Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κώστας Μπαλτζής: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε ακόμη επιτύχει το μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία


«Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλη από το να έχουμε φανεί άξιοι της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και να σταθούμε υπερήφανοι ενώπιον του στην επόμενη εκλογική διαδικασία». Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στην Η.Ε. «karatzova.com» ο Συντονιστής στην Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών -Δήμου Πέλλας, Κώστας Μπαλτζής σχετικά με τις προκλήσεις στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ανταποκριθεί το επόμενο διάστημα. 

Ο Συντονιστής της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών απαντώντας σε ερώτηση για τις επόμενες δημοτικές εκλογές αναφέρθηκε στην «επιθυμία (σ.σ. της τοπικής οργάνωσης) για ευρύτερες συνεργασίες με σκοπό ένα νέο ξεκίνημα για το Δήμο Πέλλας», προσθέτοντας με διάθεση αυτοκριτικής ότι «πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, έχουμε πικρή εμπειρία από τα λάθη του παρελθόντος, λάθη τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει, και ούτε βέβαια διακατεχόμαστε από μία τέτοια διάθεση, να επαναλάβουμε». 

Σε ότι αφορά στον ρόλο των τοπικών κομματικών οργανώσεων επισημαίνει ότι «υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ενδεχομένως αισθητά, τόσο αναφορικά με το ΄΄ενεργό΄΄ όσο και με το ΄΄ουσιαστικό΄΄ της παρουσίας μας ως κομματικές οργανώσεις», ενώ για το μεγάλο «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία παραδέχεται ότι «ακόμη δεν το έχουμε επιτύχει, στο βαθμό τουλάχιστον που οραματιζόμασταν». 

Σχετικά με τις διαδικασίες στην κεντροαριστερά σημειώνει: «Βιώνουμε μία παγκόσμια ίσως πρωτοτυπία, πρώτα να κάνουμε λόγο για το ποιος θα ηγηθεί ενός νέου κόμματος και κατόπιν, αναλόγως του ποιος/α θα είναι αυτός/ή που θα αναλάβει τα ηνία του, να αρχίσουν οι συζητήσεις για το πως θα είναι το κόμμα». 

Αναφορικά με την δράση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα αναφέρει ότι «σκοπός μας ήταν και είναι η αγαστή συνεργασία και στήριξη και των δύο βουλευτών μας προς όφελος του συνόλου», ενώ για τα δύο μεγάλα έργα των παρακάμψεων Χαλκηδόνας & Γιαννιτσών και της προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης με την Θεσσαλονίκη μέσω Γιαννιτσών, επισημαίνει ότι μετά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Σπίρτζη στο Νομό μας «οι πολίτες θα πρέπει να είναι πιο αισιόδοξοι για την υλοποίηση αυτών των δύο έργων». 

Ολόκληρη η -ενδιαφέρουσα- συνέντευξη του κ. Μπαλτζή στην Η.Ε. «karatzova.com» έχει ως εξής: 

Ερώτηση: Κε Μπαλτζή είστε Συντονιστής στην Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών -Δήμου Πέλλας. Πιστεύετε ότι είναι ουσιαστικός και ενεργός ο ρόλος των τοπικών κομματικών οργάνων; 

