ε.Α.Σ. Γιαννιτσών Κυρ. Τσάτσο: Απαλλάχθηκε από την κατηγορία της «απιστίας»


Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση του προέδρου της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ.) Γιαννιτσών Κυριάκου Τσάτσου, ο οποίος από το 2011 μέχρι πρόσφατα βίωσε μια μεγάλη δικαστική περιπέτεια που τον ταλαιπώρησε από κάθε άποψη (κοινωνικά, οικογενειακά, ψυχολογικά, οικονομικά, πολιτικά κ.λ.π.).

Ειδικότερα, ο κ. Τσάτσος απαλλάχθηκε από την κατηγορία (σε βαθμό κακουργήματος) της «απιστίας κατ΄ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των τριάντα χιλιάδων 30.000 ευρώ», που αντιμετώπιζε για την γνωστή υπόθεση διάθεσης προϊόντων της συνεταιριστικής οργάνωσης σε εταιρείες του εξωτερικού (Αίγυπτος και Ιταλία), από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο του 2010, όταν ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Γιαννιτσών. Ο ανεψιός του, Τηλέμαχος Τσάτσος, αντιμετώπιζε την κατηγορία της «απλής συνέργειας» στην απιστία.

Όπως όμως απεφάνθη σχετικά η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Γιαννιτσών κ. Στυλιανή Μπογδάνη, ο κ. Τσάτσος παραπλανήθηκε και εξαπατήθηκε από τις εν λόγω εταιρείες, οι οποίες, αν και παρέλαβαν το εμπόρευμα, δεν πλήρωσαν ποτέ το αντίστοιχο τίμημα. Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για τον έτερο κατηγορούμενο, ο οποίος επίσης απαλλάχθηκε από την κατηγορία.

Απαλλακτικό βούλευμα

«Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος –πρόεδρος της εγκαλούσας, Κυριάκος Τσάτσος, ήταν ενήμερος για την αφερεγγυότητα και (κατ΄ ουσίαν) για την εγκληματική συμπεριφορά των εκάστοτε συμβαλλομένων της ένωσης, πολύ δε περισσότερο ουδόλως προέκυψε ότι αυτός συμμετείχε καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στις ενέργειες αυτές. Αντίθετα, με σαφήνεια συνάγεται ότι το σύνολο των ενεργειών του κατευθυνόταν στη διασφάλιση των συμφερόντων της εγκαλούσας ένωσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Πιο αναλυτικά, στο απαλλακτικό βούλευμα επισημαίνεται ότι «δεν προκύπτουν, κατά την κρίση του παρόντος Συμβουλίου, επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την παραπομπή των κατηγορουμένων στο ακροατήριο του αρμόδιου δικαστηρίου για τις αποδιδόμενες σ΄ αυτούς αξιόποινες πράξεις της απιστίας κατ΄ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ ως προς τον πρώτο κατηγορούμενο και της απλής συνέργειας σ΄ αυτήν ως προς τον δεύτερο κατηγορούμενο».

Έτσι λοιπόν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών απεφάνθη να μην γίνει κατηγορία σε βάρος των παραπάνω κατηγορουμένων.

Υποψήφιος πρόεδρος και πάλι;

Μετά από αυτή την εξέλιξη και την δικαίωση για τον Κυριάκο Τσάτσο, το ερώτημα που γεννάται είναι αν θα ξανασχοληθεί με την (πρώην) Ένωση Γιαννιτσών, δηλαδή αν θα θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου για την ανάδειξη Δ.Σ. στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πέλλας, διάδοχο της Ε.Α.Σ. Γιαννιτσών...
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.