Απάντηση: Κε Μπουλουσάκη, αφού αρχικά σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας καθώς και με το αναγνωστικό κοινό της ηλεκτρονικής εφημερίδας του νομού μας karatzova.com, θέσεις και απόψεις μου για ζητήματα ευρύτερου πολιτικού αλλά και τοπικού ενδιαφέροντος, να επισημάνω αναφορικά με το ερώτημα σας πως ορθό είναι να εξετάσουμε πρώτα το πως ορίζεται το «ουσιαστικό» και «ενεργό» του ρόλου των τοπικών κομματικών οργάνων ενός κόμματος της Αριστεράς και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα δεν είμαστε γραφεία ρουσφετιών ή έστω ευρέσεως εργασίας, αυτό δε που οφείλουμε όμως να πράττουμε είναι το να στηρίζουμε και να κοινωνούμε προς το λαό το κυβερνητικό έργο, ταυτόχρονα όμως να λειτουργούμε και ως δίοδοι επικοινωνίας από το λαό προς τους κυβερνώντες των αιτημάτων του, και προφανώς να κρίνουμε, ακόμη και να διορθώνουμε όταν είμαστε σε θέση, τις όποιες ολιγωρίες ή/και αστοχίες της Κυβέρνησης –ουδείς τέλειος, εξάλλου. Επίσης, ως Κόμμα της Αριστεράς εντός των υποχρεώσεων μας είναι η στήριξη των αδυνάτων, η μάχη κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, η στήριξη –όχι άκριτη, βέβαια– των κινημάτων προς όφελος του συνόλου, ας μην μακρηγορήσω. Ανταποκρίνονται οι τοπικές κομματικές οργανώσεις στο παραπάνω ρόλο τους; Ως ένα σημαντικό, εκτιμώ, βαθμό, ναι. Είναι ουσιαστικές οι παρεμβάσεις τους; Έχουν πρακτικό αποτέλεσμα; Προφανώς ο ρόλος των κομματικών οργανώσεων, του Κόμματος γενικότερα, δεν είναι η άσκηση εκτελεστικής εξουσίας. Εντός λοιπών του προαναφερθέντος πλαισίου, ναι, είναι και ουσιαστικός ο ρόλος τους. Βέβαια, το αν και σε τι βαθμό εισακούγονται από την κεντρική εξουσία, το ποιος ο βαθμός παρέμβασής τους, είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων, ας μην αιθεροβατούμε. Είμαστε ικανοποιημένοι; Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ενδεχομένως αισθητά, τόσο αναφορικά με το «ενεργό» όσο και με το «ουσιαστικό» της παρουσίας μας ως κομματικές οργανώσεις αλλά και μεμονωμένα στελέχη στα κοινωνικοπολιτικά τεκταινόμενα. 


Ερ: Φαίνεται ότι οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν «κλειστές» στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες. Είναι έτσι; Γιατί συμβαίνει αυτό; 

Απ: Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη του ’15, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την αναγκαιότητα του ανοίγματος του Κόμματος στην Κοινωνία και την αντιστοίχισή του με την ευρεία εκλογική και κοινωνική του βάση, κάτι που τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία, κάτι που περιγράφηκε επακριβώς και στην πολιτική απόφαση του 2ου Συνεδρίου μας ένα χρόνο μετά. Ας μου επιτρέψετε να μη συμφωνήσω στο ότι “οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν «κλειστές» στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες” και αυτό, τόσο με βάση την εμπειρία μου από τη λειτουργία της Οργάνωσης μας στα Γιαννιτσά, όσο και από τη γενικότερη πληροφόρηση που έχω από κομματικές οργανώσεις μας από πολλά μέρη της επικράτειας. Έχει πλέον καταστεί σαφές ότι παθογένειες του παρελθόντος, αποτέλεσμα ελιτίστικων απόψεων και στάσεων που είχαν παλαιότερα εμφανιστεί στο εσωτερικό του Κόμματος, αποτελούν πλέον παρελθόν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα ανοιχτό προς όλες και όλους που ενστερνίζονται, ως ένα βαθμό έστω, τις απόψεις και θέσεις που συνάδουν με τις αξιακές αρχές και το ήθος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και επιθυμούν να συμπορευτούν με τα οράματα μας για τη χώρα και την Κοινωνία. 

Ερ: Γιατί μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πετύχει το μεγάλο «άνοιγμα» στην κοινωνία; Μήπως τελικά δεν το θέλει; 

Απ: Εύλογο το ερώτημά σας, οφείλω όμως να σας διαβεβαιώσω πως όχι μόνο επιθυμούμε το μεγάλο «άνοιγμα» στην κοινωνία, αυτό αποτελεί και μία εκ των βασικών μας προτεραιοτήτων. Θα συμφωνήσω όμως μαζί σας, ας μην εθελοτυφλούμε, ακόμη δεν το έχουμε επιτύχει, στο βαθμό τουλάχιστον που οραματιζόμασταν. Διάφοροι οι λόγοι. Πρέπει να παραδεχτούμε πως παρά την αναστροφή του αρνητικού κλίματος στην ελληνική οικονομία, παρά την αισθητή βελτίωση των μακροοικονομικών δεικτών, παρά τις εμφανέστατες –και παραδεκτές όχι μόνο από εμάς– άμεσες προοπτικές εξόδου της χώρας μας από την κρίση, ο ελληνικός λαός σε μία σημαντική μερίδα του δεν έχει δει ακόμη τη βελτίωση που προσμένει στην καθημερινότητά του. Ταυτόχρονα ας μην υποτιμούμε τον συνεχή βομβαρδισμό παραπληροφόρησης και μαύρης προπαγάνδας από μεγάλη μερίδα των μιντιακών μέσων. Ας μην ξεχνάμε δε και την τάση αποπολιτικοποίησης πολλών συμπολιτών μας –δε θα έλεγα άδικα με τα όσα έχουν βιώσει επί δεκαετίες. Και βέβαια, παίζει και αυτό το ρόλο του, είναι και η απογοήτευση μερίδας του πληθυσμού που περίμενε το κάτι περισσότερο, τουλάχιστον έως τώρα, από εμάς. Αυτό που προσωπικά όμως αντιλαμβάνομαι, και μου δίνει δύναμη και ελπίδα, είναι πως ο κόσμος τηρεί μία στάση αναμονής απέναντι στην Κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ. Αναγνωρίζει τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλλουμε, χαιρετίζει τα όσα θετικά έχουν επιτευχθεί, βλέπει ξεκάθαρα πως «δεν είμαστε σαν τους άλλους». Και ας το έχουμε κατά νου, για την επίτευξη και περισσότερο τη διατήρηση, αυτό είναι το πλέον ουσιώδες, μεγάλων «ανοιγμάτων» προς την Κοινωνία χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Έχω να προσθέσω μόνο πως πλέον, και με ορατά τα σημάδια της ανάκαμψης της χώρας, έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε την Κοινωνία πιο κοντά μας, πάντα όμως μέσω και της εντατικοποίησης των προσπαθειών μας τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. 

Ερ: Μετά από σχεδόν δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πώς εκτιμάτε ότι πρέπει να διαμορφωθούν οι διαχωριστικές γραμμές και να διασαφηνιστούν οι ρόλοι ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κόμμα; 

Απ: Από τις πρώτες ημέρες ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρη η επιθυμία για τη διατήρηση διακριτών ρόλων μεταξύ Κόμματος και Κυβέρνησης. Σε γενικές γραμμές η συγκεκριμένη τάση στέφθηκε από επιτυχία, η φυσιολογική όμως μεταπήδηση αρκετών ικανών κομματικών στελεχών σε κυβερνητικές θέσεις είχε μία αρνητική, ως απόλυτα αναμενόμενο και φυσιολογικό, επίδραση στη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού. Επί της παρούσης, προσωπικά τουλάχιστον δε βλέπω κάποια αναγκαιότητα περαιτέρω διαχωρισμού των επιμέρους ρόλων μεταξύ των δύο. Εξάλλου ένα χρόνο πριν, στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, κληθήκαμε να επικυρώσουμε αλλά και να επαναπροσδιορίσουμε θέσεις, στάσεις και πρακτικές μας συνυπολογίζοντας τη σωρευμένη κυβερνητική εμπειρία μας, τις υφιστάμενες οικονομικές και κοινωνικοπολιτικές συνθήκες τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς και την επιβεβλημένη αναγκαιότητα περαιτέρω αντιστοίχισης Κόμματος και Κοινωνίας. Σας διαβεβαιώνω εργαστήκαμε πάνω σε αυτά και συνεχίζουμε να προσπαθούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την Κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα λειτουργώντας και ως η αριστερή συνείδηση αυτής την ελέγχει, την κρίνει και προτείνει λύσεις για τη βελτίωσή της. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε μία Κυβέρνηση υποχείριο του Κόμματος, αλλά ούτε και ένα Κόμμα που θα αφομοιωθεί από την Κυβέρνηση. Για τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανής ο διακριτός ρόλος Κόμματος και Κυβέρνησης. Έτσι έχουμε πορευτεί, έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. 

Ερ: Πιστεύετε ότι το νέο κεντροαριστερό κόμμα που ιδρύεται στην Ελλάδα, μετά τις επικείμενες εκλογές για τον ηγέτη του, μπορεί να συμπιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της ΝΔ ή μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία να ανοίξει μια νέα προοδευτική σελίδα στην πολιτική ιστορία του τόπου; 

Απ: Θεωρώ παρακινδυνευμένη την όποια απάντηση επί του θέματος στην παρούσα χρονική στιγμή. Γιατί; Γνωρίζουμε κάτι για το νέο φορέα; Την ιδεολογική του ταυτότητα, την πολιτική που θα ακολουθήσει; Βιώνουμε μία παγκόσμια ίσως πρωτοτυπία, πρώτα να κάνουμε λόγο για το ποιος θα ηγηθεί ενός νέου κόμματος και κατόπιν, αναλόγως του ποιος/α θα είναι αυτός/ή που θα αναλάβει τα ηνία του, να αρχίσουν οι συζητήσεις για το πως θα είναι το κόμμα. Κεντροαριστερό όπως λέει η πλειοψηφία των ενδιαφερομένων, καθαρά κεντρώο όπως το βλέπει ο Στ. Θεοδωράκης –επ’ αυτού σας παραπέμπω σε προ ημερών τηλεοπτική εμφάνισή του στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ; Σε κάθε δε περίπτωση όμως, το κύριο κριτήριο βάσει του οποίου θα κριθούμε από τον ελληνικό λαό στις εκλογές του ’19 δε θα είναι τα πρόσωπα και η στάση της αντιπολίτευσης –όχι πως δεν παίζουν κάποιο ρόλο– αλλά ο βαθμός επιτυχίας του έργου μας και η εκπλήρωση των υποσχέσεων και υποχρεώσεών μας απέναντι στις ελληνίδες και τους έλληνες ψηφοφόρους. Και επειδή ήδη έχει εντέχνως αναπτυχθεί μία παραφιλολογία για ενδεχόμενη «συμπίεση», όπως αναφέρατε, της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ λόγω του νέου φορέα, διερωτώμαι, γιατί να μη λάβει χώρα το αντίθετο, να υπάρξει δηλαδή μετακίνηση ψηφοφόρων από τα κόμματα που στηρίζουν την εν λόγω κίνηση προς το ΣΥΡΙΖΑ; 

Ερ: Πως αξιολογείτε το πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική και την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Τραμπ; 

Απ: Είναι όχι μόνο προσωπική μου εκτίμηση αλλά και κυρίαρχη γνώμη στην Κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ πως το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και οι συναντήσεις που είχε, συμπεριλαμβανομένης προφανώς και αυτής με τον Ντόναλντ Τραμπ, στέφθηκαν από ιδιαίτερη επιτυχία, δε βγήκαν απλώς «αναμνηστικές φωτογραφίες» όπως φωνασκούσε η Ν.Δ. Έγιναν σημαντικές επαφές, συζητήθηκαν μείζονος σημασίας ζητήματα για την οικονομία της χώρας αλλά και την γεωπολιτική στρατηγική στην περιοχή, διερευνήθηκαν σε βάθος η ρύθμιση του ελληνικού χρέους και η ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ανοίχτηκαν δρόμοι για νέες επενδύσεις, και κατεβλήθη μία σημαντική και επιτυχής προσπάθεια αναβάθμισης των σχέσεων των δύο χωρών. Τα δε πρακτικά οφέλη του ταξιδιού αναμένω πως θα φανούν σύντομα –δε μείναμε μόνο στην αναβάθμιση του στόλου της πολεμικής μας αεροπορίας, αν και ακόμα και για αυτό δεχτήκαμε δριμεία κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση. Και θα ολοκληρώσω λέγοντας κάτι τελευταίο. Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδαμε έλληνα πρωθυπουργό να υπερασπίζεται με τόσο σθένος και συνάμα σοβαρότητα τα εθνικά μας θέματα; 

Ερ: Πως κρίνετε την κοινοβουλευτική δράση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε. Πέλλας; Είδαμε κατά καιρούς τοπικά δημοσιεύματα τα οποία επισημαίνουν διάσταση απόψεων και τρόπου δράσης μεταξύ τους που, πολλές φορές, αγγίζει τα όρια της αντιπαράθεσης για διάφορα ζητήματα (π.χ. αξονικοί τομογράφοι στα νοσοκομεία μας). Ποια είναι η άποψή σας; 

Απ: Αναφορικά με το πρώτο σκέλος του ερωτήματός σας, το έχω πει και σε παλαιότερη συνέντευξή μου σε άλλο μέσο, χαιρετίζω την υπεύθυνη στάση και γενικότερη θετική παρουσία και των δύο βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από την πρώτη στιγμή διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του ’15. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος. Πριν τοποθετηθώ επί του θέματος, καλό είναι να παραδεχτούμε –με όλο το σεβασμό προς το ρόλο και έργο του δημοσιογραφικού λειτουργήματος– πως κάποιες φορές ο δημοσιογραφικός λόγος χαρακτηρίζεται από δόσεις υπερβολής. Προσωπικά δεν μπορώ να επικρίνω την όποια διαφορετικότητα σε απόψεις, την όποια διαφοροποίηση στη φιλοσοφία και τον τρόπο δράσης του οιουδήποτε, πολύ περισσότερο δε βουλευτών του Κόμματος μας, στο βαθμό που δρουν προς όφελος του Κόμματος, της Κυβέρνησης, της τοπικής κοινωνίας και της χώρας. Από τη θέση μου δε ως Συντονιστή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών - Δ. Πέλλας, σας διαβεβαιώνω πως σκοπός μας ήταν και είναι η αγαστή συνεργασία και στήριξη και των δύο βουλευτών μας προς όφελος του συνόλου. 

Ερ: Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη στην Πέλλα, οι πολίτες να είναι πιο αισιόδοξοι για την υλοποίηση των δύο μεγάλων έργων των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, αλλά και της προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης με την Θεσσαλονίκη; 

Απ: Όπως είχα πει και κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού μου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα Γιαννιτσά στις αρχές του Οκτώβρη με ομιλητή τον κ. Σπίρτζη, ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης επίσκεψης ήταν ουσιαστικός και όχι απλά εθιμοτυπικός. Σχετικά με τη νέα χάραξη του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης-Έδεσσας μέσω των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, αρκετά χρόνια μετά και αφού το έργο είχε «αραχνιάσει σε συρτάρια» Υπουργείων και Υπηρεσιών, εξασφαλίστηκε μία πρώτη μη αμελητέα χρηματοδότηση. Αυτό σε συνδυασμό με το ειλικρινές ενδιαφέρον, όχι μόνο από το Υπουργείο και τον κ. Σπίρτζη όσο και από την Περιφέρεια, όπως τουλάχιστον μας διεμήνυσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας στην ίδια εκδήλωση, μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους για την τελεσφόρηση του έργου. Αναφορικά τώρα με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, ένα έργο πνοής για το νομό μας, γίνεται πλέον ξεκάθαρο πως η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα το όλο θέμα, όχι απλά ως κάτι μεμονωμένο, αλλά και υπό το πρίσμα ενός ευρύτερου κομβικής σημασίας πλαισίου αναγέννησης του σιδηροδρόμου στη χώρα μας μέσω και της σιδηροδρομικής Εγνατίας. Ναι, πιστεύω πως οι πολίτες θα πρέπει να είναι πιο αισιόδοξοι για την υλοποίηση αυτών των δύο έργων, εγώ προσωπικά είμαι. Είναι δύο έργα τα οποία τα δικαιούται ο λαός της Πέλλας όντας βιώνοντας έναν παράτυπο συγκοινωνιακό αποκλεισμό, αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών των παρελθόντων ετών, είναι δύο έργα τα οποία θα έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο στην τοπική Κοινωνία και όχι μόνο. 

Ερ: Ακολουθεί μια σειρά εκλογικών διαδικασιών, όπως π.χ. στους Δικηγορικούς Συλλόγους, στα Επιμελητήρια (το επόμενο δίμηνο) και -φυσικά- στις Περιφέρειες και στους Δήμους (το 2019). Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Ε. Πέλλας θα υποδείξουν ή θα στηρίξουν συγκεκριμένους υποψηφίους; Ποια πιστεύετε ότι πρέπει να είναι η στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; 

Απ: Ας μου επιτρέψετε να μιλήσω μόνο για την Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιαννιτσά της οποίας προΐσταμαι ως Συντονιστής και όχι για τις υπόλοιπες οργανώσεις του νομού –δεν υπονοώ οτιδήποτε, απλά θεωρώ ορθότερο να μιλούμε για τα του οίκου μας. Διακρίνω δύο σκέλη στο ερώτημα σας. Τις επικείμενες εκλογές σε Συλλόγους, Επιμελητήρια, κλπ., και τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές το ’19. Θα ξεκινήσω από το δεύτερο. Ήδη από τον Ιούνιο ως τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ θέσαμε επί τάπητος, μέσω ανοιχτής εκδήλωσης που πραγματοποιήσαμε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στα Γιαννιτσά, το ζήτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης μιλώντας ανοιχτά για την επιθυμία μας για ευρύτερες συνεργασίες με σκοπό ένα νέο ξεκίνημα για το Δήμο Πέλλας, μίας ουσιαστικής απάντησης στο συντηρητισμό, προχειρότητα και υπολειτουργία του υπάρχοντος δημοτικού σχήματος. Να τονίσω πως πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, έχουμε πικρή εμπειρία από τα λάθη του παρελθόντος, λάθη τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει, και ούτε βέβαια διακατεχόμαστε από μία τέτοια διάθεση, να επαναλάβουμε. Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές σε συλλόγους και επιμελητήρια οφείλω να τονίσω την πάγια επιθυμία και προσπάθεια στήριξης ικανών και έντιμων ατόμων, όχι υποχρεωτικά μόνο εντός του στενού κομματικού μας κύκλου, αλλά σίγουρα κοντά στις αρχές που εκφράζει και την πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση. 

Ερ: Ποιες νομίζετε ότι είναι οι προκλήσεις στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ανταποκριθεί το επόμενο διάστημα; 

Απ: Αρκετές οι προκλήσεις κ. Μπουλουσάκη, θα εστιάσω στις πλέον κύριες. Έχουμε άμεσα μπροστά μας το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης –το οποίο να επισημάνω πως δεν θα συμπεριλαμβάνει νέα μέτρα όπως διέδιδαν συγκεκριμένοι κύκλοι–, έχουμε τη συνεχή πρόκληση για προσέλκυση νέων επενδύσεων, έχουμε βέβαια και την αναμενόμενη πλήρη έξοδο μας στις αγορές κάτι που θα σημάνει και την οριστική μας έξοδο από τα μνημόνια. Υπάρχει η καθημερινή μας προσπάθεια για βελτιωτικές παρεμβάσεις σε ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς όπως η Δημόσια Υγεία και Παιδεία, συνεχίζεται ο πόλεμος μας με τη διαφθορά, αναμένουμε λίαν συντόμως το ξεκαθάρισμα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Η μεγαλύτερη όμως πρόκληση θα είναι μετά από δύο χρόνια, και δεν είναι άλλη από το να έχουμε φανεί άξιοι της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και να σταθούμε υπερήφανοι ενώπιον του στην επόμενη εκλογική διαδικασία. Και ειλικρινά, δεν το θέλουμε αυτό επειδή είμαστε «κολλημένοι» με την εξουσία, επειδή διακαής μας πόθος είναι το να μείνουμε εκεί. Το θέλουμε επειδή αυτό θα σημαίνει ότι επιτύχαμε στους σκοπούς και στόχους μας για ένα καλύτερο Αύριο για τη χώρα μας, για εμάς και τα παιδιά μας. 

 - Σας ευχαριστώ πολύ κε Μπαλτζή 
 - Κι εγώ σας ευχαριστώ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment